Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (81)

plakát

Apokalypsa: 2. světová válka (2009) (seriál) 

S ohledem na zemi původu je dokument šíleně franko-centrický, což by se mohlo zdát jako vhodný proti-pól většině dokumentů z BBC, není to ale pravda. Přílišné zaměření na Francii a ospravedlňování její role ve druhé Válce je do očí bijící a jinak fantastický dokument s výjimečnými záběry to degraduje. Přesto nadprůměr.

plakát

Dredd (2012) 

Největší vykrádačka od doby velké vlakové loupeže. Se zátahem se nedá srovnat, s originálním Dreddem taky ne. Kýč a hňupovitost z toho jen čiší. Třikrát fuj.

plakát

Frankie Boyle's Tramadol Nights (2010) (seriál) 

Není to Frankie "at his best", zejména sketche jsou slabší; stand-upové části stojí za to vidět, zejména pro lidi, kterým je hrubá a sociální kritika (a často i bezhlavá nenávist) blízká. Jako skalní fanoušek jeho humoru dávám tři a půl hvězdy.

plakát

10 O'Clock Live (2011) 

Nejsilnější čtveřice (až na Laverne) v současné britské komedie. Výborný formát s přesným vyvážení komedie a informativnosti.

plakát

Caesar musí zemřít (2012) 

Pro Kristovy rány, jak tomuhle může dát někdo míň než čtyři?! Film je v podstatě záznam Šejkspírovy divadelní hry "Julius Ceasar" s tím, že ji hrají vězni a a to v prostorech vězení a tak je k tomu potřeba přistupovat - záznam divadelní hry. Takže jestli považujete poselství Shakespearových her za pseudointelektuání sračku, asi nemá cenu číst dál. Do celé hry se zhruba čtyřikrát promítnou vezeňské charaktery a jejich životní příběhy a rozpory, absolutně dokonalé navázání tragédie z antiky se současnými životy. Ve filmu a jeho stavbě je vidět mnoho let zkušeností osmdesátiletých režisérů, stejně jako práce s černobílou (nevlezlá, neprvoplánová a vkusná). Nejdokonalejší filmové provedení divadelní hry, kterou jsem měl tu čest vidět a za mě nejlepší film festivalu.

plakát

Tvoje krása nemá cenu... (2012) 

Pro mě velmi nudné a neoriginálně propracované téma západoasijských přistěhovalců v německy mluvící zemi. Za zajímavé považuji krátké momenty, kdy se technicky i dějově prolíná turecká telenovela, to si zaslouží vyzdvihnout. Jinak nezajímavé.

plakát

Houbaření (2012) 

Tragikomedie, které mě po hlubším zamyšlení jako celek velmi rozrušila. Můžu doporučit.

plakát

Na slaměné cestě (2012) 

Zajímavý nápad, dlouhé záběry na krajinu, totální neudržení dějové linie a hlavně nuda, nuda, nuda.

plakát

Eddie - náměsíčný kanibal (2012) 

Film se na takhle ujetou zápletku bere příliš vážně, takže nefunguje ani jako festivalový večerníček pro zmáchané diváky. Námět absolutně deb*lní, film nezábavný, nudný a při devadesáti minutách zatraceně dlouhý.