Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (42)

plakát

Osm hrozných (2015) 

Tyvole tomuhle řikám western. I přesto, že sedíš v gauči nebo v kině kde je pohodlnejch pětadvacet stupňů, zima z obrazovky pomalu přechází do tvojí kokakoly a ty si začínáš připadat, že i tebe za chvilku někdo trefí. Tak silnej pocit, že v tý chatrči bych nechtěl bejt, i přesto že vím, že je to pitomost. Dost dobrý, Quentin nezklamal, naopak.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

K Djangovi jsem psal, že je to skvělá směsice všech předchozích Tarantinových filmů. Tady je to přesně naopak. Celý film se děj chýlí k něčemu, co nepřichází. Typická Cimrmanova dramatická metoda, kdy je vytvářeno napětí chvílemi očekávání, které jsou v zápětí střídány chvílemi zklamání. Konceptem podobný jako Osm hrozných, kdy celej film nekápne jediná kapka krve a na konci najednou ve dvou minutách přichází velké závěré. A já říkám ano - málo kdo by si troufl na podobnej klid a nicnedělání ve scénáři, tady se ale krásně ukazuje, že Quentin je mistrem vyprávění. Je to jiný, než ostatní filmy a je to dobrý. Dávám 5

plakát

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru (2018) 

Celkem zklamání. Novodobý ztvárnění Asterixe po vzoru disney. Zápletka nudná jen aby byla, od začátku víš, co se má stát a fakt dlouho se k tomu film snaží dohrabat. Tam, kde už doufáš, že se děj posune, se zase vrací zpátky. Nevim, kdo tenhle model filmu vymyslel, ale můžeš si pustit cokoli jinýho a bude to vlastně stejnej film. "Zábavnost" má asi vyvolat trik, že ve filmu furt někdo řve nebo metoda rychlých střihů, kdy obrazovka bliká jak šílená. Dialogy jsou pro pro děti nudné, pro dospělé hloupé. Boj Power Rangers na konec je jen blbou tečkou za celým tím pokusem o pohádku.

plakát

Po přečtení spalte (2008) 

Tvl co jsme to zase viděli za haluz? První otázka po skončení filmu a nechápavý vzájemný pohledy. Den poté si ale vzpomenu na film s úsměvem a znovu si připomínám, jak mám rád čtvrtníčkovskou absurditu, ulítlý role Johna Malkoviche, energii Brada Pitta, a bráchům Coenům už zase vzdávám hold. A vůbec, filmy, který v hlavě dozrávaj jsou přece ty nejlepší. A co jsme se z toho všeho naučili? ...

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Po prvním dílu jsem se na druhej dost těšil a byl, pravda, celkem nažhavenej, ale tohle byla pecka! Ten film je neuvěřitelně nabitej! Má tah na branku jak sviňa, pořád se něco děje a nenechá tě vydechnout, neexistuje tady tradiční dějovej oblouk, ale je jich tu několik za sebou i přes sebe, srší vtipem, najde se i romantika, smutek. Nemam slov, dávám pět a pudu na to asi eště jednou do kina.

plakát

X-Men: První třída (2011) 

Poslední dobou mě baví Marvelovky a adaptace komiksů i přes to, že jsem kdy četl tak Čtyřlístek a Kačera Donalda. Po několika zkušenostech můžu říct, že u Marvela jsem se zatim nezklamal. Klasika: Rusáci vs. Američani, 3. světová válka na spadnutí a do toho ne jen jeden superman, ale x X-menů, který se eště mezi tim zachraňovánim světa před sebou samýma stíhaj flákat hlava nehlava navzájem. No pohádka pohádek a chvalitebná oddychová podívaná.

plakát

Přežijí jen milenci (2013) 

Ano. Střela přesně mimo mainstream. Běžný filmy se odehrávají až po skončení děje téhle etudy na téma pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí aneb ctnost a moudrost je výš, než cokoli jiného. A spousta dalších poslání nesou milenci s sebou volným dějem, který navždy zůstane ve mě. Díky, Jime!

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Očekává se, že DiCaprio dostane za ztvárnění obrovské lidské vůle při, ač negativní, dostatečné motivaci svýho vytouženýho Oscara. Já, bejt akademikem, bych mu ho i dal. Scénáristoj ne za konec filmu, kde to vyloženě zpackal. Já vim, ty konce holt nejsou jednoduchý a happyendy jsou už vohraný...

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Pro mě veliké zklamání. Od začátku do konce čeká člověk zápletku, jenže ona nepřichází. Jde pouze o přehlídku hvězd z předchozích dílu, jejich několik vtipných hlášek a mírné úpravy jejich charakterů k obrazu dalších dílů. Je tam, pravda, jeden "hrdina" navíc v podobě polepšeného stormtroopera, ale ten si jen rozehrává nedokončený románek s hlavní postavou. Jestli to správně chápu, jde o těžkej byznys a kalkul, který má připravit diváky ma další díly. To ale měli radši natočit seriál. Film opravdu působí jenom jako ohlédnutí za dávno minulým a úvod k následujícímu. Plitké nic v prostoru a čase.

plakát

Divoké historky (2014) 

Co do temperamentu a ohnivosti, je to Španělsko, jak se patří. Navíc povídky mají tu výhodu, že mají míň času na odvyprávění děje, a tedy daleko větší spád. A ten je tady napnutej jak guma vod černochovejch trenek poránu. Nemám dalších slov, dávám pět. (dvěma slovy se dá snímek popsat jako "brutální brutál" ;) )