Reklama

Reklama

Chan-Wei Lin

Chan-Wei Lin

Biografie

Hongkongský režisér, scenárista, asistent režie, spisovatel a producent Lin Wei Chan se poprvé ve filmovém průmyslu úctyhodně zapsal coby asistent režie legendárního režiséra Cheng Chaha a poté u režiséra Hua Shana. Poprvé asistoval u wuxiovky Na Cha the Great (1974) a Shaolin Martial Arts (1974), kde v obou případech ztvárnili hlavní role slavní herci Hak On Fung, Tao Chiang a Fu Sheng. Spolupracoval taky s Woo Ping Yuenem na To Kill a Jaguar (1977) a jako bonus stihl produkovat i úspěšnou mlátičku Last Strike (1977). Za zmínku stojí i asistování režie u známé Flying Guillotine 2 (1978).

Chan Wei Lin se jako režisér poprvé představil ceněnou taekwondo řežbou Super Power (1980) a Kung Fu Executioner (1981), kde hlavní tahouni byli bojoví umělci Billy Chong, Tao Chiang a Carl Scott. Slušnou částku mu vydělalo krimi A Life Full of Evils (1983) s Tao Chiangem a Meg Lamovou a 80.léta úspěšně zakončil asistencí režie u komerčních duchařin Love Me Vampire (1986) a The Devil & the Ghostbuster (1988). Za zmínku stojí rovněž výkonná režie pro Frankie Chana a megaúspěšný akčňák The Good, the Bad & the Beauty (1988). Co se týče scénařů, psal nejčastěji pro svého guru Hua Shana.

Během 90. let točil již méně a spolupracuje nejčastěji s navrátilcem do scény, tajuplným akčním režisérem a zapomenutým ex-akrobatem Bo Yuenem. V roce 2001 ukončil své působení u filmu a stahuje se do ústraní.

Epistemolog

Scenárista

Režisér

Reklama

Reklama