Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (98)

plakát

Predátoři (2010) 

Po druhém shlédnutí (ke kterému mě donutily velice negativní ohlasy mých kamarádů) nezbylo z Predators v mých pčích v podstatě nic. Arien Brody prostě není žoldnéř ani omylem (co taky čekat od někoho, kdo si zbraň namaskuje na ACU), eventuálně zajímavé postavy Nikolaje nebo Dannyho Treja mají moc málo prostoru a Predátoři jsou takoví nestyloví.

plakát

Katanga: Jednou do pekel a zpět (1968) 

Moc dobrý kousek, který až příliš sráží skutečnost, že je prostě starý, což se negativně podepsalo na výpravě i efektech. Nicméně pro někoho se zájmem o africké žoldáky je to téměř must-see. Mimochodem, nácek nebo ne, Henlein je frajer.

plakát

Pacifik (2010) (seriál) 

Pacifik se zákonitě nevyhne srovnání s Bratrstvem Neohrožených. Bohužel se zdá, ře Spielbergovi a Hanksovi za těch devět let změkly koule i mozek. Vizuální obal sice zůstal stejný, avšak příběh je roztříštěný, dva, možná tři díly s romantickou zápletkou jsou naprosto zbytečné a jediná postava, která stála za řeč je Leckie, ostatní jsou jen figurky bez většího rozměru. Snaha o vykreslení citlivých a těžce zkoušených vojáků končí u vykreslení citově nestabilních trosek. Zlatý bratrstvo.

plakát

Útěk z vězení (2005) (seriál) 

Scény ve Fox River jsou skvělé. Postavy ve vězení, zejména Abruzzi, Bagwell a Scofield, jsou skvělé. Co se děje venku, kde tajní agenti nedokážou chytit dva lidi po celý sériál, kde je všechno takové naivní a šablonovité... to je průser. Průser je i to, že většina vězňů (Scofield, Burrows, Franklin, Sucre) jsou uvedeni v podstatě jako naprosto nevinní chudáci, kteří byli jen ve špatnou dubu na špatném místě. A na třetí sérii už jsem se ani nedíval.

plakát

Avatar (2009) 

Vezměte příbeh z Pocahontas, trochu mytologie z Duny, vojáky z Hvězdné pěchoty, jednoho kripla a bambilión dolarů. Volné mezery ve scénáři nechte vyplnit Ala Gorea, a až budete vymýšlet přírodu Pandory, pořádně se zhulte. Pic, máte Avatara. To, že scénář není originální a každou větu ve filmu už jste někde slyšeli, s tím se dalo počítat. Že postava Jake Sullyho je zatraceně jednorozměrná, to mě zklamalo. To, že jediná dobrá postava je plukovník Drsňák, kterého poznáte podle jizvy přes obličej, s tím se dalo počítat. To, že vizuál nepřináší v podstatě nic novýho, to mě zklamalo. Dokonce ani z hlediska vizuálu jsem neměl pocit, že jde o něco nového. Ve třetí epizodě hvězdných válek jsem viděl skoro stejnou planetu, ve hře Evolva taky. Závěrečná (jediná) bitva mezi šmouly a vojáky taky není nikterak ohromující. V blýskavém 3D balícím papíru je zabaleno stoprocentně ekologické hovno.

plakát

Hammerfall - One Crimson Night (2004) 

Nemůžu jinak. Přestože One Crimson Night nedosahuje kvalit pražské show z Any Tour Necessary, jsou ti prostě Hammerfall.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

A to už víte, jak umřel Hitler? Ne, nebylo to 30. dubna 1945 ve zničeném Berlíně. Ale dost těm spoilerům. Pokud jste připraveni pustit hodiny dějepisu z hlavy (nebo se neaopak bavit tím, o kolik se Tarantinova verze liší), a máte rádi ulítlé nápady, tak Pancharti už na vás čekají.

plakát

Zastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí (2009) 

Jason jede a neváhá si dělat srandu i sám ze sebe. Hodnocení je ovlivněno tím, že jsem ještě neviděl první díl, takže možná po vzájemném porovnání změním názor.