Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční

Deníček (88)

NEJASNÁ ZPRÁVA O KONCI SVĚTA - J. Jakubisko 1997:

Na film jsem se strašně těšila, už jsem ho kdysi viděla jen ... Myslela jsem, že je to skvělej opus. Ale nesmírně mě to zklamalo. Režisér to myslel dobře, všichni hráli jak o život, ale výsledek je blábol plný nelogičností. Škoda.

LUDVÍK II. BAVORSKÝ - SRN 2012:

Těžce, až fyzicky mě odpuzoval hlavní představitel (promiňte, pane Tambreo), kterého si umím představit jako představitele v travesti šou. Helmut Berger se mi v té roli líbil daleko víc, přece jen vypadá jako chlap, ne jako tato třtina ve větru se klátící. Rozhodně neskutečně zajímavá postava německých (nejen těch) dějin.

Najednou mě přestaly filmy bavit, už toho bylo moc!!

Televizi vůbec nepouštím, ta se mi úplně zprotivila, akorát jsem se včera podívala za 7. část V PASTI II.  a na  KRIMINALISTU. Dnes jsem dlouho četla Reflex, ale pak mi to stejně nedalo a začala jsem propátrávat úložiště, co smazat a co nechat. Tak jsem se znovu podívala na TICHOU DOHODU a vydržela ji pozorně celou a přehodnotila na lepší. Kniha je sice mnohem lepší, ale 600 stránek vměstnat do dvouhodinovýho filmu se myslím povedlo skvěle. Kirk Douglas nesleze z plátna a je tam vynikající. Michael je mu strašně podobnej, to je neuvěřitelný.

Taky jsem shlédla JATKA Č. 5  /kameru dělal pan Ondříček!!!/  George Roye Hilla, ale to je o tý odporný válce /podle knihy K. Vonnegutha/,  to smažu. 

TANEC V TEMNOTÁCH - Lars Von Trier 2000:

Vydržela jsem JEN  kvůli tomu, abych si udělala čárku. Muzikálové scény jsem přeskákala. Vidět se to dá, ale zcela zbytečno. Příběh nepravděpodobný. Jestli je TOHLE pravděpodobný, tak je už pravděpodobný všechno! Samozřejmě jméno Češky Selma je otřes. Příjemně mě tam překvapila C. Deneuve, tady dokonce hrála a nebyla za skleněnou pannu! 

Od Triera se mi neotevřela MELANCHOLIA, že prý mi chybí nějaký kodek. No, možná stejně není o co stát. Trier v žádným případě není MŮJ režisér. 

HUSAR NA STŘEŠE - J.P.Rappeneau 1995 - výborný,

DOGVILLE - Trier 03 - film hraný v kulisách, přeskákáno, nedá se vydržet. Nebaví mě - ale VŮBEC NEBAVÍ zvolená forma.Nicole Kidman se mi po Moulin Rouge přestala líbit, mám jí plný zuby.

OHNIVÝ OCEÁN - J. Johnston 04 - sice nesleze z plátna Viggo, ale film mě nebavil, dokonce po 15ti minutách těžce sral! To je ale sračka, říkala jsem si. Konec byl dojemnej.

MILENCI Z PONT-NEUF - Leos Carax 1991:

Během sledování jsem byla nadšená, že konečně zas něco totálně nekonvenčního, ale závěr mě trochu zklamal, čekala jsem tragiku. Též se mi zdálo, že mezi hlavními představiteli není vůbec žádná chemie. Potěšilo mě, že tam nebyla vůbec žádná hudba, což by působilo totálně rušivě. Binoche skvělá, mužský představitel ne šťastně zvolený. Starší muž - skvělý. Marii Trintignantovou jsem tam teda VŮBEC! nepostřehla!

Vydržela jsem dnes už hodně, Mulholland drive, Mé soukromé Idaho...

ale MOULIN ROUGE (Baz Luhrmann 2001) už nedám!! Zastavila jsem asi po 40ti  minutách, to se nedalo vydržet !!!! Je to i tím, že NESNÁŠÍM (!!) muzikály. Proto nemíním ani přemýšlet, jestli je to záměrnej kýč a proč. Lidi prostě sežerou všechno a ještě to pochválí. Hrůza. Z muzikálů snáším jen West Side Story, Pomáda, All that jazz, Chorus line a Showgirls, ani Formanovy Vlasy jsem dosud nebyla schopná strávit.

MULHOLLAND DRIVE - Davida Lynche už NIKDY VÍCE !!!!

 MÉ SOUKROMÉ IDAHO - Marc Forster 1991 - lepší, ale taky nic moc. 

Včera jsem viděla SINGLES - Cameron Crowe 1992 - a to jsem pocítila na 5 hvězdiček. Pěkný. 

Pak jsem viděla ještě CIZINEC VE VLAKU - J. Collet-Serra 2018 - to bylo sice napnutý, ale celkově nic moc. 

POD POVRCHEM - R. Zemeckis 2000:

Otřesná slátanina, zbytečno vidět! Na Michéle Pfeiffer je krásnej pohled, mám ji ráda a dokoukala jsem to vlastně kvůli ní, H. Ford se mi jako chlap nelíbí. Chudáci herci, když v něčem hrají, asi netuší (i když možná tuší, vždyť čtou scénář), co z toho nakonec vyleze za sračku. Ale i oni musí platit účty... Herectví je HROZNÝ povolání, nedůstojný, jak kdosi řekl...

KONEC STOLETÍ - Lucio Castro (Argentina) 2019:

Gayské téma mi nevadí vůbec, krásné záběry barcelonských ulic a herecké výkony dvou hlavních představitelů, ale jsem asi tupá, ten film jsem moc nepochopila. Dostal hl. cenu za debut na festivalu v San Franciscu. 

Ale ještě víc jsem nadšená - KAMENY BOLESTI - Nicole Garcia 2016:

6 hvězdiček s vykřičníkem !  To je film, kterej nemůže většina chlapů docenit (viz nevalná hodnocení), protože ho nemůže DOCÍTIT !! Já jsem něco podobnýho zažila... a tak jsem na konci bulela jak želva, ne z toho, co se odehrávalo na plátně, ale byla jsem čehosi plná... Měla jsem z toho filmu duševní orgasmus, to už jsem dlouho z žádnýho filmu neměla. Ale nemusí to tak mít i druzí, každému niterné struny rozeznívá něco jiného. ------- A konečně jsem si užila Marion Cotillard, protože v Edith Piaf byla k nepoznání.

Jsem nadšená z filmů Guse Van Santa (objev)

FLÁKAČ (1989) a DOBRÝ WILL HUNTING (1997), po třech předchozích úleva. Matt Dillon je k sežrání. A Robin Williams - škoda ho. Těm dvěma věřím všechno.

Včera jsem ztratila čas něčím otřesným - NYMFOMANKA I. a II. - Lars von Trier 2013.

Potřebovala jsem to vidět, abych si udělala názor, protože je to od režiséra věhlasného jména. STRAŠNÝÝÝÝÝÝ !!!!!!!! Očekávala jsem, že to bude mít přece jen nějakej duchovní rozměr, ale NEMĚLO TO NIC, jen se to tak pokusilo tvářit! Vydržela jsem do konce jen "z povinnosti", ale bylo to utrpení. A ten závěr!! Ten mě úplně dodělal !!  Dokoukala jsem to v půl třetí ráno (s mnoha přestávkami na cigaretu) a hodinu pak ještě četla reakce, jen ty negativní, protože jsem s nimi souhlasila. Trier je vyšinutej prasák.

Dneska další špatnej zážitek - KRÁSKA DNE - Buńuel 1967. Otřesná nepravděpodobná nuda. Deneuve je tak krásná (a skleněná), že jí NEVĚŘÍM !! žádnou roli. Ta ženská měla být jen modelkou.

Dnes: ŽÍZEŃ PO ŽIVOTĚ - Vincente Minnelli 1957, dobrej film (4),

ráda jsem se podívala na Kirka Douglase a Anthonyho Quinna. 

DISTURBIA - D.J. Caruso 2007: dobrej thriller, totálně mě bavil, ale líbací konec to totálně zkazil. (4)

Nic, co by stálo za řeč. PLES PŘÍŠER - Marc Forster 2001 mě zklamal. Dala jsem jen 3.

Ale stáhla jsem si za poslední dva dny opět spoustu filmů: Kráska dne, Žízeň po životě, Konec století, Kameny bolesti, Plukovník Redl, Husar na střeše, Hranice života (ten jsem už viděla), Rozum a cit (ten jsem již skartovala), Tanec v temnotách, Dogville, Melancholia, Mulholland drive, Disturbia, Dobrý Will Hunting, Mé soukromé Idaho a Singles. Je honička to vidět, nemám pak na nic jinýho čas. Ale jsem filmem chorá, pořád nacházím další a další, které jsem ještě neviděla a POTŘEBUJU VIDĚT.

ROZUM A CIT - Ang Lee 1995:

Na ten film jsem byla hoodně zvědavá, když má tak dobrý hodnocení, protože předloha je strašná, znechuceně jsem to odložila po asi dvaceti stránkách, to se opravdu nedá. Film není tak otravnej, jako kniha, opravdu jsem se podivila, co z toho dokázala Emma Thompson stvořit, film je příjemný vidět, ani jsem se nekoukala na hodinky. Ale jinak je to romantická sračka a jak v hodnocení kdosi napsal "Pro talentovaný režiséry škoda celuloidu". Taky jsem dala jen 2.

HRANICE ŽIVOTA - Marc Forster 2005:

Nenapsala bych to líp než prvních pět hodnotících. Na film jsem se hoodně těšila, užila si Ewana McGregora a Ryana Goslinga, ale mám taky pocit, že zde zvítězila forma nad obsahem a sám režisér si nebyl jistý, nebo se bavil zmatením diváka. Dala jsem 4. Nicméně Marc Forster je pro mě objevem stejně jako Ryan Gosling. 

Netušila jsem, že už dva roky mám staženou takovou perlu!

HORŠÍ UŽ TO NEBUDE - Marc Forster 2006. OBJEVILA jsem režiséra, který má mimořádnou neotřelost! Hned jsem si od něj stáhla další tři filmy a moc se těším.

Dál - konečně jsem viděla UNAVENI SLUNCEM - Nikita Michalkov 1994. Další perla. 

|Konečně jsem viděla ŘEKA ZORBU !!!!!! Nádherné, zvlášť Anthony Quinn !!!

Dále jsem konečně viděla (předtím jen kousky) SMRT JÍ SLUŠÍ !!  Nádherná blbost !

Další příspěvek do sbírky sraček: CARRIE !!!

Pořád to tak nějak vypadalo, že by to dalo na slabší 3, ale houby s octem. Ale co bych chtěla od Kinga (to jsem spíš čekala od B. DePalmy), jak může ty jeho grafomanský výplody někdo číst ? Může: patří ve světě k nejčtenějším autorům. Zkrátka, jak řekla klasička D. Palmer už před padesáti lety: "Lidi nejsou příliš inteligentní."  Častokrát si na ten výrok vzpomenu.

POHRDÁNÍ - J. L. Godard 1963: nelíbilo, ale hustě nelíbilo !!!!

Bardotová byla nádherná, tak jsem chtěla vždycky vypadat, hrát neměla moc co a Godard ji zbytečně moc ukazoval nahou. Měla sice bezchybnou postavu a nahota mi nevadí, ale toto bylo vyloženě nadbytečné. 

Dále skartován Gilliam DOBRODRUŽSTVÍ BARONA PRÁŠILA, nelíbilo, nebavilo.