Reklama

Reklama

Lincoln Child

Lincoln Child

nar. 13.10.1957 (66 let)
Westport, Connecticut, USA

Biografie

Lincoln Child studoval angličtinu na Carleton College v Nortfieldu v Minnesotě. V létě 1979 se vydal do New Yorku s úmyslem najít práci ve vydavatelství. Měl to štěstí, že si zajistil místo redakčního asistenta v St. Martin's Press. Během několika příštích let se prodral v redakční hierarchii vzhůru a v roce 1984 se stal plnohodnotným redaktorem. V St. Martin's byl spojován s prací mnoha autorů a redigoval více než sto knih především americké a anglické populární beletrie.

Na počátku 90. let se spojil s Douglasem Prestonem, se kterým začal psát napínavé romány. Prvním byl „Relic“, který byl také zfilmovaný společností Paramount Pictures. V „Relicu“ představili jednoho z nejslavnějších fiktivních detektivů moderní doby, zvláštního agenta AXL Pendergasta. „Relic“ následovala více než desítka dalších knih ze série „Pendergast“, včetně „Kabinetu kuriozit“, „Zátiší s vránami“ nebo „Křivé řeky“.

Další společnou sérii „Gideon Crew“ tvoří 5 románů vydaných v letech 2011 až 2018. Jejich několik románů v řadě se stalo bestsellery podle žebříčku New York Times, z nichž několik dosáhlo první pozice. Romány „Relikvie“ a „Kabinet kuriozit“ byly vybrány v anketě National Public Radio mezi 100 nejlepších thrillerů, které kdy byly napsány.

V roce 2002 vydal svůj první sólový román „Utopie“ a následně „Death Mach“ (2004). V roce 2007 vyšel další román „Deep Storm“, čímž začala nová série s hlavním hrdinou záhadologem Jeremy Loganem.

Mezi jeho zájmy patří literatura a poezie před padesátými léty, populární beletrie po padesátých letech, hra na klavír, různé MIDI nástroje a pětistrunné banjo, anglické a americké dějiny, motocykly, architektura, klasická hudba, raný jazz, blues a R&B, horská turistika a archeologie.

zdeněk "curil" bořil

Spisovatel

Filmy
1997

Relic - kniha

Reklama

Reklama