Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (440)

plakát

Jasmíniny slzy (2013) 

Filmy Woodyho Allena mě jaksi svým šarmem a geniálním scénářem dokážou mile překvapit a Jasmína mě o tom znovu přesvědčila. Cate Blanchett je má oblíbenkyně a tahle role životem zklamané a na práškách s alkoholem závislé ženě ji sedla náramně. Aleca Baldwina jsem nikdy moc nemusel, ale tady jsem mu přišel na chuť, jelikož mu stačila vedlejší role, kde mi nevadil. Woody umí točit příběhy o komplikovaných vztazích, zakázané lásce, zdrcených osudech a tento mix servíruje se špětkou sarkasmu a celé to ještě dokáže zabalit do komedie.

plakát

Řbitov zviřátek (2019) 

Velmi povedený horůrek s trochu zvráceným námětem, ale mě zvrácené věci nevadí, protože nejsem konvenční divák. Jsem rád, že King tu knihu nakonec vydal a mohli jsme se tak dočkat kvalitního hororu po delší době. Jasona Clarkea jsem si oblíbil už v Everestu a ve Smrtihlavovi. Závěr byl epickej a dostal mě! Až mi taky umře kocour, vyhledám tento obávaný hřbitov... (zlověstný smích)

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Lady Gaga mi nikdy nebyla moc sympatická, ale zpívat umí. Bradley Cooper zase moc zpívat neumí, ale je to charismatický herec. Jejich společná píseň "Shallow" se mi ale tak zalíbila, že jsem ten film prostě musel risknout. Nestrhlo mě to, bohužel, ani ta tragédie na konci. To už Bohemian Rhapsody byla lepší.

plakát

Na sever Severozápadní linkou (1959) 

Po celou dobu elegantní, napínavý a mysteriózní thriller, který ani za 60 let své existence neztratil půvab. Po delší době jsem zase narazil na další film od Hitchcocka a mistr mě nezklamal. Takto se tvoří nestárnoucí filmy. Severozápadní linka je důkazem toho, že kvalitní film nepotřebuje tunu CGI, akčních sekvencí, krve, nahoty, obrovský marketing a vše ostatní, co má dnes většina moderních filmů. Bohatě stačí chytrý námět, scénář, sympatičtí herci, mezi kterými to chemicky funguje, pak přidejte ještě třešničku na dort ve formě důsledné režie a excelentní dílo je na světě. PS: Plný počet dávám jen opravdu těm nejoblíbenějším filmům, ale hodnocení je furt jen číslo a mě stačilo, že jsem film nespustil z očí a to jsem byl už trochu v náladě. Už se těším na další kousek od pana H.

plakát

Hodiny (2002) 

Hodiny mě fascinovaly svým vyprávěním a hypnotizovaly Glassovým pianem v pozadí. Z těch tří dam mě nejvíce nadchla Nicole Kidman. Líbilo se mi, jak se zde dost filozofuje nad smyslem života. Veselý den z toho rozhodně mít nebudete, ale podle mě jsou tyto otázky důležité a i obyčejný smrtelník by na ně neměl zapomínat a ptát se, jaký je jeho úděl na tomto světě. Knihu jsem nečetl, třeba bych z filmu měl lepší dojem, ale mou pozornost si přesto udržel až do konce. Režisér Daldry umí, ale něco tomu chybělo, aby mi spadla čelist.

plakát

Climax (2018) 

Po tomto "vyvrcholení" alias Climaxu už si od nikoho radši nevezmu drink, který může obsahovat drogu neznámého původu. Lákala mě hlavně Sofia Boutella a tanec. První půlka se odvíjí ještě v pohodě pod vlivem jen chytlavé taneční elektronické hudby 90. let. V úvodu se rychle seznámíme s bandou tanečníků, abychom k nim měli aspoň nějaký vztah, protože pak se začne konat dost depresivní, chaotická a sexuální "párty" pod vlivem neznámé drogy. I takto se může obyčejná oslava s vlastními kamarády zvrtnout. Je pravda, že život je pomíjivé potěšení. Jen smrt je jistá.

plakát

Zelená kniha (2018) 

Parádní road movie, kde se znovu ukázal můj oblíbenec Viggo. Jako černoch bych nechtěl žít v této době plné předsudků a rozdělování všeho na bílou a černou. Připomnělo mi to francouzské Nedotknutelné, akorát Zelená kniha je obrácená - bílej maká pro černýho. 80 %

plakát

Gangy z Birminghamu (2013) (seriál) 

Mám za sebou první epizodu a chytlo mě to! Hlavně je tam můj zvláštní oblíbenec Cillian Murphy. Vždcky mě fascinovaly staré a špinavé ulice ať už v Londýně či v Birminghamu. Rád se také dozvím něco o britské mafii než jen o italsko-americké, o které už jsem toho viděl plno.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Alita mě dostala! Málem to bylo i na plný počet, což dávám zřídka. Rodriguez s Cameronem mě moc potěšili a předhodili mi slušnou porci kyberadrenalinu v postapo žánru, nádhernou a roztomilou hrdinku Alitu, fungující romanci (i slza byla na krajíčku), spletitý příběh plný zvratů v rychlém tempu, že bych chtěl vidět rovnou dvojku. Prostě mě to očarovalo jako naposledy Ready Player One. Už z traileru jsem tušil, že to bude nářez. Hudba taky skvěle doplňuje celý film. Rád jsem po dlouhé době zase viděl oblíbené herce jako Jennifer Connelly a Ch. Waltze, i Skrein alias nový Kurýr zahrál slušný vedlejší part. Cameron to mohl původně nechat v R ratingu a byla by to dokonalost. Už se nemůžu dočkat, až to uvidím znovu ale v původním znění. 80 %.