Reklama

Reklama

Isabella Castillo

Isabella Castillo

nar. 23.12.1994 (29 let)
Havana, Kuba

Biografie

Isabella Castillo Díaz je kubánská herečka. Její matka Delia Díaz de Villegas byla zpěvačkou a otec bubeníkem, přičemž její sestra Giselle vystudovala univerzitu se zaměřením na hudební výchovu. Komunistickou Kubu rodina opustila nedlouho po jejím narození – krátkou dobu pak žili v Belize, v roce 1998 se přestěhovali do amerického Miami. Tam začala Isabella coby pětiletá vystupovat po boku své matky na hudebních show a okamžitě učarovala obecenstvo svým hlasem.

Následně začala navštěvovat kurzy herectví, zpěvu a tance. Roku 2005 pak zvítězila v soutěži dětských zpěváků a následně se objevila na divadelních prknech v Disneyho muzikálu „Fantasia“. Na radu producenta zintenzivnila herecké kurzy a poté se spolu s rodiči na čas přestěhovala do španělského Madridu, kde vystupovala v muzikálu „Deník Anny Frankové – Píseň života“. V tom ztvárnila hlavní roli a obdržela cenu Gran Vía v kategorii nejlepší nováček.

Po návratu do Miami dostala roli Andrey v mysteriózním seriálu El Fantasma de Elena (od r. 2010) od Telemunda. Následně ztvárnila hlavní roli v seriálu od Nickelodeonu s názvem Grachi (od r. 2011) – ten v našich končinách není známý, ale v Latinské Americe toto komediální fantasy s prvky telenovely trhalo rekordy ve sledovanosti a Isabella za něj získala sedm cen Nickelodeon Kids' Choice Awards.

V roce 2013 vyšlo její první album nazvané „Soñar No Cuesta Nada“ (to zaznamenalo veliký úspěch hlavně v Mexiku). Následující rok si mladá herečka vyzkoušela profesi modelky a střihla si dvojroli v další produkci od Telemunda, a to v seriálu Tierra de Reyes (od r. 2014). Poté si zahrála ještě ve dvou teen seriálech společnosti Nickelodeon a „vrátila“ se zpět pod hispánský řetězec Telemundo.

V 6. sérii (2018) narconovely El Señor de los Cielos (od r. 2013) ztvárnila Dianu Ahumadu, kterou můžeme s trochou nadsázky označit za drsnou „akční hrdinku“ – kromě scén se střelnými zbraněmi zde Isabellu čekalo i několik milostných scén po boku Matíase Novoy. Oba herci se do sebe zamilovali a už roku 2019 je čekala svatba – po dvou letech však pár oznámil rozvod. Od roku 2022 je herečka ve vztahu s Gabrielem Romerem Reynosem.

Felipe "fiLLthe3DD" S

Herečka

Reklama

Reklama