Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Obsahy (4)

Miroir noir

Miroir noir (2008)

Kanadská rocková skupina The Arcade Fire natočila sedmdesátiminutový dokumentární film o průběhu natáčení desky "Neon Bible", která zaznamenala světový úspěch. Deska vyšla v roce 2007. Byla shodně Billboardem, Blenderem a Spinem označena za druhou nejlepší desku roku. Časopis Q jí přisoudil dokonce místo nejvyšší. Speciální edice bude navíc na druhém disku obsahovat i bonusový materiál zahrnující vystoupení v pořadech "Friday Night With Jonathan Ross" a "Saturday Night Live".

Objectified

Objectified (2009)

Gary Hustwit se po úspěšné Helvetice, zaměřené na typografii a grafický design, rozhodl tentokrát podniknout exkurzi do světa produktového designu. Objectified je dlouhometrážní dokument o vztazích objektů a lidí, kteří je designují. Kreativní proces současných nejvlivnějších designérů světa. Je libo Jonathana Iva, šéfdesignéra Applu? Kontroverzního Chris Bangela, autora redesignu nových BMW řady 7?

Proměna údolí

Proměna údolí (2008)

Dokumentární film o proměně Radlického údolí během výstavby nové centrály ČSOB. Budova, kterou navrhl architekt Josef Pleskot, je ojedinělým projektem svého druhu v Evropě. Jedná se o jednu z nejšetrnějších ekologických staveb. To vše na ploše třetiny Václavského náměstí pro 2.500 zaměstnanců banky. Dokument zachycuje oživení tohoto údolí a stává se tak svědectvím proměny obyčejného údolí v živoucí a pulzující část obyčejné čtvrti.

Helvetica

Helvetica (2007)

Dokumentární film o typografii, grafickém designu a vizuální kultuře 20. století natočený u příležitosti vzniku písma Helvetica před 50. lety. Ve filmu diskutuje řada známých a zásadních designérů 20. století jako např. Erik Spiekermann, Matthew Carter, Massimo Vignelli, Wim Crouwel, Hermann Zapf, Neville Brody, Stefan Sagmeister, Michael Bierut, David Carson, Paula Scher, Jonathan Hoefler, Tobias Frere-Jones, Experimental Jetset, Michael C. Place, Norm, Alfred Hoffmann, Mike Parker, Bruno Steinert, Otmar Hoefer, Leslie Savan, Rick Poynor, Lars Müller a další. Takřka povinný film pro všechny, jejichž prací je či bude grafický design.

Reklama