Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (39)

plakát

Případ Modrý (2023) (TV film) 

Jsem strašně rád za podobné dokumenty. Mnohem raději jsem ale za dobu, ve které žiji, protože můžu svým dětem říkat, co za svině ty rudé špíny byly...

plakát

Stáří není pro sraby (2022) 

Sorry, hodím do toho místním pozérům trochu vidle. Díky místním pseudorecenzím jsem nečekal moc a dostal hodně. Ostatně jako dost často. Na druhou stranu chápu, že honit si sám ve čtyřiceti péro pořád ve svým dětským pokojíčku je nuda, takže čumění na filmy a psaní o nich moudra je solidní zpestření.

plakát

Michel (2012) (seriál) 

Úplně náhodou jsem zahlédl jeden díl, protože dcera kouká na Studio Kamarád - tohle musel vymyslet nějakej totálně sjetej úchyl nebo naopak totálně geniální učitel filozofie. "Micheli, máš pravdu, neměl bych jíst párek, když je na světě tolik hladovějících Švédů!" - get rekt! 😂

plakát

Rudá mašina (2014) 

Skvělý dokument, z kterého zároveň všemi směry stříká deprese a tíseň - nenáviděli je snad všichni mimo SSSR, přitom opovrženíhodný byl jen Tichonov. I tak se ale neubráním dojmu, že ne Fetisov, ani Makarov, Larionov či Kasatonov, ale Krutov musel být rovný a fajn chlap!

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Já prostě nemám slov! Po Schwarzeneggerovském maškarním bálu jsem Batmana zavrhl, protože už jako dítě jsem poznal, že čeho je moc, toho je příliš! Tak nějak víceméně z nudy a v roli slaměného vdovce jsem ale podlehl zdejším hodnocením této "novodobé" trilogie a musím konstatovat, že mi snad v životě neuteklo zhruba sedm hodin rychleji než při sledování tohoto uměleckého opusu. O to víc mě ale mrzí, že jsem zbytečně přišel o tolik let bez Batmana a nedal mu šanci dříve! Jak moc titěrní se mi teď zdají MARVEL se všemi těmi pompézními Avengers a Spidermanem, když je DC s Chrisem Nolanem zničili způsobem, který nemá ve světě "superhrdinovské" kinematografie obdoby...

plakát

Památkáři (2014) 

Velmi zvláštní a netradiční podívaná. Co se mi nelíbilo? Inu, patrně takový "prazvláštní" žánrový mix - chvíli je film napínavý, chvíli dramatický, ale většinou ne moc vhodně komediální, což při zpracování takového syžetu působí dost křečovitě. Za několik scén (a bylo jich hodně), kdy jsem měl husí kůži, ale dávám čtyři hvězdy. Opravdu mě ten film bavil!

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Tahle komedie není ani trošku průměrná, protože to není jen banální prvoplánovka typu: "Ona ho nechce, on jí miluje, ona se spálí s milionem namakanejch vypatlanců, on jí nakonec zachrání a jí dojde, že on je ten pravý, i když vypadá jako jouda, ale má duši..." - tady je to totiž přesně naopak, navíc je to svižné a nutí to člověka se zamyslet. Dal bych čtyři hvězdy, ale za Zooey jednu přidám! :-)

plakát

Všichni dobří rodáci (1968) 

Netvrdím, že není chyba u mně, každopádně holt asi nejsem tak velký intelektuál (nebo pozér?), abych tu zrovna u tohohle filmu (?) davově onanoval, to ani náhodou!

plakát

Gympl s (r)učením omezeným (2012) (seriál) 

Neříkám, že je to zatím nějaká extra paráda (ale také neříkám, že třeba ještě nebude). Každopádně pět hvězd coby facku zdejším oduševnělým duším si opravdu neodpustím! Jo a Zecku, dej si mokrej hadr na čelo... ;)

plakát

Království nebeské (2005) 

Na poměry Hollywoodu vynikající velkofilm, který sice může nudit osoby dychtivě lačnící po krvi a bitvách, milovníky a znalce historie však ohromí jeho přesnost (opět však opakuji "na poměry Hollywoodu") a prostor pro vyjádření jinak černobílých postav dávno zapomenuté historie... Nemůžu jinak - 90%!