Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Biografie (5)

Laco Deczi (skladatel / herec)

06.02.2016

Po mládí stráveném v Bratislavě a vojenské službě přesídlil LACO DÉCZI v roce 1962 do Prahy. Hrával v sextetu divadla Rokoko, často byl k vidění v Redutě, Viole nebo Parnasu. V šedesátých letech také spolupracoval s SHQ Karla Velebného. V roce 1967 založil vlastní formaci Jazz Celula, dnes přejmenovanou na Celula New York. V… (více)

Ludmila Zemanová (herečka / scenáristka / režisérka)

08.02.2015

Ludmila Zemanová je spisovatelka, ilustrátorka a autorka animovaných filmů. Po střední uměleckoprůmyslové škole v Uherském Hradišti pracovala jako výtvarnice a animátorka ve filmovém studiu svého otce. Zde také vytvořila první animované filmy a začala ilustrovat dětské knížky pro Albatros. V roce 1984 emigrovala s manželem a… (více)

Menahem Golan (producent / režisér / scenárista)

19.09.2014

Narodil se 31. května 1929 jako Menachem Globus. K filmu se bývalý pilot bombardéru dostal přes mistra hororu Rogera Cormana. S bratrancem Joramem Globusem pak koupil živořící společnost Cannon Group a proměnil ji v jednu z nejproduktivnějších značek filmového světa. Nad kvalitou její produkce se sice mnozí ušklíbali, duo… (více)

Norbert Auerbach (herec)

24.06.2012

Narodil se roku 1922 ve Vídni a byl synem Josefa Auerbacha, s jehož jménem je neodmyslitelně spjata zlatá éra filmového Barrandova. V jeho produkci vznikly např. slavné filmy s Vlastou Burianem.V době ohrožení republiky německým nacismem celá rodina Auerbachových emigrovala do USA. Po válce, už v době, kdy někdejší válečný… (více)

Siobhan Fallon Hogan (herečka / scenáristka / producentka)

02.02.2012

Tato rusovlasá herečka byla k vidění v malých, ale dobře zapamatovatelných rolích ve filmech FORREST GUMP, MUŽI V ČERNÉM, VYJEDNAVAČ nebo ŠARLOTINA PAVUČINKA.Siobhan Fallon Hogan se narodila jako druhé z pěti dětí Williamu a Jane Fallonovým v Syracuse V New Yorku. Studovala na Le Moyne College, což je soukromá katolická škola.… (více)

Reklama