Reklama

Reklama

Antonín Kusbach

Antonín Kusbach


Československo

Zajímavosti (3)

  • Je absolventem lesnické fakulty VŠZ v Brně, na úseku lesnické typologie se zabývá průzkumem přírodních podmínek v českých lesích, převážně jihovýchodní Moravy. Od počátku 80. let podnikl spolu s režisérem a kameramanem Ladislavem Moulisem řadu cest – většinou do odlehlých civilizací, nedotčených oblastí (Sibiř, Aljaška, Kanada, Kamčatka) a podílel se na vzniku celé řady dokumentárních filmů z těchto extrémních regionů. Se synem Antonínem žije a pracuje v USA ve státě Utah. (sator)

S bráchou na Aljašce (2001)

  • O natáčení dokumentů na Aljašce v předchozích letech napsali L. Moulis a A. Kusbach knihu „S kamerou po Aljašce“. Součástí projektu je i titul „Severní řeka“ (2001), podle níž vznikla v Českém rozhlase úspěšná dramatizace, určená zejména mladým posluchačům. (sator)

S bráchou na Aljašce (2001)

  • Režisér Ladislav Moulis i lesní inženýr Antonín Kusbach absolvovali výpravy i natáčení se svými syny. Natáčení předcházela důkladná příprava doma. Na cestách do hor a na vodu si otcové ověřili, zda by desetiletí kluci mohli být schopni takovou cestu na Aljašku absolvovat. (sator)

Herec

Dokumentární
2010

Aljaška (TV film)

2001

S bráchou na Aljašce (seriál)

Reklama

Reklama