Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (4)

Půlnoc v Paříži

Půlnoc v Paříži (2011)

Woody Allen nás zavedl se snoubenci Gillem a s nafoukanou Inez, kterou skvěle zahrála Rachel McAdams do Paříže ve 20. letech a bylo to famozní. Velmi usměvné je že Gil tam potká snad každého světového umělce té doby, který kdy v Paříži jen byl (Ernest Hemingway, Gertrude Steinová, Pablo Picasso, Francis Scott Fitzgerald a mnoho dalších...) Mne se ta doba opravdu moc líbila "zlatý věk Paříže" a ke konci, když se s Adrianou dostanou do doby "Belle Époque" (tedy do krásné doby 1890-1914) tak Adrianě se zase líbí tato doba a chce v ní zůstat a v té chvíli to Gillovi docvakne, že každý chce žít v minulosti, protože současnost nám nepřijde moc dobrá a každý má svůj vlastní "zlatý věk". Já bych v té době klidně žít také chtěl a kdo vlastně ne? Popíjet v baru s Fitzgeraldem a Hemingwayem filozofovat s nimi o životě a nechat se provádět krásou Paříže.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Když jsem viděl začátek jak pár amatérských zlodějů se chystá přepadnout restauraci a poté hned se hned v další scéně objevil Vicent Vega s Julesem říkal jsem jak to na sebe navazuje? Postupem filmu mi to všechno došlo a jen jsem žasnul jaký je Tarantino génius. Obsazení herců skvělé, vynikající akce, legendarní hlášky a samozřejmě perfektní hudba která k tomu opravdu sedne . Všechny postavy se proplétají což se mi na filmu nejvíce líbilo. Kultovní film který by měl vidět každý milovník filmu, nic jiného než plné hodnocení si nezaslouží!

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Velmi silný příběh o vztahu dvou věznů o jednom nevinném (Andym) a o vinném (Red). Podle mne jeden z nejlepších filmů vůbec, hlavně díky skvělému scénaři a režisérovi Franku Darabontovi.