Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Deníček (51)

Líza, liščí víla

Po zhlédnutí tohoto maďarského filmu se ze mě stala fanynka finského country. Skvělá hudba. Přirovnání k Amélii z M. mi přišlo trefné. Tento film budu moci vidět víckrát. 

Vracenky

Filmový objev roku. Nechápu, jak tak kvalitní film mohl zapadnout? Možná je to tím, že kdybych předem věděla, že je film zasazen do 50.let a hlavním hrdinou je asi desetiletý kluk, nepodívala bych se na něj. I přes věrohodné zachycení absurdních a smutných situací, které přinášel komunistický režim, vnímám film jako něžný a vtipný.

Píseň moře

Pohádky posuzuji výhradně podle toho, jak jsou přijaté mými dětmi. Tato pohádka je doslova uhranula. Úplně jiná, s podmanivou hudbou a nezvyklým příběhem.

E.A. Poe: Podivný experiment

Poctivé tři hvězdičky. Chvílemi to byla napínavá podívaná. Film mi připomínal film Ostrov, akorát nebyl tak dobrý. Hranice normálnosti a šílenství je velmi křehká ... záleží na tom, kdo je posuzován a kým. 

Sedmero krkavců

Konečně pěkná pohádka, ke které se budu vracet ... Marta Issová svou roli zahrála skvěle ... ale v žádném případě to není pohádka pro menší děti ... 

Zbrusu Nový zákon

Bůh je zlomyslný chlápek, který lidem dělá samé naschvály (byrokratický Brusel pokládá za jeden z těch velmi povedených). Pokračoval by v tom jistě dál, kdyby neutekla jeho dcera a po vzoru svého bratra Ježíše, by nezačala hledat své apoštoly. Metaforický, poetický a vtipný film ... Nejvíc se mi zamlouval konec filmu a závěrečná pointa. Něco pro mě. A pozor! Bonus na konci. 

Most špiónů

Kvalitní historický film z období studené války. Očekávala jsem sice něco jiného (víc akce, humoru), ale nebyla jsem zklamána ... napětí jsem si užila dost a také se mi líbilo vykreslení Berlína v 60 letech. Jen ten typicky americký konec tam být nemusel.

Hodinový manžel

O přátelství svérázné čtveřice chlapíků, kteří se jako neúspěšní hráči vodního póla musí začít živit jako hodinoví manželé. Úsměvná a milá komedie, která si neklade vyšší cíle než pobavit. 

Mientras duermes - Zatímco spíš

Pro mě typicky "úchylný" šp. film. Natočen z pohledu psychopata. Divák postupně odkrývá jeho zvrácenou touhu ubližovat druhým. Film měl potenciál, ale s blížícím se koncem vyzněl dost přepjatě. Doporučuji dívat se v noci.

Divoké historky a The Little Death

Filmové povídky. Divoké historky - arg./ šp. Šest dějově samostatných historek, které spojuje mrazivý humor. Nejvíc se mi zamlouvala třetí a šestá - co se může přihodit řidiči na odlehlém místě a jak může probíhat argentinská svatba. Všechny historky jsou ale zdařilé.

The Little Death - australské povídky - řekla bych, že jsou mírně lepší. Dějově propojené ... hleděla jsem na ně, smála se a kroutila nevěřícně hlavou.

Tři muži na zabití

Velmi zdařilé kriminální drama. Zajímavá zápletka. Napětí. A hlavně ten konec. Skvělý konec!

Final Cut - Dámy a pánové

Nejsem zrovna milovnice experimentálních filmů, ale tento jsem dodívala s neskrývaným zájmem. I když uznávám, že jsem film brala jako paměťové cvičení (které filmy a herce/herečky poznávám) ... ale i tak, dobrý nápad.

Šílený Max: Zběsilá cesta

Akční podívaná, ale nic víc. Žádný humor, žádná zajímavá pointa, žádné šílenosti. Nejslabší díl série.

Rozhovory s mým zahradníkem

Film, který je opravdu založen na rozhovorech se zahradníkem. S dobrým francouzským vínem se dá u filmu příjemně rozjímat nad životem ...

Pojedeme k moři

Čekala jsem úsměvnou komedii, ale jdu spát s hlavou k prasknutí. Autentický film. O tom, že i děti můžou mít velké problémy ...

Bláznivá cesta

Jen kvůli hereckému výkonu Dominiqua Pinona dávám tři hvězdičky ...

U nich doma

Školní prostředí, učitel literatury, nadaný žák ... učitel si přečte první domácí úkol svého studenta a tím se mu nečekaně změní celý život. Nevtíravá kritika střední třídy a tradičního vzdělávacího systému ... jeden z nejvtipnějších a zároveň nejsmutnějších filmů ...

Loft

Co se všechno schumelí mezi pěti přáteli ... různé povahy, ale každému přijde vhod mít volný byt k dispozici ... co se ale stane s jejich přátelstvím a tajemstvím, když v bytě najdou zavražděnou dívku? Napínavá podívaná a překombinovaným závěrem.

Wood Joob!

Film o veselém a lehkovážném mladíkovi, který najde sám sebe na venkově. Oddychovka, která zlepší náladu. Není to asijsky přepjaté, spíš univerzálně příjemné (kontrast mezi životem ve městě a na venkově).

Tělo

Překvapivě dobrý španělský film s nemémě překvapivým koncem.