Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Na dotek

Na dotek (2004)

Closer / Na Dotek - Příběh 4 občanů Londýna, které dá dohromady náhoda,která si pak s jejich osudy pěkně pohraje. Celý film je vlastně ukázka různých vztahů - o tom, že když si myslíme, že máme úplně všechno, můžeme mít z ničeho nic úplné nic. Příběh o lásce a pochybách,důvěře a zradě,lži a pravdě ,rozchodech a návratech,chybách a touze. Podle mě film je spíše pro náročnější diváky, kteří si dokázají vychutnat hořká psychologická dramata, protože na ostatní by to mohlo mít spíše špatný vliv a vyvolat nemalou depresi.Herecké obsazení je bezchybné - Natalie Portman,Julia Roberts, Jude Law, Clive Owen - jelikož každý z herců dokáže perfektně odhalit charakter jeho postavy. Snímek je pro mě dokonalé dílo,bez jediné chybičky ( a v mém osobním životě má velký význam ), přestože pointa ohledně lásky,která z filmu vyplývá, je naprosto kontrastní s tím, čemu nás učily od mala pohádky.

Pevné pouto

Pevné pouto (2009)

The Lovely Bones / Pevné pouto - Příběh začíná vyprávět samotná 14ti letá Susie Salmon (ztvárnila přirozená dětská herečka Saoirse Ronan - herečku,která by to zahrála lépe si neumím ani představit ) o tom,jak byla brutálně zavražděna, když si jednou zkrátila cestu domů přes pole. Zatímco se policie i samotní člené Susiiny rodiny snaží zjistit , kdo je vrahem , Susie to všechno sleduje ze zvláštního avšak dokonalého světa mezi nebem a zemí, kde na své pouti postupně poznává ostatní oběti jejich společného vraha. Pevné pouto patří k mým nejoblíbenějším filmům, proto dávám za sebe plný počet bodů. Pan Jackson pro nás připravil film, díky kterému se nám naprosto podlomí kolena, vrhnou slzy do očí a zasadí myšlenka do hlavy na dalších pár dnů.

Drive

Drive (2011)

Drive – Jeden z minima filmů, kterým dám 5* a dala bych i víc, bylo-li by to možné. Přestože je to akčňák s nějakou tou krví, což není můj šálek čaje, nemám absolutně NIC, co bych tomuhle filmu vytkla. Příjemný napětí panuje až do poslední scény, kde od momentu 1h a 32minuty přichází závěrečná scéna, kde první minuta ve mně vyvolala husí kůži a zbylé minuty nádherný těžký oddech. Herecké výkony, scénář, kamera, režie, hudba – bez jediné chyby. Jen v málo kterých filmech můžeme narazit na scény, ve kterých není znázorněn jasný obraz toho, co a jak máme pochopit a přesto to pochopíme – funguje to vlastně skoro na bázi knížky, kde máme prostor, vytvořit vlastní představu a tím se nám děj, ať v knížce nebo filmu, dostává automaticky pod kůži. Drive je film, který nám tuto šanci dává a servíruje nám scény tak, že si je vychutnáváme jako náš nejoblíbenější dezert, který máme možnost sehnat jen jednou za rok, a abychom dotáhly do výše největší slasti a uspokojení, přidáme čokoládovou polevu, zastupující soundtrack k tomuto filmu. Tak a teď si nechte chutnat, protože dílo je hotové a je 100% dokonalé. / ... and a real hero real human being.... / mi bude hrát v hlavě ještě hodně dlouho ...

Napříč vesmírem

Napříč vesmírem (2007)

Jsou filmy, který nestojí ani za to napsat komentář( nemastný neslanný), pak jsou filmy, který jsou peckový a vy nevíte, jaký slovo je lepší použít,aby to bylo trefné. A pak jsou tu filmy, jako je Across the universe, který vám ty slova prostě sebere, že se je ani nesnažíte hledat. Filmy, u kterých už od prvních pár minut víte, že vás poznamenají. Snad kdyby se mě někdo zeptal, co si myslím o Across The Universe, odpovím: Dokonalost ve filmovém podání.

Pan Nikdo

Pan Nikdo (2009)

Bylo by lehčí si vybrat správně, kdybychom věděli, do čeho se tímto rozhodnutím pouštíme , co nám ta "správná" volba přináší?? Bylo by to pro nás snazší ?? Jsem naprosto ohromená. Mr. Nobody vás celou dobu mate.Je to jak když procházíte bludištěm, a za boha nemuzete najit vychod, zadna cesta se nezdá být tou pravou, pomalu zapomínáte na všechno a zacnete pochybovat i o sobe samým, o svojí existenci, o tom, zda to bludiste je vubec bludiste a zda-li ma vubec aspon jediny vstup do sebe. A najednou je konec filmu a je to jak facka - ta silná pointa, tak silnej význam celýho děje. TAK SILNÁ MYŠLENKA. Tak krásná myšlenka. 5* a přesun mezi nejlepší filmy. (mimochodem Jared a Diane jsou ideální pro styl jejich charakterů a Juno a Toby tomuhle filmu dali nádhernej nádech )

Červená Karkulka

Červená Karkulka (2011)

Red Riding Hood / Červená Kalkurka - Když smícháte dohromady filmy Van Helsing,Twilight a The Village, přidáte smyslnou a osobitou Amandu Seyfried a dvě nové chlapecké tváře (Shiloh Fernandez a Max Irons) ,do kterých není možnost se během příběhu nezamilovat, a nakonec přikořeníte troškou z klasické pohádky,kterou každý z nás od mala slýchával, vznikne z toho tenhle naprosto grandiózní film. Nechybí akce, romance,pochyby ani melancholické scény.Pro mě přesná trefa do mého vkusu či představy o dokonalém filmu .Musím dodat,že finální scéna a pohled samotné Amandy je třešničkou na dortě.

Narušení

Narušení (1999)

Řekla bych, že toho je jeden z těch filmů, které vás prostě nudí celou dobu a nebo vás naopak dostanou na 100% . Mě dostal na 99%, jelikož bych věděla o minutové konečné scéně, kteroou bych přidala, aby film byl naprosto dokonalý. I tak je ale tenhle film něčím zvláštní, výjimečný a mimořádný. Herecké výkony , nejen Winony a Angeliny, jsou jasně chvályhodné, přestože musim říci,že Angelina v této roli je jako Polárka mezi hvězdami - prostě září a ostatní zastíní tak, že jí zdaleka nikdo není v patách. Osobně považuju toto za nejlepší roli, ve které jsem Angelinu viděla, protože mi vážně vytřela zrak ! Celej film na mě vyvolal dost hluboký dojem a proto ho dneškem řadím mezi nejlepší filmy, který jsem kdy viděla.