Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (7)

plakát

Pianista (2002) 

Film mě opět donutil zamyslet se nad činy, které prováděli lidé před námi. Některé scény byly opravdu dost naturalistické. Přestože je film delší, nenudila jsem se. Líbily se mi herecké výkony. Zatím jsem ještě neviděla Schindlerův seznam, takže nemůžu porovnávat (jako golfista a Cival).

plakát

Match Point - Hra osudu (2005) 

Hodně dobře propracovaná psychologie postav. Je hrozné, k jakým činům se člověk může snížit a co je schopen udělat, když usiluje o dobré postavení ve společnosti. Štěstí se nerovná spravedlnost. Výborné propracování s hudbou. Náležitě podtrhovala atmosféru.

plakát

Dokud nás smrt nerozdělí (2003) 

Některým pasážím této komedie jsem se od srdce zasmála. Dvojice „pan svět zachraňující“ a „pan podle pravidel žijící“ se zpočátku moc nemusela, ale potom jim nezbylo nic jiného. Jinak mě komedie nijak významně neoslovila.

plakát

Síla lidskosti - Nicholas Winton (2002) 

Přestože je to mnohdy těžké, dá se uskutečnit hodně, když člověk věří, že to dokáže. Důležité je, abychom nežili pasivně, ale naplno do toho šli! Podobně jako Nicholas Winton, kterému patří obrovský dík! Rodiče dětí museli učinit obrovské rozhodnutí. Nedokážu si představit, jak těžké to pro ně muselo být. Velmi silná byla scéna, kdy se ve studiu sešel Winton se „svými dětmi“… Líbilo se mi jeho heslo: Být člověkem – obyčejná lidská slušnost.

plakát

Samotáři (2000) 

Ráda se podívám na herecké výkony Macháčka a Trojana. I zde byly opět výborné. Ke ztvárnění podobných rolí se hodí. Každý člověk má svůj příběh. Osudy některých lidí se navzájem propojují. Znamení v životě na nás mají určitý vliv. Záleží jen na nás, jak my sami s nimi naložíme…

plakát

Zapomenuté světlo (1996) 

Jak název napovídá, filmaři si také pohráli se světlem jako takovým (intenzita slunečních paprsků při mši). Líbí se mi filmy, které zobrazují život před několika lety. Ač situace nebyla lehká, dýchla na mě atmosféra života na vesnici. Lidé nikam nespěchali, obklopovala je pestrá a rozmanitá příroda. Na první pohled ve vesnici panoval klid. Velmi dobré byly herecké výkony v podání Bolka Polívky a Veroniky Žilkové. Do své role se dokázali vcítit. Nesmím zapomenout ani na báječného Jiřího Pechu.

plakát

Babí léto (2001) 

Líbil se mi přístup ke stáří pana Brodského a Zindulky. Důležitá je psychika člověka a jak se on sám k věcem staví. Ve filmu bylo vidět, že je ku prospěchu mít nějaký cíl. Hrdinové se nepoddávali stereotypu, ale vymýšleli vtipné situace, kterými si zpestřovali den. Nebáli se ani černého humoru (Brodského dárek k narozeninám, nemoci). Každý prožívá stáří jinak. Opak výše zmiňovaných pánů byl člověk, který nečinně seděl za panelákovým oknem. Paní Zázvorková výborně podtrhla svou roli (přepočítávání peněz). Ve filmu pan Brodský stáří zvládl, ale ve skutečném životě tomu asi tak nebylo, protože záhy spáchal sebevraždu…