Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (5)

plakát

Mami! (2014) 

Uf ... myslím, že tenhle film je trochu extrémní ve svém vyobrazení péče o dítě s ADHD diagnózou (hlavně chováním matky). Na druhou stranu alespoň nenudil a byl i chvílemi zábavný. Jen mi úplně unikla motivace pro dost nečekaný krok dát dítě pryč zrovna v době, kdy jsem měla pocit, že se věci začínají uklidňovat, chtělo by to více vysvětlit. Také mě mrzelo, že nebylo rozkryté tajemství sousedky, které tam byla věnovaná velká pozornost, ale nic z toho ... ani na konci jsme se nedozvěděli nic. Kdyby šlo, dám 3,5 hvězdiček kvůli těmto nejasnostem, ale jinak je snímek chvílemi velmi silný.

plakát

Miluji tě, teď zemři (2019) 

Geniální! Nikoliv čin samotný, ale tento film samozřejmě. Přináší podstatné otázky pro dnešní dospívající a nutí člověka se zamyslet (online vztahy, psychické problémy mladých, snaha jim pomoci a porozumět jim a především téma zodpovědnosti za své konání v online světě) - dokument nevnucuje jeden či druhý pohled na vinu pachatelky, ale předkládá fakta tak, jak jsou, vyváženě a dle mého objektivně... jen je nutné si pustit oba dva díly, protože v tom je celé kouzlo tohoto filmu. První je více "fascinující" a druhý více "zneklidňující". Pouštěla bych povinně ve všech školách !

plakát

Domestik (2018) 

Naposledy jsem takto silné fyzické (tělesné) reakce na film měla u Antikrista... byť tady nikdo nikomu neřezal žádné části těla, celá atmosféra byla tak tísnivá (což mi u filmů obvykle nevadí) a fyzicky nepříjemná, že už jsem odpočítávala minuty do konce a doufala, že jich nebude moc. Myslím, že se vcelku podařil psychologický portrét muže, který propadne své vášni a profesi na úkor svého psychického i fyzického zdraví a vztahu s manželkou. Bohužel rozpadu vztahu a vývoji osobnosti manželky nebylo věnováno tolik prostoru, a proto vývoj postavy ženy a její chování pro mě bylo na konci hůře pochopitelné a trochu neuvěřitelné. Jakoby mi tam chyběl kousek do skládanky, aby to dávalo smysl, protože to, že někdo chce otěhotnět fakt nesouvisí s tím, že se z něj stane troska s poruchou příjmu potravy...

plakát

Jak Bůh hledal Karla (2020) 

Jsem z toho dost rozpačitá, celý film jsem přemýšlela nad tím, co mělo být cílem. Chvílemi jsem měla pocit, že zesměšnit Čechy tím, jací jsme omezení, chvílemi že zesměšnit Poláky tím, jací jsou konzervativní a chvílemi (a škoda že jich nebylo více), že si autoři opravdu kladli otázku, jak to v tom Polsku s tou vírou tedy je. Pokud bylo cílem to třetí, pak bych potřebovala, aby k tomu autoři "badatelé" přistupovali více otevřeně a bez předsudků. Snaha o konfrontování knězů, kteří se dopustili sex. zneužívání byla ta zajímavější část celého dokumentu, ale nepřinesla nic objevného - nikdo asi nepředpokládal, že se knězi na kameru přiznají a řeknou, jak to celé bylo. Celé to šlo hodně po povrchu a díky bohu za závěrečný text, který alespoň něco z filmu hlouběji objasňuje. Bohužel největší mínus celého filmu vnímám v absenci titulků (já tedy polsky fakt neumím, tím pádem jsem si musela dát anglické titulky, což bylo dost náročné na pozornost- škoda, kdyby byly titulky, možná bych si odnesla více). Kvůli titulkům bych dala 2,5 hvězdičky.

plakát

Kovy řeší dějiny (2020) (TV film) 

Překvapuje mě, že většina negativních komentářů se zde týká osobnosti Kovyho a jeho sexuální orientace případně jeho tvorby na youtube a nikoli kvality tohoto konkrétního dokumentu. Téma, kterému se dokument věnuje, je z mého pohledu nadmíru aktuální. Dějepis je na školách vyučován stylem, ve kterém často chybí kontext, bazíruje se na detailech místo na pochopení celého historického období a 20. století se skoro nevyučuje - když už, skončí se u 2. světové války, což je podle mě velký průšvih. Dokument na toto téma poukazuje, přináší názory studentů napříč ČR, proč tomu tak může být a hledá funkční metody výuky dějepisu... konec sice trochu nedotažený, nečekejte žádné hluboké pointy, ale 52 minut poukazujících na problém, který existuje a souvisí s mnoha aktuálními tématy (volby, porozumění nedávné historii) je za mě tak akorát!