Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (4)

plakát

Miluj mě, prosím (2004) 

Zajímalo by mě, v čem je háček. Je fakt, že v prvních dvaceti minutách jsem absolutně nevěděla, jak tento snímek vůbec chápat. A od té dvacáté minuty? Hrozně moc jsem si přála, aby už byl konec. Sled neskutečně pitomých náhod a útrpně pomalé odkrývání stále více propletenějších skutečností mě přiváděly k šílenství. Nemám nejmenší tušení, co je na filmu mysteriózního nebo dramatického... vlastně sama nevím, jaký přívlastek bych mu udělila. Ta druhá hvězdička jen za ten konec. Příště se opravdu nenechat zmást žánrem a hodnocením a sáhnout po nějaké ověřené klasice.

plakát

Equilibrium (2002) 

Equilibrium... co k tomu říct. Film sám o sobě by se dal přirovnat ke spoustě dalších. Matrix, kupříkladu. Nepíšu sem ovšem proto, abych hodnotila filmy jemu podobné. Dle mého názoru má velmi originální námět, který mě osobně dost zaujal. Lidská společnost budoucnosti dobrovolně (i nedobrovolně) užívá "lék" sloužící k potlačení citů a zamezení dalším válkám. Jsou zde ovšem i tací, kteří lék přestanou užívat, což je protizákonné. Jsou stíháni a v neposledních případech vyhlazováni. O tohle se stará John Preston v podání Christiana Balea coby zvláštního agenta. Je tomu tak ovšem do té doby, než sám okusí podstatu lidského bytí... začne cítit. Nutno podotknout, že film obsahuje řádku opravdu silných momentů (scény s dětmi, neuvěřitelný herecký výkon Christiana Balea v mnohých situacích, nebo třeba scéna se štěnětem - u té mi dost trnulo). Divákovy oči může také potěšit řada opravdu mistrně zvládnutých bojových scén. V jednoduchosti je síla, co víc říct. Za 5*!

plakát

Počátek (2010) 

Christopher Nolan je bůh! Velmi dobrý film, od kterého se od začátku do konce někteří neodtrhnou. Mně osobně jedno shlédnutí nestačilo. Skvělé herecké výkony (smekám před Leem DiCapriem), výborná zápletka. Ke konci jsem měla pocit, že se asi zblázním. Film, nad kterým rozhodně budete ještě nějakou dobu přemýšlet. Určitě bych jej zařadila mezi nejlepší kousky svého žánru vůbec.

plakát

Latter Days (2003) 

Pravdou je, že jsem viděla již spousty filmů queer tématiky. Žádný z nich na mne ale nezapůsobil tak, jako právě tento film. A u některých gayů je to stejně (tedy alespoň podle stejně orientovaného kamaráda.) Pro mě je elitou svého žánru. V prvních minutách to sice působí celkem podivně, ale později se film rozjíždí a silně působí na divákovy emoce. Krásný příběh o zakázané lásce v opozici s náboženským dogmatem. Jen lidi, prosím vás, pokud trpíte homofóbií, tak na to nečumte! Každý komentář se počítá, ale takoví, jako vy, pouze sráží hodnocení velmi dobrému filmu.