Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (29)

plakát

Slepá vrba, spící žena (2022) 

Naprosta bomba. Snovy, magicky a pritom svym zpusobem realisticky a hluboce vnitrni zazitek. Idealne tedy v kine. Tohle ve mne zustane.

plakát

Chlast (2020) 

...aneb jak by rekl Homer Simpson... je pricinou a zaroven resenim vsech zivotnich problemu. A tenhle film muze pomoct aspon s jednim dlouhym zimnim vecerem. Zvlast jestli vam sedi severska kombinace cerneho humoru, socialniho dramatu a obycejnosti, ve ktere vsak lze najit mnoho obecne pravdy. A ne, nejde o protialkoholickou ani proalkoholickou agitku.

plakát

Rytíři spravedlnosti (2020) 

Severska komedie, kde se nikdo nesmeje a velmi sverazne pojednava o psychoterapii.

plakát

Co děláme v temnotách (2019) (seriál) 

Tahle dokumentarni kombinace bizarni parodie na upirske filmy s ultra suchym humorem je presne ta spravna kombinace pro vecernicek. Obcas je to jen takova blbina, ale nekdy to pracuje i s lehce vaznejsimi tematy, ktera vsak vnimat na silu nemusite. Tri highlighty: emocionalni upir Colin Robinson, Douglas Reynholm (IT crowd) v nesmrtelne kuzi upira a upirska rada s Tildou Swinton, Danny Trejem (klasicky s odhalenou hrudi a cool mexickym tetovanim) a Wesley Snipesem.

plakát

Vítejte na konci světa (2021) (seriál) 

Jestli máte rádi "redneck" dramata a zároveň severské bizarnosti, je to sousto přesně pro Vás. Je v tom ten zvláštní severní humor míšený se smutkem, chlast, Laponci, střílení, albánské prostitutky i Crohnova choroba, která je hybatelem mimo střev i děje.

plakát

Nos aneb Spiknutí podivínů (2020) 

Rusky kolazove operni opus spojujici Gogolovu povidku Nos a Sostakovicovu operu na stejne tema. Film vas zaroven provede prostredim ruske umelecke avantgardy a jejim zanikem. Nesmirne dobre tam pak zafunguje zaver. Celou dobu je vypraveni svizne, potouchle a rozdovadene, ale poslednich par minut Vas vrati zpatky do reality a to takovym zdrcujicim a vlastne jednoduchym zpusobem, ze zustanete opareni sedet v sedacce. Povinnost pro milovnika Gogola, Sostakovice, Bulgakova a sovetskych dejin.

plakát

Barevný sen (2020) 

Film Jana Baleje Barevny sen je bohuzel straslive nepovedeny. Vyhral sice Ceskeho lva, ale to vime ze neni zadnou zarukou kvality. V tom filmu drhne snad uplne vsechno od tragickeho scenare po divny dabing, ktery pusobi dokonce tak nejak zpomalene. Postavy jsou vam ukradene, chovaji se dementne a ani hlavni zaporak neni cool. Jedna hvězda za loutkový celovečerní film.

plakát

Josep (2020) 

Zivotopisny snimek o spanelskem maliri, ktery bojoval proti Francovu rezimu a nasledne uprchl do Francie, kde skoncil v uprchlickem tabore pripominajici pritomnym hladomorem a sikanou spis tabory vychodnejsi destinace. Zde se potkava s cetnikem, ktery mu i za cenu vlastniho ohrozeni zacne pomahat a zustanou celozivotnimi prateli. Bylo pro me prekvapujici tema a rozsirila jsem si aspon obzory. Cely snimek, i pres obcasne brutalnejsi pasaze, pusobi vlastne spis krehce a na konci vylozene pozitivne a dojemne, avsak ne lacine. Sila pratelstvi a lidskosti proste pretrva vecne a tak, znate to.

plakát

Tokijští kmotři (2003) 

Vysoce netradicni vanocni film, ktery ve sve dobe prinesl celkem novinku v podobe hlavni trans postavy, ktera neni pouhou karikaturou, ale jeji identita je platnym prvkem v rozvijeni deje a zaroven predmetem specifickeho humoru, ktery ale v tom kontextu nevyzniva trapne, ulisne ci urazlive. Dej se tady stupnuje az absurdnim a bizarnim zpusobem k naprosto rozjetemu finale, kde se ale vsechny odbocky zase spoji v podvratny dojak.

plakát

Calamity - dětství Marthy Jane Cannary (2020) 

Vizualne privetivy a barvami oplyvajici pribeh dospivajici Calamity Jane, ktera se vlivem nehody stane tahounem sve rodiny a pritom vyresi i vlastni identitu a prosadi si vysadni postaveni a prava, ktera na svou dobu pro zeny nebyla vubec obvykla. Prijemne se na to diva, zasmejete se, dojmete, pokochate se americkou krajinou a na konci se pristihnete u myslenky, ze country vlastne nezni tak zle. Coz nasledne uzamknete nekde v hluboko v sobe.