Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi
  • Drama

Biografie (11)

Brian 'Head' Welch (herec / skladatel)

28.03.2023

Zapřísáhlý uživatel sedmistrunných kytar Ibanez, doprovodný vokál/řev a vrchní klaun kapely, která v době stagnujícího grunge nakopla rock jiným směrem. KoЯn byli v polovině 90. let spolu s Coal Chamber doslova zjevením na tvrděrockové scéně. Head, vlastním jménem Brian Philip Welch, přišel ke své přezdívce díky velké hlavě. Na… (více)

Suzee Slater (herečka)

13.02.2019

Blonďatá herečka a modelka, která se nebála před kamerou svléknout, vyrůstala v největším městě státu Nebraska – Omaha. Na střední byla roztleskávačkou, rok docházela na Nebraskou univerzitu. Poté pracovala jako letuška společnosti MGM Grand Air, specializující se na lety celebrit.Díky všímavému filmovému agentovi a následné… (více)

Jamison Newlander (herec / režisér / scenárista)

16.09.2012

Svou hereckou kariéru započal pod jménem Jamie Jamison a objevil se v mnoha divadelních představeních v oblasti Los Angeles. V období 88-92 navštěvoval Beverly Hills High a pokračoval na New York University Tisch School of the Arts se specializací na drama, kde studium zakončil úspěšně promocí.V druhé polovině 80. let ho… (více)

Jiří Babica (herec)

29.02.2012

Jeden z nejznámějších českých kuchařů se kulinářskému řemeslu vyučil v pražských hotelech Palace a Ambassador. Stověžaté matičce zůstal věrný i po absolvování vojenské služby a jeho zkušeností využíval 9 let hotel Alcron. Na sklonku 80. let se oženil do Německa, kde 15 let pracoval ve vyhlášené restauraci Zlatá Praha v Kolíně… (více)

A. J. Langer (herečka)

11.02.2011

Herečka převážně seriálových rolí, Allison Joy Langer, se narodila audioložce Deaně a prodavači v oděvním průmyslu Garymu Langerovým. Jako první přišel na svět její bratr Kirk. V 5 letech se s rodinou stěhuje do San Fernando Valley nedaleko Los Angeles, kde se později věnuje hraní bassebalu, kvůli kterému si zkracuje jméno na A… (více)

Christopher Pettiet (herec)

09.02.2011

Na začátku 90. let patřil k nastupující mladé herecké generaci spolu s Tobey Maquirem a Leonardo DiCapriem s nimiž ho pojilo i velké přátelství.První herecké ostruhy získává v televizní sáze STAR TREK: NOVÁ GENERACE, ale největší úspěch mu přinesla role Jesseho Jamese v seriálu MLADÍ JEZDCI, za kterou byl nominován na Young… (více)

Vanilla Ice (herec)

29.11.2010

Rapper, jehož poznávací značkou byl účes alá James Dean, po stranách vyholený s cihlovým vzorem a styl oblékání převzatý od MC Hammera, byl na začátku 90.let nejúspěšnějším bělošským rapujícím interpretem. Robert Matthew Van Winkle otce nikdy nepoznal, a tak příjmení zdědil po nevlastním otci, za kterého byla matka v době jeho… (více)

Mike Patton (skladatel / herec / režisér)

02.05.2010

Michael Allen Patton je osobou mnoha uměleckých profesí. Známý je hlavně jako zpěvák, ale je také skladatelem, textařem, multi-instrumentalistou a filmovým hercem.Svou první kapelu Mr. Bungle založil už na střední škole. Rok před ukončením studia v roce 1989 nastupuje ke crossoveristům Faith No More, kde za mikrofonem nahrazuje… (více)

Corey Haim (herec)

10.04.2010

Narodil se jako druhé dítě počítačové operátorce Judy a obchodnímu zástupci Berniemu Haimovým. Jako malý býval plachý a tak jeho matku napadlo, že by mu mohly pomoci hodiny herectví, na které ho přihlásila. Coreyho ale zajímal jen hokej a komiksy. Po herectví spíš pokukovala jeho o 2 roky starší sestra Carol. S tou taky začal… (více)

Griffin O'Neal (herec)

21.12.2009

Syn hereckého páru Ryana O´Neala a Joanny Mooreové. Jeho starší sestra Tatum je také herečkou, která se narozdíl od Griffina věnuje této profesi dodnes. Spíš než s filmovými úspěchy je jeho jméno spojováno s návykovými látkami a problémy se zákonem. Jak později uvedl, k filmu a drogám ho přivedl otec Ryan, který mu nabídl… (více)

Stephen Carpenter (herec / skladatel)

21.12.2009

Kytarista a zakladatel alternativně metalových Deftones vyrůstal v Sacramentu, kde se také narodil. Díky jeho matce Marii mu v žilách koluje mexická krev.Už jako malý se velmi zajímal o hudbu, ale na prvním místě byl především skateboarding. Vážnější zájem o kytaru zapříčinila nehoda, která se mu stala v 15 letech a on se… (více)

Reklama