Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (5)

plakát

Divoký anděl (1998) (seriál) 

ZA PRVÉ: ano, sledovala jsem Divokého anděla a né, nestydím se za to :o) ZA DRUHÉ: ano, jsem normální. Stejně tak jako ti, kteří D.A. hodili do odpadu, zbožňuju kvalitní filmy jako Vykoupení z věznice Shawshank, Schindlerův seznam, Pulp Fiction, Forrest Gump, filmy T. Burtona, Kubricka apod. ZA TŘETÍ: ČSFD je od toho, aby lidé hodnotili a komentovali filmy a seriály, které VIDĚLI (při nejlepším célé). Takže vy z vás, kteří dali odpad! soap opeře, ze které viděli maximálně tak posledních 5 minut při čekání na Hvězdnou bránu, která po ní následovala, VY, vážení, tu, prosím, nemystifikujte! Je to trapný :oD Nemluvě o těch, kteří to hodili do odpadu kvůli jim nesympatické N. Oreiro nebo kvůli tomu, že nebyli IN, pokud to nesledovali jako jejich tehdejší spolužáci....??? OMG. A to platí u všech hodnocení na ČSFD!!!!!!! ZA ČTVRTÉ: taky tu už někdo psal, že telenovela je sám o sobě specifický žánr, žije si svým vlastním životem, a nelze jej porovnávat např. s celovečerními filmy. Nebudete taky přeci srovnávat horor s komedií !?! Lze pouze porovnávat telenovely mezi sebou. A Divoký anděl je mezi nimi královna telenovel. Dokonce jí ostatní telenovely nedosahují ani jako její poddaní. Má v sobě něco navíc a to mě bavilo. ZA PÁTÉ: Naštěstí ty všechny odpadní komentáře žádný potencionální divák D.A. už asi neshlédne, protože telenovelám v ČR už díkybohu pomalu odzvonilo a pochybuju, že budou dávat reprízu. Takže házíte hrách na stěnu :oD NA ZÁVĚR: pro všechny odpadní komentáře od popelářů, kteří neví, o čem píší, vzkazuji jen jedno: ODPAD!

plakát

Rocky Horror Picture Show (1975) 

K neuvěření! Tak tohle ukojilo mé libido! Chvílemi jsem měla chuť mezi tu hrstku poletujících transvestitů, podivínů a svaloušů vletět a zahrát si s nimi. Souhlasím s Alenkou, když tvrdí, že by se do Curryho i zabouchla. Prostě mu nevěříte, že to hraje, a vychutnáváte si každou jeho grimasu a taneček (zvlášť ten na té gymnastické koze:)...Susan je roztomilá a momentkový Meat Loaf tomu dává ten správný ráz rockové muzikálové muziky, jak má být. Tahle úchylárna mě prostě bavila, ale, i když mi to možná neuvěříte, nic nemá na Zpívání v dešti! "I´m singin´ in the rain...with a corset and suspenders":o)

plakát

Match Point - Hra osudu (2005) 

Máme tu nejméně Allenovského Allena za posledních pár let....Podobný pocit jsem měla u jeho Interiérů, ale i ty byly alespoň trochu prošpízovány jeho osobitým humorem a nadhledem. Tuto změnu jsem ale přesto, že jsem spíše skalní fanoušek jeho starších gestiko-upovídaných satirických filmů, uvítala. Ze začátku máte pocit, jako byste se dívali na prachobyčejnou romantickou záležitost, kterých je takovýmto lehce dramatickým způsobem (milostný trojúhelník) zpracováno plno. Jako Allenka v říši divů:) hledáte toho Allena, což umocňuje ještě fakt, že se příběh odehrává v Londýně. Po půl hodině nevíte čím to je, ale prostě víte, že za kamerou se směje Woody. Na konci filmu, který mě mimochodem překvapil, i když bych to u "normálního" filmu tohoto typu čekala, je vám už jasné, co tím asi "vtipálek" chtěl říct. Vyčtete to z hraní herců..Kdyby totiž takhle hráli opravdovou dramatickou romantiku, jejich výkony byste zapomněli a přišlo by vám, že se ani nesnažili zaútočit na Oscara. Ale protože je tento film točen s absolutním nadhledem, je jasné, že to tak Woody zamýšlel a jejich výkony jsou rázem skoro nadprůměrné. Satirická komedie, co se tváří jako drama, řeší význam štěstí v životě a demonstruje ho v prostředí anglické smetánky, mě zaujala. Film sice nedokoukáte s rozchechtanými plícemi, ale zapůsobí na vás. Uvědomuji si, že už si Allen nemůže dovolit hrát patetické žvástaly jako v kouzelné Annie Hallové, ale přesto mu dávám 4 hvězdičky.

plakát

Zpívání v dešti (1952) 

Moc často se nestává, že byste narazili na film plný pozitivní energie, u kterého se zcela uvolníte a zapomenete na všední starosti. Zpívání v dešti tento dar má a vůbec s ním nešetří. Po úvodních 5 minutách prostě víte, že se vám ten film bude líbit a vsadila bych pětku, že se nebudete moci zbavit úsměvu ještě hodiny a hodiny po shlédnutí tohohle skvostu světové kinematografie. "Hvězda" Lina Lamont je tak roztomile hloupá, že jí až skoro fandíte. Gene Kelly a jeho charisma, které nezmizí, ani když je promočený až na kost:), je nezapomenutelný. A nesmím zapomenout zmínit Donalda O´Connora v roli Cosma, který vyvádí na plátně skvělé kabaretní a komediální kousky, při kterých máte až strach o jeho zdraví (bála jsem se i o to svoje, protože jsem kvůli němu málem umřela smíchy)....Podtrženo sečteno, je to překrásný film o filmu s prvky romantiky a velice hodnotnou hudbou...Garantuju vám, že po tomhle filmu zahodíte všechny deštníky v domě:)))

plakát

Karlík a továrna na čokoládu (2005) 

Na toto dílo jsem měla spadeno už půl roku před jeho uvedením do českých kin. Nevídanou senzaci slibovalo jak jméno režiséra Tima Burtona (Střihoruký Edward, Big Fish, Ed Wood), tak herecké obsazení dvorního Johnnyho Deppa, Freddieho Highmora a Christophera Lee. Film překonal všechna má očekávání. Rozvernost, infantilnost a excentričnost prostě Deppovi věříte (jeden z jeho nejlepších výkonů), talentovaný Freddie exceluje svým "standartně" výborným výstupem dobrosrdečného chlapce a Christopherovo škrtnutí jako odpůrce cukrovinek (a asi i cukru vůbec) je pouze dobré. Přestože se celá továrna točí kolem čokolády, smyslem bylo zachytit, jak jsou některé (prakticky všechny děti zahořklé. Možná proto jsem na konci filmu neměla chuť na čokoládu (například po Čokoládě jsem vyjedla spíž. Tim Burton tedy opět zpracoval lehce zvrácenou pohádku pro dospělé, u které nadšením zarážíte tiše lopatky do sedačky, vychutnáváte nekonečnou charakteristickou paletu barev a obdivujete velkou zásobu grimas mistra Deppa (minimálně nominace na Oskara). I když jsem při závěrečných titulkách na vlastní uši slyšela jedno dítě říkat, že se mu to líbilo, sama bych moc nedoporučovala na tento skvost děti brát s sebou. Takže proč si nekoupiti zlatý kupon (lístek do kina) a dopřát si tu skvělou podívanou?