Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Sbal prachy a vypadni

Sbal prachy a vypadni (1998)

Jednoduše tady není o čem mluvit. Ten kdo hodnotí první postTarantinovku pod 3*, nevyzná se v kvalitě inteligentního černého humoru. Bez Guye Ritchieho by dnes svět vůbec nemusel znát Jasona Stathama a Vinnieho Jonese, Tarantino by neměl žádnou sobě rovnou konkurenci a nevznikly by další takovéto filmy. Kopa skvělých hlášek, nečekaných zvratů a umění zkombinovat příběhy tolika postav do jednoho komediálně laděného filmu udělalo své. V mé paměti vždy zůstane Lock, Stock and Two Smoking Barrels jedním z 10 nejlepších filmů VŠECH DOB.

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes (2009)

Jak se mohl stát z jindy klidného Sherlocka "bondovatější" Sherlock? Minulost nechme minulostí. Ritchie opět úspěšně nezklamal a Jeho pojetí Doylova detektiva a doktora mi absolutně nevadí a vlastně naopak. Ritchie mi tím opět potvrzuje, že si obdiv a úctu zaslouží.

Sherlock Holmes: Hra stínů

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)

Můj názor na Guye se nikdy nezmění. Zase svým originálním smyslem pro film zaznamenal pokračování mého nejoblíbenějšího detektiva a to tak kvalitně, že jsem i zapomněl dojíst popcorn, jak jsem jen vnímal příběh a děj. Myslím si že zde je naprosto na místě všech 5*. Ritchie se pořád drží na špičce mých nejoblíbenějších režisérů a jen tak ho někdo nevystřídá.

Matrix

Matrix (1999)

Jako nefanoušek Sci-fi musím uznat, že zázraky se dějí, a já si do svého seznamu oblíbených filmů přidal Matrix. Keanu Reeves, a Carrie-Anne Moss mi je nejsympatičtější filmová dvojice všech dob. Mistrovský scénář, příběh a nejlepší filmové triky všech dob. Matrix není jen film. Matrix je filmem zaznamenaný sen. Moje nejoblíbenější scéna je záchrana Morphea.

V Bruggách

V Bruggách (2008)

"This is proper holidays. One gay beer for my gay friend and one normal beer for me, because I'm normal."

Nula od nuly pojde

Nula od nuly pojde (2006)

Sám bych se nenáviděl, kdybych dal méně než 5 hvězdiček a nenašel pro tento film místo v mém seznamu TOP. Big Nothing je jeden z nejlepších filmů, jaký jsem kdy viděl. Jsem Peggův fanda a Schwimmera z Přátel taky zbožňuju. Přidat Alici Eve a Jona Polita do krimi-komediálního filmu s perfektním scénářem a mistrovskými výkony herců a vznikne Big Nothing - Moje nová bible.

Telefonní budka

Telefonní budka (2002)

Za málo peněz, hodně muziky. Jedno místo, jeden hovor, dvě postavy a jeden perfektní příběh s perfektní režií a perfektní Colinovou rolí. Mistrovské dílo, které se vám musí zarýt do paměti jako jeden ze nejlepších filmů Joela Schumachera.

Vlk z Wall Street

Vlk z Wall Street (2013)

OK. A přeci, když už mě ani nenapadlo, že Scorsese nikdy nenatočí lepší film než je Casino (1995), přijde Vlk z Wall Street.