Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Dobrodružný

Biografie (3)

Mark Waters (režisér / producent / herec)

12.02.2012

Mark Waters absolvoval režijní program na americkém filmovém institutu. Jeho celovečerní režijní debut byla temná komedie DŮM PŘITAKÁNÍ. Film měl premiéru na filmovém festivalu Sundance 1997, kde herečka v hlavní roli Parker Posey získala zvláštní cenu poroty za svůj výkon v roli šílené Jackie. Waters k filmu napsal scénář… (více)

Gregory Hoblit (režisér / producent / scenárista)

08.01.2012

Americký režisér a producent Gregory King Hoblit se narodil 27. listopadu 1944 v Abilene v Texasu, jako syn agenta federálního úřadu Harolda Fostera a Elizabeth Hubbart King. Vyrůstal v Berkeley v Kalifornii a vystudoval University of California v Los Angeles. Je ženatý s herečkou Debrah Farentino a má dvě děti.Svou kariéru… (více)

Robert Shaye (producent / herec / režisér)

04.01.2012

Americký filmový producent, režisér a herec Robert Shaye se narodil 3. března 1939 v Detroitu, jako syn Dorothy a Maxe Mendela Shaye. V mládí absolvoval Mumford High School, University of Michigan a Columbia Law School. Jeho sestra je herečka Lynn Shaye.V roce 1967 udělal první krok své kariéry, ve svém bytě založil společně s… (více)

Reklama