Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

HiddenDragon odpad!

všechny recenze uživatele

Ordinaci jsem dal jednu hvezdu, protoze svetlym bodem v te nude je tam casto nejaky medicinsky problem, o kterem by se treba verejnost jinak dovedela maximalne ze zprav nebo casopisu. U Gymplu bohuzel odpada i toto a zbyva jen nuda, velmi sterilni herecke vykony a vubec podivne postavy. Mozna ze pro ucitele to je serial fajn, ale hodnotim jako bezny divak, a proste nevidel jsem behem jednoho dilu vubec nic, co by me lakalo si to pustit i priste. Bezna ceska zumpa. Hlavne ze to vydelava penize z reklam... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

No, po pilotním dílu jsem byla trošku v rozpacích. Navíc mi tenhle seriál připomíná Ulici, protože působí jako jeho odnož. Jen jsou tu samozřejmě jiní herci. Ovšem, o Libuši Šafránkové a Zuzaně Bydžovské si říkám, jestli tohle měly zapotřebí. Radši měla Nova nasadit něco jiného, třeba taková Policie Modrava nebo Hasiči by určitě nebyly k zahození. ()

Reklama

Gogo333 

všechny recenze uživatele

První série ještě byla docela slušná, ale druhá už je bohužel docela dost trapná. Postavy se zbláznili a občas se chovají fakt dementně. Najednou je v každým díle spousty reklamy (alza, Xperia, W8, Pinko zmrzlina, nějaky nanuky o kterých jsem v životě neslyšel a samozřejmě ty drahé (myslím že z Německa dovezené) oplatky v růžovém obalu). Děj se prakticky opakuje, díky sloučení škol přibude pár nových postav tak je to přeci jen trošku živější. Už to není tak zábavné, ale občas se ještě najde nějaký vtípek a většinou se jen směju jak tvrdě poukazujou na reklamu. Po druhé sérii snižuji o 1*. Pořád to ale patří k těm lepším Nováckým seriálům a líbí se mi to víc než Základka od konkurence. K třetí sérii se asi vrátím, neboť seriál používám jako zvukovou kulisu k práci aby mi to rychleji utíkalo :-) ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Tak a je to za mnou. Dokázal jsem to, viděl jsem celou první sérii, tedy pilot plus 32 dílů k tomu. Doufám, že si teď kvůli mě pár zdejších intelektuálních filmových kritiků neodplivne a nebude mě na potkání hanit kvůli mému vkusu, ale co se dá dělat, že. Nova zase jednou vyprodukovala celkem přijatelný seriál. Některé dějové linky jsou zajímavé, některé už méně, s reálným chodem školy seriál spíše jen tak lehce koketuje, než-li by ho ukazoval tak, jak to doopravdy chodí. To ale člověk ani nesmí brát vážně, ono myslím většina seriálů, která se týká nějakého oboru asi úplně do skutečnosti moc nezachazí. Co bych ale vytknul a zatím tu to nikdo asi ani nezmínil, je absolutní ignorace změn počasí v průběho roku, a to mi skutečně vadilo. Co já si pamatuju, když jsem chodil do školy, tak určitě nebylo jen léto, ale v tomto seriálu vůbec neproběhla zima, ačkoliv se tam například odehrál maturitní ples, který je vždy v zimním období. Ale tady všichni nosily kraťasy, sukně, sáčka, prostě počasí jako na Havaji. Tohle mi vadilo hodně a je to velké mínus. Druhým mínusem je to, že seriál nekončí po první řadě. Už se to bude zase příliš rozpitvávat, omílat dokola, prostě z toho bude další Ordinace. A to je určitě škoda. Pro mě seriál končí první řadou a další už sledovat nehodlám, neb bych o seriálu ztratil i poslední iluze. ()

BitlDjus odpad!

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že může být ještě něco více odpornějšího než video, které koluje po internetu s názvem "když kokot mrdá kokota". Přesvědčil jsem se, že playback písničky v podání Ondřeje Brzobohatého, Martičky Jandové a spolužáků Julči s Matesem feat. bítboxující cikán na lavici, se nedají s tímto trezorovým výkalem srovnávat. Nejenže jsem po tolika žhavé romantiky, která koluje mezi spolusráči na gymplu dostal třídenní krvavý průjem, ale schytal jsem opravdu bolavou pěstičku, když si mé oko povšimlo, že si tento klenot hoví na 272. nejoblíbenějším místě mezi seriály na CSFD. Dojetím jsem se poblil. ()

Galerie (271)

Zajímavosti (28)

  • V seriálu se objevilo celkem 74 herců a na celém projektu pracovalo 81 členů štábu, včetně kameramanů a techniků. [Zdroj: mediar.cz] (hippyman)
  • V 1 . epizodě 3. série dochází k výbuchu kina, které se v dalších dílech již neobjevuje. Ve skutečnosti byly dekorace v ateliérech předělány z kina na jídelnu, o které se do té doby pouze mluvilo. (kytka.patrik)

Reklama

Reklama