Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Dobrodružný
  • Rodinný

Obsahy (4)

Rukojmí

Rukojmí (1983)

Dramatický příběh z konce dvacátých let minulého století se odehrává v horských oblastech Tádžikistánu. Vypráví o skupině mužů a jejich nebezpečné cestě s nákladem léků, při níž dochází ke střetnutí s bandou basmačů, kteří se chtějí zmocnit cenného nákladu, ale také osvobodit svého vůdce, kterého výprava zajala jako své rukojmí.

Pohádky pod sněhem

Pohádky pod sněhem (1985)

V druhé polovině osmdesátých let byl tento film uváděn v kinech jako celovečerní pásmo známých pohádek s oblíbenými postavičkami: Štěňátko, kocour Mikeš, Křemílek a Vochomůrka, Dorotka, Krteček a Brundibáři.

V čertích službách

V čertích službách (1989)

Honza se musí vydat do světa, aby si našel službu. Nabídne mu ji sám Lucifer. Po roce Honzovi služba v kotelně končí a za odměnu si z pekla odnáší (na radu čerta, s kterým pracoval) kouzelný ubrus. Když ho prostře, nadělí mu jídlo, na jaké si vzpomene. Honza přenocuje u lakomého sedláka a jeho hamižné ženy, ti mu ubrus vymění. Dostat kouzelnou odměnu zpět pomůže Honzovi skřítek, který mu dá hůl, aby zloděje vytrestal.

O princezně, která všechno viděla

O princezně, která všechno viděla (1984)

Princezna se stále rozhlíží z oken královského hradu, vše si pečlivě zapisuje, až ví více než ostatní. Pan král se rozhodne svou dceru provdat. Ta však má podmínku: její ženich musí být chytřejší než ona. Proto nechá vyhlásit, že si vezme toho napádníka, který se ukryje tak dobře, aby ho princezna nenašla. Vyzrát na chytrou princeznu se podaří až mladému myslivci za pomoci zvířátek, kterým pomohl na cestě za nevěstou.
Pohádka je natočena na motivy stejnojmenné předlohy bratří Grimmů.

Reklama