xavierr13
MSN: ne
Yahoo: ne
8 bodů
Prokletý ostrov (2010)
Scorsese nám sice zostarol DeNira nahradil DiCapriom, ale inak jeho diela sú stále neuveriteľné prepracované a premyslené...To čo som videl v upútavke ma zaujalo, to čo som videl v plnej dvojhodinovke ma naprosto odrovnalo...Len Scorsese nám dokáže naservírovat takú jednoduchosť, ktorú na konci filmu otočí o 360 stupňou, a hneď zmení celú pointu...Shutter Island sa môže opriet o výborne napýsanu predlohu, ktorá správne mieša všetky karty...Scorsese ako miľovník tohoto žánru často odkazuje na majstrov nedávno minulé a za výdatnej podpory svojho tvorčieho týmu (predovšetkým výborná kamera) predkladá vtahujúcu atmosféru odľahlého ostrova...Leonardo DiCaprio predviedol výkon, nad ktorým mi zostávaly oči stát, a keď niekdo stále tvrdí, že je to len ten "fešák z Titanicu", tak by sa mal veľmi rýchlo pozrieť na Núdzovy východ, Krvavý diamant, Skrytá identita, Gangy New Yorku a v poslednej rade na Priekliaty ostrov, kde Leonardo zahrál opravdu neskutočně!!!
Morganovi (2009)
Ceľkom nuda, ked si hned od začiatku dáte šlofíka, na konci filmu sa rieši stále to isté, chvíľku zábava s medveďom, potom s drevom, super výhra pri kúpe troch svetrov a konečne finále na ródeu. Hugh Grant prestal žmurkať-o to viac pracuje s obočím-a Sarah je chudšia a chudšia...
Jennifer's Body - Bacha, kouše! (2009)
Hororová komédia o krásnej roztleskávačke Megan Fox, ktorá pojedá svojich nápadníkov. Film, to sa nedá nazvat ani film, skôr kravina, ktorú nezachránila ani úžasná zmyselná Megan Fox, ale ceľkom hustá vymietačka ďiabla Amanda Seyfield..
Čtvrtý druh (2009)
Strach? Z čoho ? Jeden moment kde som sa ľakol, a to je rychlé vstátie z postele, nič viac. A skutočné zábery? To je k smiechu, aj keď som čakal, že tomu veľa ľudí bude verit. Finta na divákov, a na peniaze samozrejme. K filmu, rozmýšlam o čom to vlastne bolo. Nie je to uplný prepadák, ale zdá sa mi, že tam je niekoľko myšlienok, a ani jedna nie je prevedená do štastného konca. Tak že jediným cieľom bolo vyvolat nejakú reakciu, provokáciu, aj preto tie "skutočné zábery" zrejme. Je to o riešení vraždy manžela, o UFO, alebo len o tom, ako jedna žena vidí "realitu". V každom prípade, Milla sa mi zdala chvíľkami aj presvedčivá, tak sa dúfam blížia lepšie časy. Zaujímavý film, ale miestami dost nudný, tak preto tie dve hviezdičky!!!
Legie (2010)
Vidieť, že tvorcom takýchto komerčných trhákov v Hollywoode nechýba fantázia. Na mňa to zapôsobilo skôr otrasným dojmom. Do filmu o apokalypse vkladať filmové scény, kde sa všetko rieši pomocou najmodernejších zbraní, to je niečo neskutočné. Námet k tomuto filmu je dosť pozoruhodný a nezvyčajný. Všetko je tu zamerané na bojové a akčné scény, ktoré pôsobia prehnaným dojmom. Po dejovej stránke je to úplný otras.
Zakletý v čase (2009)
Sci-fi romantika jako blázon, vložená do výborného príbehu života človeka, ktorý sa narodil s genetickou poruchou...vie cestovať časom. Bohužial vždy nečakane a netuší kam sa dostane. Veľmi pohodový a zaujímavý film.
Lítám v tom (2009)
Nádherný príbeh chlapíka, ktorý sa živí dávaním "padáka" pre firmy, ktoré na to nemajú žalúdok. Nalieta milióny kilometrov a tak chce získať métu, ktorú dosiahlo len 6 ľudí pred ním. Zbiera všetky možné karty a výhodné bonusy a jeho domov je letisko a hotely. A je samotár a nevadí mu to. Clooney je vynikajúci, film ma príbeh, pred koncom i nečakané prekvapenie.
Pravdivá romance (1993)
Takto si predstavujem pravú tarantinovku, cez to všetko, že to natočil Tony Scott. Ten ale perfektne vzládol akčné scény. Slater s Arqettovou boli síce výborní, ale s porovnaním s ostatnými dosť zaostávali. Menšia rolička pre Garyho Oldmana, ktorý dokázal, že vie zahrať čokoľvek...Scéna s Walkenem a Hopperem je priam geniálna a obaja podávajú excelentný výkon. Najväčší obdiv má, ale u mňa stále zhúlený a povaľujúci sa Brad Pitt. Takto som sa na ňom ešte nezasmial.
Časožrouti (TV film) (1995)
Tento film hovorí o lete, kde sa prebúdza naraz len niekoľko ludí a všetci ostatní zmizli. Patrajú po tom čo sa vlastne stalo. Každý s cestujúcich si zo sebou naviac berie nejaký príbeh. Slepé dievča má dokonca nadprirodzené schopnosti. Je to nudný príbeh od začiatku až do konca. Preleteli časovou dierou do minuľosti, ktorý patrí už len časožrútom. Podarí sa im utiecť? Niektorým možno áno, ale chce sa obetovať niekto pre druhých. Nedoporučujem strašne zle s filmované.
Vládce temnot (1987)
Super vybudovaná atmosféra doprovádzaná v skutku hypnotickou hudbou...., ostatné ako napr. obsadenie, scenár, dialógy je už podstatne horšie, ale len pri podrobnejšom pohľade. Hudba v kombinácii s ponurou atmosférou tieto nedostatky z prehľadom nahradí, koniec je opravdu veľmi depresivní, ale neskutočne sa sem hodí...
Znovu 17 (2009)
Rovnakých príbehov o premene akých tu už bolo niekoľkokrát. Viac krát sme zažili vekovú premenu, premenu osobností či duší atd., ale doteraz sa v takómto filme nestretli Matthew, Zac a Thomas Lennon táto trojka zo snímku tvorila dokonalú komédiu. Výborné trapasy a srandovné hlášky.
Otčím (2009)
Síce som po rôznych recenziách čakal niečo iné, ale pôvodní Otčím je stále pôvodní Otčím, ale vo finále to nebol až tak blbý film. Dej sa povetšinu drží pôvodneho filmu, veľa vecí je tu dost podobných, samozrejme je tu tiež dost elementov dobrých dnešnej dobe, takže človek vlastne od filmu vôbec nič nového ani nemôže čakat a ani tu nič nového nie je. Ale je to aj tak docela fajn thriller.
Mláďata (1979)
Na tomto diele je v rámci Cronenbergovej tvorby známe razantný prechod k obrazovej kvality. Samozrejme to je režisérova obvyklá téma mutácia, psychológia, lekárského experimentu. Herecké výkony boly dobre zahraté, tak ako aj hudba. Od tohoto dieľa sa Howard Shore stává Cronenbergovým dvorním skladateľom. Základní námet je miestne poburujúci, ale to už by nebol David Cronenberg.
Chilli, sex a samba (2000)
Tak toto by so povedal, že je ceľkom známi film a preto som od neho čakal trošku viac. Ceľkom ma to zklamalo. Nič moc. Romantická vec, ktorá ničím neprekvapí, občas nudí.
Čokoláda (2000)
Zvláštni, netypický film, ktorý vás musí zaujat. Pohodová atmosféra malého mestečka, okuzlujúci dej, skvelé herecké výkony a predovšetkým strašne veľa čokolády. Film, ktorý určite stojí za to pozriet. Ľudom, ktorí sú na diete by som však tento snímok nedoporučoval. Po pozretí tohoto diela, by mohli dostat neodolateľnú chuť na čokoládu a to by chudnutju určite moc neprospelo.
Zlaté dítě (1986)
Eddie zatial nikdy nezklamal. Je síce niekoľko jeho filmov, ktoré považujem za zaujimavejšie, ale aj ako detektív pátrajúci po stratenom chlapcovi a prekonávajúci rôzne až podivné a nebezpečné prekážky dokáže dobre zabavit. Jeho osobnosť je v každej z jeho úlohi veľmi dobre poznať a vďaka tomu si dokáže pritiahnut pozornosť svojích fanúšikov. Nie je to jeho najlepší film ale za pozretie určite stojí!!!
Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu (2006)
Pri tomto filme som opravdu nevedeľ, ako ho ohodnotiť...nakoniec som zvolil zlatú strednú cestu, nie však z dôvodu nejakého alibizmu, ale preto že asi nejlepšie vystihol môj postoj k tomuto dielu. Zato globálne - je to trápne a v podstate o ničom, ale jednotlivé scénky, ktoré skôr majú "mrbeanovský" nádych, človek sa doceľa od srdca zasmeje. A je to taký relax na vyčistenie hlavy bez akéhokoľvek premýšlania je to dobré, aj keď uznávam že na moc časté sledovanie tento film asi opravdu nie je. Hlavne od neho nesmiete čakat zázraky.
Babe - galantní prasátko (1995)
Film hlavne pre najmenších divákov. Oddychová komédia, kde hlavnú úlohu hraje prasiatko Babe. Videl som to len jeden krát, pred päťnástimi rokmi ale aj tak si po päťnástich rokov čo som to pozrel na to dobre pamatujem a dávam za *3*
Vím kdo mě zabil (2007)
Oh my gosh, čo to malo byt? Absolútne som to nepochopil, o čo celú dobu v tomto filme ide, čo je vôbec pointou. Najviac divný film, čo som kedy videl strašné niečo až zvláštne záhadne.
Dámy nebo nedá mi? (2002)
To je opravdu bláznivá komédia pre teenagerov, chlapci prevlečený za dievčatá poznávajú ešte len, ako sa cítia dievčatá, čo nie su krásne a nachádzajú krásu v niečom inom než len krásna tvárička, ale aj tak miestami film strašne nudí a to potom stráca tempo na celom filme *škoda*hodnotil by som lepšie *2*
Let Fénixe (2004)
Začiatok tohto filmu je ceľkom zaujímavý, ale postupom času to prestáva mať dej. Neviem pochopiť, ako na nejakom odľahlom mieste v rozpálenej púšti môže niekto spojazdniť havarované lietadlo, dokonca na ňom aj bez problémov odletieť. Všetko tu do seba zapadá, hlavný hrdinovia si vedia poradiť v zložitých situáciach, nikomu sa tu nič nestane. Dej tohto filmu má ďaleko od skutočnej reality, je úplne slabý a rozhadzaný. Zase čo sa týka efektov sú na veľmi nízkej úrovni. Všetko je tu postavené na hlavu...
Vidláci (1997)
Nenáročné filmové pozeranie, u ktorého sa ceľkom zabavíte a nemusíte moc premýšlat...Fanúškovia Tima Allena a Kirstie Alley sa určite nudiť nebudú a prídu si na svoje.
Údolí panenek (1967)
Osudy štyroch žien, ktoré boly slavné, ale prepadly drogám. Chceli dosiahnút vrcholu slávy, ale nakoniec musely bojovat zo všetkých síl, aby zostali naživu.
Malí obři (1994)
Malí obri je jeden z veľa filmov na tému ako tým najneschopnejších babrákov porazí nejlepšieho súpera. Ale je jeden z najlepších. Okrem dobrého obsadenia (Rick Moranis,Ed O´Neill) má výbornu atmosféru a velice podarené vtipné scénky! Hlavní hrdinovia sú bratia O´Sheaové, Kevin je velice schopný trenér amerického fotbalového mužstva a majiteľ prosperujúceho obchodu s autamy, Danny je vceľku obyčajný opravár. Ale keď vznikne rozpor medzy bratmi kvoli dcére Dannyhér, ktorú Kevin nechce vziat do mužstva ak keď je nejlepšia hráčka v meste a zdôvodní to tím, že je dievča, vytiahne Danny ako ten nejlepší otec do boja a zostaví mužstvo z detí, ktoré Kevin odmietol, a čo sa stane s týmom, ktorý zo začiatku vypadá ako kuriozita vo svete amerického fotbalu sa dá ľahko domysliet.
Krvavé pobřeží (2008)
Dokonalý film, ktorý ma strašne prekvapil všetkým čo som k nemu cítil pred pozretím aj po ňom…Historické eposy z čínskej alebo akéjkoľvek východnej kinematografie majú jedno veľké plus, bohatú históriu z mnoho veľkými a starými legendami, ktoré na rozdiel od naších sa dajú natočit presvedčivo a reálne dokonale…Red Cliff pôsobí hned od prvích okamžikov ako nesmrtelný film o hrdinoch…John Woo vystihol všetky kamerové momenty, zábery hercov a ich zpotených tvári, krvavé striékanie, dlhé zábery na lesknúce sa zbraňe a mnoho dalšieho…Dokázal spojit všetký vojenské manévre. Red Cliff je ukážkovým filmom, v ktoróm sú dôležitý iba hrdinovia a tí ostatní sú len na oko. Súboje sú dokonalé a zrazu sa tu zjaví hrdina, ktorý porazí 50 až 80 mužov…Títo hrdinovia to je to pravé originálne, ktoré z Red Cliffu robí výnimočný akční film, ktorý v poslednej dobe nemá konkurenciu!!!
Kačeří příběhy: Poklad ze ztracené lampy (1990)
Káčeri sú výborný snád vžy, len škoda, že toto dabovali už tí "nováčikovia", takže Rampa už nie je Heřmánek. A preto nedám *5*, ale len *4*.
Normal (2009)
Na rovinu...Milan Kňažko bol super. Dokonalý výraz, dokonalé vyjadrovanie, dokonalé rysy, dokonale vystihnutý charakter postavy. Ale tímto bohužial všetka pozitivita končí. Celý film je jak na obrovskej húpačke. Jednu chvíľku paráda, vizuálne aj atmosfericky precízne (hlavné scény vo väznice pri rozhovoroch s Kňažkom, alebo výbuch auta), ale na druhú stranu zas opravdu moc hluché a nudné scény. Takže síce je to český film, ale pre užšú skupinu obyvateľov. Škoda, obrovská škoda.
Riskantní plán (1993)
Veľmi pekne urobený film o jednej perfektnej bankovej lúpeže. Herecké výkony by som hodnotiľ ako dobré, zvlášt Kim Basinger v hľavnej úlohe je super. Snímok je natočený veľmi rozumno a citlivo, žiadne zbytočné pyrotechnické efekty ani nezmyselné rozbíjanie aút, naozaj dobrý film.
Válečné hry (1983)
Pokial Vás zaujímaju počítače v ích základnej forme a nie v dnešnom uponáhľanom štýle, tak tu si to užijete. Je to súboj chlapca s počítačom a ako je ľahké pre nás uznať remízu tak počítač nebol naprogramovaní to znamená že nevie... a hraje aby vyhrál. No a ked hraje počítač naozaj tak aj naozaj odistiľ zbrane a snaží sa ich na koniec hry odpáliť... nie je ľahké ho zastavit, ale je tu možnost...
Deník mrtvých (2007)
Tak už aj legenda hororového žánru George Romero si oblúbil ručnú kameru. Opät nám prináša film plný zombie, ale tentokrát sa pokusil aby film vypadal ako pseudokument. Nápad to bol určite zaujímavý, ale vo výsledku to občas vypadá trošku zvlášne a pôsobivostou sa to ani trochu nepribližuje pôsobivosti filmu "Monstrum", ktorý sa pokúšal o podobný dokumentárni pocit. Herci sa tiež chovali dosť zvlášne a ku koncu filmu to začne strácat rýchľost. Ale stále je tu dosť krvy, tak že fanúšikovia tohto žánru by nemali byt zklamaní.