Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Obsahy (3)

Jezero smrti

Jezero smrti (2008)

Steve chce vzít svou drahou polovičku, přítelkyni Jenny, na romantický víkend pryč z města. Po ne zrovna ideální první noci v motelu se rozhodnou odjet kempovat k jezeru Eden. Panenská příroda vzdálená od civilizace, téměř božský klid. Steve plánuje požádat Jenny o ruku. Má to být víkend, na který nikdy nezapomenou. Brzy ale zjistí, že u jezera nejsou sami. Setkají se s partou mladých teenagerů, kterým se moc nelíbí, že jsou na jejich oblíbeném místě vetřelci. Odmítají omezovat svou vlastní zábavu na úkor pohodlí zamilovaného páru. Steve se snaží nejprve o vyjednávání diplomatickou cestu, pak ale zjistí, že je to zbytečné. Nebezpečný kolotoč hry o přežití se roztáčí ve chvíli, kdy partička ukradne Stevovo auto a potyčka skončí smrtí psa jednoho člena gangu. Skupinka v čele s psychopatickým mladíkem se rozhodne smrt psa pomstít způsobem, který se vymyká normálnímu lidskému chápání. Hra na kočku a myš začíná. Tento velmi realistický a brutální snímek se sociálním podtextem, který můžeme zařadit do slasher/exploitation škatulky, nekompromisně poukazuje na vzrůstající brutalitu britské mládeže.

American Teen

American Teen (2008)

Megan, Mitch, Colin, Hannah a Jake. Chodí na stejnou školu, ale každý je úplně jiný. Nanette Burstein si pro svůj dokument, nejen o dětech, vybrala charaktery, které se vyskytují na každé střední škole - sportovec, outsider, princeznička, lamač srdcí, rebel. Kdo je kdo, jak žijí, co si myslí a jak se chystají na maturitu?

Dark Days

Dark Days (2000)

Černobílá sonda britského dokumentaristy Marca Singera do života bezdomovců v opuštěných tunelech newyorského metra. Poté, co se Singer spřátelil s partou bezdomovců obývající tzv. Freedom tunnel a několik měsíců v jejich komunitě žil, rozhodl se natočit tento dokument, aby jim finančně pomohl. Během natáčení dokumentu se společnost Amtrak (Národní společnost amerických železnic) rozhodla nuceně vystěhovat nežádoucí obyvatele tunelů. Teprve až toto rozhodnutí spustilo kola událostí a Singer s pomocí neziskové organizace bezpečně zajistil aktérům tohoto dokumentu přestěhování se do svých vlastních bytů. Hudební doprovod má na svědomí DJ Shadow.

Reklama