Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Obsahy (2)

Moto cestou necestou

Moto cestou necestou (2011) (seriál)

Cestopisná reality show dokumentuje "přeměnu" českých umělců (Václava Noida Bárty, Martina Zounara a Lou Fanánka Hagena) na moto-cestovatele, kteří chtějí navštívit hory a pouště severoafrického Maroka na cestovních enduro motocyklech a poznat zemi a lidi, kteří tam žijí, naučit se něco nového a překonat sami sebe. Cestopisný aspekt formátu ukazuje život v pro nás exotických odlehlých částech Maroka a natáčení stylem "reality show" ukazuje, že umělci jsou jen obyčejní lidé, mají strach, neumí všechno, ale když je potřeba, tak se to naučí a zvládnou situace, kdy jdou doslova na hranici svých fyzických i psychických sil. Původní stopáž 5x30 minut byla pro TV Prima Cool upravena na 4x20 minut v neprospěch epických záběrů jízdy krajinou.
Jde o první motorkářský cestopis tohoto typu tuzemské produkce vysílaný u nás, a to z čistě soukromého rozpočtu - bez dotací nebo koprodukce nějaké televize.

Závod do Dakaru

Závod do Dakaru (2006) (seriál)

Téměř dokumentární zpracování účasti herce Charleyho Boormana v nejslavnější pouštní rallye světa - Rallye Dakar. Seriál pokrývá prakticky celý závod včetně příprav a je prvním dokumentem, který skutečně ukazuje náročnost technického zajištění, fyzické i psychické přípravy, týmové spolupráce i útrapy při jízdě na 10000km dlouhém závodu z Lisabonu do senegalského Dakaru. Není bez zajímavosti, že z původně tříčlenného týmu dojel do cíle závodu jen jeden (profesionální trenér jízdy na motocyklu Simon Pavey) a zraněný Charley i jeho kolega byli nuceni ze závodu odstoupit, ale o to víc se věnovali natáčení dění v zákulisí závodu. Dokumentární seriál vyšel také v prodloužené verzi na DVD. Charley byl týmový kolega Ewana McGregora na dobrodružné cestě, kterou předtím absolvovali na velkých enduro motocyklech jako absolutní motocykloví začátečníci a která byla k vidění v televizním seriálu Long Way Round (a později vyšla v prodloužené verzi na DVD). V roce 2007 spolu absolvovali další cestu, která byla tématem dalšího seriálu - Long Way Down a opět vyšla i v DVD edici.

Reklama