Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Fantasy
  • Drama
  • Sci-Fi

Obsahy (5)

Eve no džikan

Eve no džikan (2008) (seriál)

Nepříliš vzdálená budoucnost, Japonsko. Vývoj androidů dosáhl téměř vrcholu. Jediný způsob, jak je rozeznat od člověka, je jejich svatozář. Pro androidy platí přísná pravidla a naprogramování. Jakákoliv vlastní vůle nebo nápadité řešení problémů se nepřipouští. Lidé, kteří androidovi za cokoliv poděkují se setkají s posměchem. A právě v takovém prostředí objeví dva kamarádi ze střední školy kavárnu, kde platí pravidlo: Neděláme rozdíl mezi člověk a adroidem. Oba jsou najednou vrženi do nového světa, kde si nejsou jisti, zda sedí u stolu se strojem nebo člověkem. Pomalu si uvědomují, že rozdíly mezi nimi nejsou tak velké, pokud vůbec nějaké jsou. Jak tuto skutečnost přijmou?

Purinsesu rabâ!

Purinsesu rabâ! (2009) (seriál)

Teppei je v podstatě normální kluk, který chodí do školy. Zajímavý je jeho trénink s katanou a jeho velká odvaha. Hned na začátku přijde o rodiče. Když se jednoho dne vrací od jejich hrobu, zachrání dívky v koňském spřežení před partou chuligánů. Tou dívkou je šlechtična Charllote Hezelrink. Teppeie se ujme jeho dědeček. Obyčejný dědeček, který má ovšem velmi mnoho peněz. Teppei je okamžitě po svém příjezdu seznámen se smetánkou a také prohlášen za dědice. Dostává velký dům se spoustou služebných a začíná chodit do prestižní školy. Jak se pomalu adaptuje na nový životní styl, poznává řadu dívek a nových přátel. Některé se k němu chovají sice trochu odtažitě, nicméně jeho přátelská povaha a jeho odvaha si nakonec ke každé z nich najdou cestu. Vše se zdá být jako sen, dokud není Charllote Hezelrink unesena. Na Teppeiovi teď je, aby ji zachránil.

School days

School days (2007) (seriál)

Cestou vlakem do školy pozoruje Matoko už delší dobu dívku, která se mu velice líbí. Jmenuje se Katsura Kozonoha. Nemá však odvahu ji oslovit. Teprve když se svěří své kamarádce Sekai, dají se věci do pohybu a on začne s Katsurou chodit. Katsura je však velice citlivá a když má dojít k tělesnému kontaktu, je velice nepřístupná. Matoko proto opět hledá pomoc u Sekai, ta ho ovšem už tajně miluje a proto mu celkem ochotně vyhoví. Vzniká tak milostný trojúhelník, který s sebou přináší pochopitelně potíže. Matoko je uchvácen novým světem, který se mu otevřel a brzy do něj vtáhne i jiná děvčata. Katsura je však stále jeho dívkou. Nakonec přijde ovšem chvíle, kdy se musí situace vyjasnit a Matoko si musí vybrat.

Tegami bači - Season 1

Tegami bači - Season 1 (2008) (série)

Anime se odehrává ve zvláštním světě. Zvláštním proto, že nemá slunce. Jediný zdroj světla je jakési miniaturní sluníčko, které visí nad hlavním městem. Další zvláštností je rozdělení světa do tří oblastí. První je hlavní město a jeho bezprostřední okolí, kde se žije nejlépe a všeho je dostatek. V druhém úseku se také nežije špatně, ale zdroj světla je už daleko. Ve třetím světě je každý den ve znamení potřeby sehnat práci a cokoliv k jídlu. Přecházet mezi jednotlivými zónami je zakázáno. Aby toho všeho nebylo málo, po světě se potulují zvláštní monstra gaichuu. S těmi se při své práci potkávají tzv. Včelí pošťáci. Ti plní roli normálních pošťáků, až na to, že používají speciální zbraně, do kterých lze vložit část svého srdce. To dokáže gaichuu zničit. Mezi včelí pošťáky se dostává i Lag Seeing, který byl kdysi coby zásilka jedním z pošťáků dopraven ke své příbuzné. Od té doby se s ním touží setkat a snaží se stát pošťákem. Když se konečně dostane mezi ně, zjistí že jeho dávný přítel zmizel. Začíná pátrání, pří kterém se setká se spoustou nových přátel. Hlavní zápletkou seriálu je sice pátrání, ale je zde i mnoho epizod, které nemají s hlavní dějovou linií nic společného.

Mahó sensei Negima!

Mahó sensei Negima! (2005) (seriál)

Negi Springfield složil zkoušky na magické akademii. Je mu deset, a aby se stal plnohodnotným čarodějem, musí projít zkouškou v reálném životě. Dostane za úkol učit v Japonsku angličtinu. Je předhozen třídě, ve které jsou pouze dívky. Ty Negiho berou spíš jako roztomilého plyšáka než učitele. Navíc jsou dívky v této třídě všechno, jen ne normální. K Robotovi, Duchu, Upírovi, Ninjovi, Sniperovi a dalším si Negi bude muset najít cestu. Bude jistě obtížná, ale nakonec si u dívek pomalu získává respekt a přátelství. Bohužel pro něj to některé dívky s přátelstvím až moc přehánějí. Velice vtipné anime, ve kterém ale nechybí ani akce a velice zajímavý děj.

Reklama