Reklama

Reklama

Daniel Skřipský

Daniel Skřipský

nar. 26.07.1986 (37 let)
Boskovice, Československo

Biografie

S natáčením amatérských filmů začal poměrně pozdě. Až na přelomu let 2004/2005. V té době dostal příležitost zahrát si jednu z hlavních rolí ve filmu STOPAŘ, kdy byl osloven, už tenkrát poměrně známým, filmařem Milanem Letochou. Daniel byl v natáčení nováčkem, ale hned po první klapce věděl, že ho natáčení baví a vše ho, co se týká amatfilmu zaujalo. Film Stopař neměl valný úspěch, hlavně kvůli nedostatkům ve scénáři a celkové výpravě filmu. To, ale Daniela neodradilo, právě naopak, proto se v další spolupráci opět setkal s Milanem na natáčení dodnes asi jednoho z nejúspěšnějších filmů DESTINY. Tentokrát, dal Milan Danielovi daleko větší prostor a celý film byl postaven na jeho roli. Vyplatilo se, protože se stalo něco, co čekal málokdo. Film začal sbírat na amat. soutěžích jednu cenu za druhou a vše vypadalo, že filmy s vážnou tématikou, jsou právě tím správným směrem.

Film Destiny otevřel Danielovi i další herecké příležitosti u jiných filmařů jako byla BujoBrothers v exerimentálním filmu FRNK režírovaný velmi talentovaným Lukášem Horáčkem. V roce 2006 měl také možnost se zúčastnit, v tenkrát dost ambiciozním projektu FAFU / Film amatérských filmovývch uskupení/. Celý projekt spočíval v tom, že se jednalo o celostátní natáčení tehdejších amatérských skupin formou slovního fotbalu. Jedna skupina natočila část a druhá navazovala a tak dále. Na tomto projektu spolupracovali v té době ti nejlepší amatfilmaři. Bohužel film, neměl nakonec moc dobrou kritiku a dost rychle upadl v zapomnění. Tehdy Daniel s Milanem uvážili, že jejich část prezentovaná ve zbytku filmu, nebyla schopna dosáhnout kýžených kvalit, takže vznikl film PŘÍZRAK, kdy byla část z FAFU ucelena jako samostatný film, což se vyplatilo, protože se potvrdilo to, že jako samostatný film měl daleko větší kvality.

Při natáčení FAFU, měl tým Mirax Movies velkou chuť natáčet, a proto vznikla kontroverzní verze FAPU, která parodovala systém FAFU a jejich tvůrce, kteří se na projektu podíleli. Ironií je, že se dodnes jedná o nejdelší stopáž filmu jako takového, který Mirax Movies vytvořilo. Po té se pustili Milan s Danielem do krátkometrážního filmu Když..., který vycházel opět ze skutečných událostí a scénář byl získán právě od člověka, který podobnou story prožil, každý si od toho dost sliboval, ale bohužel nakonec se nedotočil, pro tvůrčí neshody.

Další spolupráce se uskutečnila skoro dva roky po FAFU a to ve filmu PROHRA, kdy Daniel dokonce napsal celý scénář a velkou mírou se poprvé zasloužil v asistenci režie. Film Prohra měl kvalitou a oblíbeností překonat pro Mirax Movies "prokletý" film Destiny. Nakonec tento záměr nevyšel, a i když byla Prohra úspěšná, nedokázala zastínit Destiny. Po tomto menším zklamání, musela přijít změna a další výzva, proto se začal natáčet premiérově první celovečerní film pod názvem Untitled Project, kdy už tento film nebyl amatérský, ale nezávislý, zastoupen profesionální distribuční společností. Byl financován z velké míry i sponzory. Daniel s Milanem, ale nechtěli dlužit nic divákům, kteří měli rádi krátkometrážní filmy, proto se rozhodli, že začátek filmu cca 20 minut zpracují tak, že dokážou být samostatným krátkometrážním filmem. Tento krátkometrážní film, pak bude sloužit k propagaci, chystaného celovečerního filmu.

Krátkometrážní verze dostala název PROJECT s datem premiéry 18.1.2012. Celý film byl natáčen hodně jiným způsobem, než na který byli fanoušci zvyklí předtím. Byl dáván důraz na autentičnost a reálné záběry. Film byl hodně připravován a promýšlen z důvodu jeho budoucí kvality. Realizace trvá již rok a ještě rok zabere. Doufejme, že se konečně Daniel dočká překonání úspěchu Destiny.

Daniel "Dannyell" Skřipský

Herec

Filmy
2024

Untitled Project

2007

FAFU (amatérský film)

2005

Stopař (amatérský film)

Krátkometrážní
2012

Konec (amatérský film)

2011

Project (amatérský film)

2009

Prohra (amatérský film)

2007

FAPU !!! (amatérský film)

2006

Přízrak (amatérský film)

2005

Destiny (amatérský film)

Režisér

Filmy
2024

Untitled Project

Krátkometrážní
2011

Project (amatérský film)

Reklama

Reklama