Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

TRON: Legacy 3D

TRON: Legacy 3D (2010)

Když jsem jela v kině po eskalátorech a míjela jsem plakát k filmu TRON: Legacy 3D, zůstaly mi na něm viset oči a řekla jsem všem, s kterými jsme do kina šli, že na tento film musíme. Pokud nebudu řešit naprosto úžasný soundtrack od Daft Punk, který mě, téměř na začátku filmu, u scény, kdy Sam (hlavní star filmu) jede na motorce, totálně odrovnal, tak co se děje a prostředí filmu týče, pro mne jednoznačně no.1. Výborný film, který jsem viděla nejméně 30x :) a vždy, když si ho znovu pustím, tak mě baví naprosto stejně.

Snílci

Snílci (2003)

Film si mě získal svými postavami. Eva Green je v něm neskutečně přirozeně krásná a přitažlivá. Bertolucci nemohl tuhle roli obsadit lépe. Na celém filmu mě baví přirozenost, nevinnost a bezprostřednost dvojčat a to, jak Bertolucci prostřednictvím tohoto filmu ukazuje lidem perverzi. Scény typu, kdy Elisabeth prstem přejíždí rty Matthewa, a říká mu u toho, jak by mu slušela rtěnka, mě prostě v klidu nenechají :). Nicméně je jasné, že tím, co já a pár dalších :), vnímám na tomto snímku jako jedinečné, spoustu lidí nudí, protože Snílci jsou určeni užší cílové skupině, která je schopna strávit i film, ve kterém děj není na prvním místě.

Sunshine

Sunshine (2007)

Tento film, i přes mou nesympatii k Rose Byrne, která je zde extrémně ukňouraná a vůbec nechápu, proč zrovna ona přežila do samého konce :), si budu stejně pouštět i nadále. Hudba - boží. Loď - boží. Za mě všechno boží. A řeči o vesmírných nesmyslech jsou mimo. Je to sci-fi !! V tolika filmech je tolik nesmyslů a nikdo to nikdy neřešil. Problém je nejspíš v tom, že všichni na to koukají, jako na klasický vesmírný trhák o zachraňování Země a přehlíží hlavní myšlenku, která poukazuje úplně na něco jiného, co je zobrazeno až téměř na konci filmu v podobě Pinbackera. Prostě skvělé spojení klasického vesmírného akčňáku a rejpnutí do problematiky náboženského fanatismu.

Džúbei a umění nindžucu

Džúbei a umění nindžucu (1993)

Jeden z mých nejoblíbenějších anime. Kromě dokonalé animace mne na filmu baví jeho násilnost, vyhrocená do extrému, kdy vzduchem lítají hlavy a končetiny a tráva se červená, a zároveň spojená s erotickou smyslností, v podobě ninja ženy Kagero, způsobenou také tím, že milování s ní znamená smrt.

Vampire Hunter D

Vampire Hunter D (2000)

Další manga film, který mě přesvědčil o tom, že anime je lepší než jeho hraná varianta :))) (v tomto případě možná trochu Blade). Skvělá animace, skvělý příběh, za kterým je víc než jen honička a vzájemná snaha se pozabíjet. Nejvíc mě ovšem dostala poslední část filmu, pro mě, nabitá emocemi...