Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (8)

plakát

Přežijí jen milenci (2013) 

Sice jsem čekala, že to bude konečně správný přístup k tématu upírů, ne jako Twilight sága, po které se pověst musí napravovat hodně dlouho, ale že mě tenhle film až tak dostane, to jsem si asi ze začátku ani nechtěla připustit. Po chvilce jsem byla vtáhnutá mezi ně, naprosto jsem se odpoutala okolí a dvě hodiny mi utekly jako voda. Samotné obsazení ani nemá smysl rozsáhle komentovat, je naprosto geniální. I když původně měl Adama hrát Michael Fassbender, což je taky pěkně charismatický člověk s uhrančivým pohledem, který by se do role upíra hodil, ale Tom Hiddleston umí zhýralce a unuděnost zahrát mnohem líp. Opět si musím ale postěžovat na dnešní popcornovou generaci, co se honí za senzací, protože přes všechny megalomanské filmy s rozpočty řádově ve stovkách milionů amerických fifníků, které se pro tyhle ovce točí, nikoho nenapadne zainvestovat nějaké "drobné" do projektů jako tento. Jarmusch dlouho prosil o finanční podporu v Americe a posléze i v Evropě a dočkal se pouhých sedmi milionů, za které to všechno výborně klaplo a povedlo se daleko víc než kdejaká přeefektovaná blbina. Před ním opravdu smekám a hodně hluboko se klaním.

plakát

Pompeje (2014) 

Co se milostné zápletky týče, je tu skoro až nutná, aby se dělo i něco jiného než jen humbuk okolo soptění, ale jako obvykle je přizpůsobená měřítkům dnešního průměrného popcornožrouta. Všude samý ozbrojený svalovec a poodhalená krasotinka, gladiátorské zápasy, politika atd, no prostě aby to byla antika v celé své "kráse". Když ale tohle pomineme a zaměříme se opravdu na hlavní dějovou linku, čili probuzení Vesuvu a demolice Pompejí, to se tvůrcům povedlo opravdu výborně. A není se čemu divit, abysolvovali celkem obsáhlou přípravu. Konzultace s geology a vulkanology, přelety nad vulkánem, šestileté bádání v historických pramenech, aby Pompeje pomocí dnešní vymazlené techniky zrekonstruovali ulici po ulici, budovu po budově. Jelikož se v mnoha filmech na takovou stránku věci zaměřuji, velmi mě to potěšilo a proto film hodnotím ve výsledku kladně.

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Nemůžu se zbavit pocitu, že je to naprosto zbytečný film. Neukázal oproti 300: Bitva u Thermopyl nic nového, stejné ohrané triky se zpomalenou kamerou kdykoliv se máchne mečem, dějová linka celkem nudná, všechno předvídatelné, jediná novinka je bláznivá koketující ženská ve vedení námořnictva, ale takový prototyp už je dneska v každém druhém filmu...

plakát

Goyovy přízraky (2006) 

Forman ukazuje španělskou inkvizici v celé své "kráse", kam se hrabe Kladivo na čarodějnice a jemu podobné. Úžasné herecké obsazení, tomu odpovídají i výkony. I když je herců nepřeberné množství, v daných rolích bych si nedokázala představit jiné, jsou to role přímo šité na míru.

plakát

Temné stíny (2012) 

Díky spojení trojice Burton - Elfman - Depp jsem předpokládala vysokou úroveň kvality, ale po shlédnutí jsem odcházela zklamaná. Je vidět, že se nápad na tento film nezrodil v hlavě Tima Burtona, nýbrž Johnnyho Deppa. Býval to jeho oblíbený seriál, tak Tima vysloveně přemluvil k natáčení filmové verze, ale skončilo to spíše lehkou parodií na seriál.

plakát

Únos (2012) 

Podle hereckého obsazení to vypadá na film, který měl přilákat davy, ale dějem je to nemastný, neslaný kousek, co by měl úspěch leda jako díl nějakého televizního seriálu. Je pravda, že závěrečný zvrat je opravdu nečekaný, ale zpětně si říkáte, že to mohlo být hnedka jasné podle hromady indicií, které vás vůbec nenapadlo spojit si dohromady.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Nebýt všeho toho amerického patriotického opěvování, upřímně bych tomuto filmu zatleskala, že se povedl ve všech směrech. Takhle to kazí rozjetou, napětím napěchovanou, atmosféru, která graduje až do samého závěru i když předem víme, jak to skončí. Tom Hanks jako obvykle nebyla špatná volba, k roli se vyloženě hodí.

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Owen Wilson v nečekaně vášnivé roli. Čekala bych spíše komediální pojetí, když slyším jeho jméno, ale příjemně překvapil. Všechny nominace na Oscara jsou oprávněné, celá banda tvůrců si film vysloveně vymazlila. Po půlhodince jsem byla vtáhnuta do Paříže a užívala si historií nasáknutou atmosféru... Takových filmů víc.