Kokosy na sněhu
Dobrodružný / Komedie / Sportovní
USA, 1993, 98 min
Jon TurteltaubHudba:
Hans Zimmer, Nick Glennie-SmithPlakáty
Jamajka - země slunce, tropických plodů, výtečného rumu a ultrarychlých sprinterů. Při kvalifikaci na letní olympijské hry dojde k hromadnému pádu a naděje mnoha rychlonožců jsou definitivně - nebo alespoň na 4 roky - pohřbeny... V zapadlém baru u moře žije špatnou životosprávou poničený muž - Američan, kdysi olympijský vítěz v jízdě na bobech. Proč to s ním nezkusit? A tak se pod vedením tohoto obtloustlého trenéra začnou pružní, elastičtí a opálení atleti v doslova neuvěřitelných a velmi komických podmínkách tropické země připravovat na Zimní olympijské hry... Nadšení je obrovské, peníze žádné - zkuste najít sponzora pro tak bláznivý podnik! Nakonec však muzeální bob, osedlaný čtveřicí prokřehlých vyznavačů regae, stojí na startu a... SVĚTE, ZBOŘ SE! - ten bob jede! A na Jamajce se u obrazovek tančí... (oficiální text distributora)
Cival
Příjemná oddychovka na jedno zkouknutí. Na lepší procenta by to chtělo buď přitvrdit na komediálnosti a vynechat ty dojemné momenty o udatných srdcích.(16.8.2003)
Gemini
Zdařilá komedie s několika veskrze rodinnými momenty, ve které čtyři sympatičtí (ve třech případech skrytí) Rastafariánci s brilantním trenérem Johnem Candym úplně zboří zimní olympiádu v Calgary za doprovodu hudby autorské dílny Hanse Zimmera, tentokrát ve spolupráci s Nickem Glennie-Smithem.(11.2.2004)
Tosim
Celý film má na komedii i mnoho vážných okamžiků. I když jde jen o taškařici, snaha černošských sportovců vyznívá velmi věrohodně a dobře. No a navíc John Candy hraje svou roli skvěle.(3.5.2003)
Matty
Minimálně napoprvé je to výborná komedie. 70% Zajímavé komentáře: ScreamJay, Cornon(14.7.2006)
gouryella
Cely film je nadprumernou komedii - dojem kazi prahnane sentimentalni zaver. Ale co cekat od rodinne komedie.(4.8.2002)
Djkoma
Průměrná komedie, která napoprvé pobaví, na podruhé se možná ještě zasmějete, ale na potřetí ji ignorujete. Je to velká škoda. Nepřináši nic nového a proto se na ni rychle zapomene.(18.2.2005)
Renton
Scénář: Lynn Siefert, Tommy Swerdlow, Michael Goldberg(7.10.2004)
Malarkey
Pro mě jasně nejlepší film od Walta Disneye. Sympatický příběh o jamajských bobařích, kteří si něco dokázali a nemusí se za to vůbec stydět. Film je natočen s cítem pro vtip i silnější scény. Konec je trochu vypjatý, ale přesto pěkný, typický pro Disneyovky. Kouknu se na ten film znova a rád. John Candy zde hraje jednu z jeho nejlepších rolí. Musím dát 5 *, protože tohle byl film mého mládí a mám ho rád i dodnes. --- Viděl si Švýcary, že by se prali? Viděl si Švýcary chlastat a blbnout a vůbec? – Taky je ale nevidíš že by se někdy smáli. Mám dojem že kdyby nějakej Švýcar zakopnul o nějakou holku řekne: eins, zwei, drei a přejede ji bobem.(9.8.2006)
larelay
A sakra, som ani netusila, ze nemam tento film ohodnoteny. To je snad prva komedia, ktoru si pamatam este z pubertalnych cias, a ktora ma dokaze aj po stykrat rozosmiat. Nezabudnutelne hlasky, ktore nemaju chybu: "Sanko, ty kouříš?" "Ne, vole, já dejchám."_"Sanko, jsi mrtvej?" "Jo, vole."...Cooooooooool :D(19.8.2009)
Enšpígl
Kdybych měl tyhle kluky černý bobistický hodnotit jako komedii, aspirovala by mnohem výše , bohuže v tomto filmu je něco co není žánr komedie a příšerně to kazí. jenže Jamajčanům na olympiadě už budu navždy fandit.(6.7.2006)
TheMaker
Kurva lidi, tohle je nezapomenutelná klasika se skvělými hláškami, která pobaví každého ! Ano ! I to toho největšího intouše/teplouše tady ! 99% !(9.12.2007)
║Rozpočet $14miliónov║Tržby USA $68,856,263║Tržby Celosvetovo $154,856,263║ /50%/(10.8.2005)
mandes
Rozpočet $14miliónov Tržby Celosvetovo $154,856,263(22.3.2006)
DaViD´82
Solidní odpočinkový rodinný snímek volně na motivy skutečných událostí. Celé to drží nad vodou především John Candy a Zimmerova hudba.(15.8.2007)
Gimli
Průměrná komedie s klasickými předvídatelnými prvky (snad s výjímkou závěru). Ale výš to posouvá John Candy se svým civilním herectvím. Ten člověk mě vždycky dojme. Škoda ho!(2.8.2002)
tron
„Vieš... ono je to vlastne zimný šport.“ Jon Turteltaub je čudný režisér. Pracuje s originálnymi zápletkami a dobrými hercami, ale jeho filmy sú také akési... čudné. KÝM SI SPAL, FENOMÉN, KID... a KOKOSY NA SNEHU (v roku 1994 vzniklo čosi ako extrémne voľné pokračovanie – KOKOSY V PRALESE s Kevinom Baconom). Inšpirujú sa skutočnou udalosťou, ale nebyť trénera Johna Candyho v jednej z jeho posledných rolí, nestál by film za veľa. Sneh ma nezaujíma, ale najlepšie športové filmy (ROCKY, PRIRODZENÝ TALENT, MAGICKÁ HLBOČINA) nemajú byť o ňom. Iste, i v KOKOSOCH NA SNEHU je bobovanie na Olympiáde brané ako metafora na „dôveruj si a nevzdávaj sa“, ale kvôli černošským hercom (s čestnou výnimkou vtipného basketbalistu Douga E. Douga) pôsobí amatérsky, detinsky naivne až primitívne plytko. Takto sa filmy o "prekonávaní samého seba" nenakrúcajú. Priemer á la PRVÁ LIGA 1 - 2.(8.12.2004)
Chupacabre
Sanko, seš mrtvej, jo "vole". Neodolatelné a nezapomenutelné hlášky a humor.(1.12.2007)
Boss321
Výborná rodinná komedie, která by neměla chybět o žádných Vánocích..... některé scénky jsou nezapomenutelné, ale nejvíc mi uvízla závěrečná scéna, když hoši nesou bob do cíle - nemá chybu....hláška ''Co to kouříš? Já nekouřím, já dejchám!'' se mezi kamarády používá dodnes :-).(27.9.2007)
movie
John Turteltaub jednou a naposled zabodoval. Konec je neskutečně dojemnej a John Candy tu má háro a hraje skvěle (a bohužel taky "naposled").(14.12.2007)
KarelR
Geniální film s geniálním dabingem. Jelikož na to vždycky na Silvestra koukáme s kámošema několikrát, už prostě musím jít na pět. Trenére... Trenéreeeeeeee.........(4.6.2006)
| V kinech ČR od: | 24.03.1994 |
|---|---|
| V kinech SR od: | 14.04.1994 |
| Na DVD od: | 15.08.2003 Warner |
Související
- Kokosy v pralese (1994)
Podobné
- Schwere Jungs (2007)