Reklama

Reklama

Paroží

  • USA Antlers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V izolovaném městě v Oregonu se učitelka střední školy a její bratr, místní šerif, zaplete s jedním ze studentů, jehož temná tajemství vedou až k děsivému setkání s legendární bytostí, která zde byla dávno před nimi. (Falcon)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (209)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený režisér Scott Cooper pokračuje v zobrazování odvrácené tváře Ameriky. Po pensylvánských  ocelářských dělnících a buranských horalech z "Pryč od pece" se přesunul mezi socky v odlehlé oblasti Oregonu, kde straší nasraný indiánský bubák, kterému už leze krkem devastace přírody i mezilidských vztahů - a činí tak pro diváka velice uspokojivým (tedy přiměřeně napínavým, strašidelným a lekavým) způsobem. Prostředí všeobecného úpadku i ponurá atmosféra jsou zachyceny na jedničku a kvalitní kamera i zvuk na tom mají nemalou zásluhu, stejně jako všeobecně kvalitní herecké výkony. Jen dodám, že Graham Greene mi udělá radost vždycky a na další Cooperův snímek už se těším! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Scott Cooper potěšil dramaty Pryč od pece nebo Nepřátelé, v obou případech trpělivými kousky, kdy se nám postavy postupně dostávaly pod kůži a začaly jsme nad nimi přemýšlet. Žánrů zkusil víc a se všemi si poměrně slušně poradil. Tady (komorní mysteriózní horor) se mi dostala pod kůži tak akorát nedochucená nuda. Industriální Oregon, depresivní prostředí, nějaké to trauma snad v každé druhé rodině. A do toho žák základní školy, na kterém učitelka zpozoruje náznaky týrání. Brácha je šerif, tak by se to mohlo snadno vyřešit. Jenže spíš vypustí z jeho opuštěného domu „cosi“. Emoce chybí, dramatické linky nefungují. Lekačky by si sedly, kdyby mi bylo třeba čtrnáct. Což už ale dávno není. Navíc titulní bubák vychází z folklórních mýtů domorodých kmenů a to mě nějak neba. Stejně jako zoufalá absence atmosféry. Dvě až tři hvězdy, tentokrát jdu níž. Na poměry výše zmíněného režiséra je to prostě málo. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Učitelka v Oregone si všimne nezvyčajné správanie jedného zo svojich žiakov. Najprv jeho problémy pripisuje nezáujmu zo strany rodičov, ale začne zisťovať, že chlapcovo správanie ovplyvňuje niečo temnejšie. - Na Antlers som bol zvedavý od momentu, kedy bol projekt ohlásený, pretože Nick Antosca je jedným z mála moderných hororových tvorcov, ktorí namiesto kopírovania už spracovaných tém vytvárajú svoje vlastné a hlavne štýlové veci. Výsledok je slušný. Vyniká hlavne scenár a nádherné prostredie. Velmi ma potešilo aj to, že sa tvorcovia vo velkej miere vyhýbali používaniu prehnaných CGI efektov. Velkým problémom bol ale podla mňa casting, pretože mi tu ani jedna postava nesadla, čo u mňa Antlers zhodilo zo štyroch hviezdičiek na velmi silné tri. Komu sa film páčil, rozhodne odporúčam pozrieť Dark Was the Night, ktorý sa nesie na podobnej vlne. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Cooper by si po vzoru Amadea Mozarta mohl říct „Mí jablonečáci mi rozumějí.“. Ještě nikdy jsem ho, kluka šikovnýho, nepotopil. Perfektní řemeslo, jak má ostatně Scott Cooper ve zvyku, tak co bych měl chtít víc? Snad jen vystřihnout závěrečný duel typu ´Ripleyová vs. boss´, nebo to pojmout jinak, chytrostí, pastí, nebo tak něco. Jinak ta pochmurná atmosféra mě dostala, kamera zabírající podzimní počasí západních hranic Spojených států tomu pomohla hodně, v hlubokých lesích se zlo ztratí.  Keri Russell mám hodně rád (doporučuji vynikající seriál ´The Americans´), tady opět skvělá a chtěl bych jí vidět ve více hlavních rolích. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Slušná hororová dráma s hutnou dávkou mysteriózna a pôsobivou pochmúrnou atmosférou, ktorá je naviac pútavo natočená a odohráva sa v zaujímavom prostredí, takže ani napriek výrazne komornému tempu sa divák nestihne nebaviť, alebo nedajbože nudiť. Produkcia (aj spolu s post-produkciou) je naviac relatívne schopná, takže scény, ktoré majú byť strašidelné, dramatické alebo znepokojivé, strašidelné dramatické a znepokojivé skutočne sú, čo je jednoznačné plus. V čom už však film mierne zaostáva, je obsahová stránka, ktorá toho z potenciálu mohla vyťažiť oveľa viac. Dostatočne tak nefunguje napríklad dejová línia o zneužívaní, domácom násilí a šikane, závislosti a drogovej problematike, ale taktiež ani samotná mytologická stránka, keďže je všetko podané veľmi stroho, je to len mierne načrtnuté a nič nie je dotiahnuté k dokonalosti. Čo je celkom škoda, lebo samotný potenciál bol silný. A sklamať môže taktiež aj posledná tretina filmu, ktorá je síce konečne plne hororová, má grády a jednu slušnú scénu, no vo výsledku neponúkne nič nové a originálne, čo by sme už nevideli, a tak som sa na ňu pozeral už len z takého polovičného záujmu. Nakoniec tak ide o mierne sklamanie, nakoľko som sa na tento film tešil už niekoľko mesiacov, ale súčasne tiež aj o milé prekvapenie a jeden z najvydarenejších a najkvalitnejších hororov minulého roka. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Wendigo pochází z folklorní tradice severoamerických indiánských kmenů a označuje kanibalistického netvora či zlého ducha požírajícího lidské maso. (NiWi)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Christian Bale v historické detektivce

Christian Bale v historické detektivce

28.02.2021

Režisér Scott Cooper (Nepřátelé, Pryč od pece) a Christian Bale (Temný rytíř) se dohodli na své již třetí spolupráci. Jejich nový snímek bude tentokrát adaptací historické detektivky The Pale Blue… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Margaret Qualley bude mít hlavou plnou duchů

Margaret Qualley bude mít hlavou plnou duchů

18.02.2020

Herečka Margaret Qualley (Pozůstalí, Tenkrát v Hollywoodu) se upsala novému projektu od režiséra Scotta Coopera A Head Full of Ghosts. Film bude adaptací stejnojmenné knížky od Paula Tremblaye,… (více)

Reklama

Reklama