Reklama

Reklama

Jiří Belčev

Jiří Belčev

nar. 07.10.1961
Praha, Československo

zem. 09.05.1998 (36 let)
Praha, Československo

Diskuze

sator

sator (hodnocení, recenze)

„Při tragické nehodě na motocyklu zahynul Jiří Belčev, který se před lety jako malý chlapec po boku Karla Pecha proslavil v několika cyklech velmi populárních výchovných pořadů o kultuře řeči a chování. ČTK o tom ve středu informoval Karel Pech. Belčev, který by se letos v říjnu dožil 36 let, účinkoval v několikadílných pořadech Tajemství řeči5 a Tajemství výchovy. Rozloučení s Belčevem se koná 15.května v 10:30 v obřadní síni strašnického krematoria.“6

A zde je ten důvod. Místo, na němž k oné tragické nehodě došlo, se sice nenachází přímo na území našeho města, avšak troufám si tvrdit, většina spoluobčanů jím projížděla už mnohokrát. Leží na silnici ze Slap do Štěchovic, necelý kilometr od benzínové pumpy u Slap ve směru na Štěchovice. Dnes tam lze spatřit prostý dřevěný křížek s plíškem, na němž stojí tři krátké řádky:

Jiří BELČEV
†   9. 5. 1998
„MÁM A BUDU“

Křížek Jiřího Belčeva (2015-04-06)
Je naprosto nenápadný a omšelý. Když jedu autobusem okolo, obvykle se snažím jej zahlédnout – ale zdaleka ne vždy se mi to podaří. Nejít svého času okolo něj, když jsem dokončil jednu ze svých procházek z Nového Knína podle Kocáby do Štěchovic a do odjezdu nejbližšího autobusu mi ještě nějaká doba zbývala, nevěděl bych o něm dodnes. A už vůbec by mi nebylo známo, že připomíná člověka, který kdysi nakrátko jasně zazářil, ale pak se ztratil z očí a znovu jej připomnělo až jeho tragické úmrtí.

Herec

Filmy
1969

Tchýně (TV film)

Dokumentární
1974

Tajemství nezvířat (seriál)

1969

Tajemství výchovy (seriál)

 

Tajemství řeči (seriál)

Host

Reklama

Reklama