Reklama

Reklama

Thanawat Rattanakitpaisan

Thanawat Rattanakitpaisan

nar. 13.10.1998 (25 let)
Thajsko

Biografie

Thajský herec Thanawat Ratanakitpaisan s přezdívkou Khaotung se narodil v provincii Lamphun na severu Thajska. Má mladší sestru. Studoval bakaláře na Fakultě lékařských technologií na Univerzitě Chiang Mai, kde studia přerušil. Nakonec začal studovat Environmentální inženýrství na Univerzitě Kasetsart.

Byl hercem pod televizní agenturní společností GMM-TV. Jeho debut ve vedlejší roli byl v seriálu Cause You're My Boy (2018). První hlavní roli si zahrál v seriálu Tonhon Chonlatee (2020). Ještě více se do povědomí diváků dostal v roce 2022 hlavní rolí v seriálu The Eclipse (2022), který získal 2 ocenění – Thailand Digital Awards 2022 za nejlepší BL (Boys Love) seriál roku a ocenění bronzovou medailí na Contentasia Awards 2023 za LGBT+ program vyrobený v Asii.

Khaotung je rovněž zpěvák. Nazpíval úvodní písně k seriálům 55:15 Never Too Late, The Eclipse a Only Friends. Se svým hereckým kolegou Firstem (Kanaphan Puitrakul) nazpíval i píseň k seriálu Our skyy 2. Rovněž s ostatními kolegy ze seriálu Moonlight Chicken nazpíval jako úvodní píseň k tomuto seriálu oblíbený čínský milostný song „The Moon Represents My Heart“.

Společně s ostatními kolegy se zúčastnil i projektu Safe House, kde vybraní herci týden žili společně pod jednou střechou, natáčely je kamery od rána do noci a plnili různé úkoly a hry. Objevil se v první a čtvrté řadě tohoto pořadu. První řadu i vyhrál.

Má vlastní značku oblečení nazvanou A*FLEUR. Je velkým fanouškem svého kolegy Guna Atthaphana.

Petra "1kiki16" V

Herec

Reklama

Reklama