Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (39)

plakát

Rain Man (1988) 

Tak emocionálně laděný snímek jsem dlouho neviděl. S úctou se klaním výkonu Dustina Hoffmana, který tu roli nastudoval tak jak by to nikdo jiný nedokázal a Tom Cruise v roli jeho bratra, který si ke svému autistickému bratru hledá cestu.

plakát

Top Gun (1986) 

Tenhle film mě zastihl jako malého prcka. Když jsem viděl ty letecké bitvy v 10 letech tak mi tento film utkvěl v paměti jako velice slušný snímek. Po odvysílání filmu zaznamenala americká armáda nárůst počet přihlášených rekrutů do armády spojených států.

plakát

Legenda (1985) 

Tuto pohádku jsem si v mládí velice zamiloval. Byl to asi můj první filmový kontat s Tomem Cruisem. Kvalitní masky a kostýmy vyšperkují celý příběh. Fantastická atmosféra-bájný jednorožec mi utkvěl v hlavě jako jedna z nejčistších a nejnevynějších bytostí.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Nádherný filmový počin od Tima Robinse a nejen od něho. Pro mě jeden z nejlepších filmů vůbec, ale upřímě rečeno né úplně nejlepší. Ale ***** je jasných

plakát

Střihoruký Edward (1990) 

Johnny Depp a Tim Burton rozjíždějí své mistrovské dílo. Nestratí se ani Winona Ryder v roli Kim, která se pomalu ale jistě zamilovává do Edwarda. Bez debat dávám jasných pět hvězdiček.

plakát

Duchové Marsu (2001) 

Tak béčkové až se na to nedá koukat, doufám že si to režisér s pokračováním rozmyslel.

plakát

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 

Nejlepší díl z druhé vlny nesmírné ságy se nejvíce přiblýžil k původním kvalitám 4,5 a 6 dílu. Proměna Anakina v Dartha Vadera je opravdu famózní. Exekuje také Ewan McGregor v roli Obi-wana Kenobiho, který nikdy nepřenesl přes srdce co se stalo s Anakinem.

plakát

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002) 

Tak jako byl pro mě v prvních třech dílech největší hrdina Luke Skywalker, v těch dalších třech pokračování vesmírné ságy to není Anakin Skywalker, ale je to Obi-wan Kenobi v podání Ewana McGregora, který bohužel nezvládl výchovu svého nadějného učedníka Anakina, který se později mění v Dartha Vadera. Avšak film by mohl postrádat trochu té romantiky a přidat by mohly více akce. Dávám čtyři hvězdičky.

plakát

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983) 

Mark Hamill exceluje v roli Luka Skywalkra, který se pomalu, ale jistě stává z učedníka mistrem Jedi i když se ho mocný Imperátor snaží přivést na temnou stranu síly, stejně jako kdysi jako jeho otce. Pro mě nejlepší díl z první vlny Lucasovy vesmírné ságy a proto dávám pět hvězdiček.

plakát

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980) 

Díl vesmírné ságy kde se Luke Skywalker dozví kdo je jeho otec a kde je také zajat vesmírný pašerák Han Solo se mi líbí o něco malinko méně než je první díl (vlastně díl čtvrtý), ale i tak je to snímek na, který můžu koukat zas a znova. Dávám čtyři hvězdy.