Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Snad se není ani třeba vyjadřovat ke kultovnosti tohohle filmu. Jeden z mých nejoblíbenějších, prostě srdeční záležitost.. Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností, sobectvím a tyranií lidské zloby. Požehnán buď ten, kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty, neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí. A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny, kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry. A když uvalím svou mstu na tebe, seznáš, že jméno mé je Bůh…

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Jako Tarantinův obdivovatel jsem se vydal do kina s obavami, zda nebudou hranice westernového žánru svazující. Opak byl pravdou. Tarantino tímto snímkem zboural hranice a tento multižánrový mistrovský kus vybrousil k dokonalosti také za mohutné pomoci Waltze, DiCapria a Jacksona. Jamie Foxx v hlavní roli se mi zdál zvláště v prostřední části filmu méně výrazný. Nikdo jiný než Tarantino snad také nemůže vymyslet takového padoucha jakým byl Calvin Candie, kterému v kině od začátku nepřejete nic jiného než špatný konec. Jediná věc, která ve mně trochu vzbudila rozpaky bylo brutální, detailně vyobrazené násilí, které bylo chvílemi (trhání otroka psy, zápas mandingů) až příliš (také s ohledem na to ,že je film přístupný od 12-ti let). Na druhou stranu skvělá scéna s ku klux klanem a viditelné protirasistické smýšlení filmu jeho ztracené body v mých očích vrátily. Skvělý film.

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

Je až neuvěřitelné že byl tenhle snímek natočen za totality. Rudolf Hrušínský, coby podivínský a flegmatický ředitel pražského krematoria postupně podléhá tlaku svého okolí v předválečném období a postupně je naprosto zaslepován nacistickou ideologií. Skvělý a mrazivý příběh doplněn neustále se opakujícími frázemi pana Kopfrkingla a zastřešen skvělými hereckými výkony. ...."A jejich duše se rozplynula v éteru"

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Jeden z mála filmů na které mě předsvědčil podívat se internetový žebříček který ho troufale nasadil jako nejdepresivnější film všech dob....a právem. Ta beznaděj a žití postav pro jednu věc je dechberoucí. atmosféru dotváří spousty střihů, které děj dramatizují. Také oceňuji že film nepotřebuje potoka krve k navození absolutní beznaděje a vím že nejspíš budu opakovat spousty starších komentářů,ovšem na konci jsem si musel jít pro panáka.

Mlčení jehňátek

Mlčení jehňátek (1991)

Beze sporu jde o jeden z nejlepších hororových snímků. Anthony Hopkins hraje dnes již proslulou postavu doktora Lectera tak přesvědčivě, až z toho mrazí. Donutilo mě to podívat se i na ostatní snímky o Hannibalovi, které však už z daleka nejsou tak povedené.

Velký Gatsby

Velký Gatsby (2013)

Velmi povedený příběh o povrchnosti americké smetánky 20.let. Průběh mi přijde přirozený. Přirozenější,než kdyby skončil láskou na věky věků. O vyjímečnosti Leonarda DiCapria není nejmenších pochyb, Toby Maguire mu zdatně sekunduje. V obsazení mi není nikdo proti mysli, ale příběh je místy trochu přetažený, ale začátek a závěr je výborný. Líbí se mi také pár hlášek, které doufám že časem zkultovní. To je asi vše, old sports.

Zrůda

Zrůda (2003)

Opravdu působivý film, který je navíc podle skutečné události. Víceméně příběh beznaděje a marného snažení.