Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Poslední recenze (6)

plakát

Kuře melancholik (1999) 

Tento film se skoro vůbec nedá srovnávat s knižní předlohou. V té knize je vám chlapce líto, vše se de facto odehrává kolem něj, je to surové dílo, upřímně musím říct, že je to jediná kniha, u které jsem plakala. A film? Toho kluka by člověk nejraději kopl do hlavy. Opravdu mi tam chybí ta dětská naivita, milý hošík, co pořádně nechápe, co se kolem něj děje. Následné onemocnění a to hrozné týrání. Připadá mi, že ten, jež tento film natočil, připravil, napsal scénář, no všichni tito lidé, asi nemají Šlejhara rádi. Jinak si to neumím vysvětlit. Jediný náznak týrání je nechutná scéna v posteli a pár usmrcených zvířat. Film by se dal zpracovat mnohem lépe! Tři hvězdy dávám za dojem. Pokud úplně opomenu knižní předlohu a absolutně zapomenu na to, jak to v té knize ve skutečnosti bylo, film jako takový dokáže zanechat dojem. Možná silnější na někoho, kdo knihu nečetl, nevím. Jedna velká hvězda za Rodena. Ale opravdu doporučuji radši přečíst knihu než shlédnout tento film. A pokud jste knihu četli, na film se nedívejte, protože budete zklamaní.

plakát

Ruby Sparks (2012) 

Úžasný film dokonale ukazující problémy ve vztazích - aneb jak to dopadá, když se jeden druhého snaží ovládat či měnit. Příjemní herci, pěkná hudba, krásné barvy, brilantní scénář. Film ve mně zanechal hlubokou stopu a v mém žebříku oblíbených filmů je v první desítce. Jeden z mála filmů, na které stojí za to dívat se vícekrát. Nebála bych se ho nazvat dramatem, ze začátku do poloviny film působí jako komedie, pak nabírá rychlý spád, situace se komplikuje, následuje smutný závěr, ale ejhle, závěr teprve přijde - překvapivý, milý a potěšující. Pět hvězdiček z pěti, nemám co vytknout.

plakát

V kůži třicítky (2011) (TV film) 

Velká škoda, že tento film není více známý. Jedná se sice o komedii, je to oddechový film, ale když se do toho člověk více zadívá, lze tam nalézt poselství. Dívka má v 15ti letech nehodu a probudí se jako třicetiletá - ale stále s chováním a pohledem na svět patnáctileté dívky. Snaží se dostat zpět svého kluka, se kterým chodila tři měsíce, ale uběhlo patnáct let a on už má svůj život. Claire je člověku líto, ale jak se postupně vrací do života, stále více jí fandí. Je roztomilá, vtipná, dětská. Nebudu prozrazovat konec, každopádně je dobré se díky takovému filmu zamyslet, jací my jsme kdysi byli a co jsme chtěli - a jací jsme teď a kolik se nám toho splnilo. Film člověka nabije pozitivní náladou a vnukne mu myšlenky a vzpomínky na časy, co jsou dávno pryč, ale aspoň na chvilku má člověk chuť být opět 15tiletým bezstarostným dítkem. Pěkně zpracované dílo, krásná Claire Keim, zajímavý scénář. Pět hvězdiček z pěti. A dobrá nálada k tomu.

Poslední hodnocení (277)

Ajťáci (2006) (seriál)

06.10.2013

Malá Velká Británie (2003) (seriál)

06.10.2013

Je to soda (2005) (seriál)

06.10.2013

Kyklop (2008) (TV film)

24.09.2013

Kuře melancholik (1999)

14.09.2013

Umění zapadnout (2011)

14.09.2013

Cecilie (2007)

14.09.2013

Experti (2013) (seriál)

odpad! 10.09.2013

Ulice: Zlatá muška (2007) (TV film)

09.09.2013

Reklama