Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (12)

plakát

Ostré předměty (2018) (seriál) 

Prvotní zklamání z úvodních dílů ty další napravily. Série postupně buduje napětí (občas sice dost zdlouhavě) a je postavena tak, aby diváka bavila.Spíš než o zodpovězení hlavní narativní otázky (who done it?) jde o vykreslení amerického jihu a typického maloměsta. Vyvrcholení děje pak sledujeme výhradně v posledních dvou dílech, které jsou zase ochuzeni o popis amerického buranství. Jednu hvězdu ubírám za nevyrovnanost kvality jednotlivých dílů a přebytek flashbacků.

plakát

Gogol: Začátek (2017) (TV film) 

Absolutní bizár. Sice každé 2 minuty kroutíte hlavou a říkáte si, jak se tohle mohlo stát, ale film má neuvěřitelný spád a vtáhne vás do děje. Místy to připomíná Sleepy Hollow, místy záběry z palubních kamer ruských řidičů.

plakát

Futurologický kongres (2013) 

Nedokáži zařadit mezi filmy, které jsem viděla. Nemám ráda kombinaci animovaného a hraného filmu, ale v tomhle případě jde o jiný přístup. Nepřekrývají se, ale jsou to dvě odlišné roviny. Velmi fascinují obraz. Ten animovaný vizuálně zastiňuje ten hraný. Hraný naopak vítězí ve vyprávění a srozumitelnosti. Je to krásná podívaná. Zábava sledovat postavy, do kterých se postavy mění (Magrittův obraz, David Bowie, Michael Jackson, Frida Kahlo, královna Alžběta). Film má ambici vést k zamyšlení a silně emotivně působit, to jsem ale postrádala. Vlastně jsem se v příběhu ztrácela a nevěděla jsem, co je halucinace, co realita... Byl to záměr? Možná.

plakát

Hon na nevěstu (2017) 

Velice zajímavý námět a synopse filmu, která bohužel vede k vyšším očekáváním než film nabízí. Vizuální dokument lépe zachycuje atmosféru kyrgyzského venkova, než samotnou tradici únosů. Tématu se dotýkají pouze účinkující osoby svým vyprávěním. Ve filmu mi chybí akce a 85 min je dle mého na příběhy proložené záběry krajiny a písněmi moc, přesto má fim své určité kouzlo. = 3*

plakát

Maggie má plán (2015) 

Příjemná trošku podivná atmosféra celého filmu, ze začátku něco mezi Amélií a Annie Hallovou, později spíš ukázka mateřské lásky. Hlavní mužský hrdina je trochu slizoun, za to Maggie je sympatická. Film na jedenkrát, víc ho není potřeba - přesto z kina odcházím s příjemným pocitem. = 3 hvězdičky

plakát

Realita (2014) 

Quentin Doupiex mi rozmixoval mozek. Ve chvilich kdy jsem zacinala tusit o co jde, me opet presvedcil, ze tudy cesta nevede. Zůstala jsem v kine sedet s otevrenou pusou.

plakát

Anomalisa (2015) 

Příběh i zpracování mě naprosto dostali. Poměrně obvyklý a fádní motiv postaršího američana znuděného dosavadním životem pojatý úlně novým způsobem. Figurky vytištěné na 3D tiskárně s vyměnitelnými výrazy v každodeních reálných situacích z tohoto filmu dělají jeden z nejpodivnějších, jaké jsem kdy viděla.

plakát

Amistad (1997) 

Vadili mi dlouhé úseky mluveného slova v nějakém regionálním africkém jazyku, které nebyly přeložené. Velkou část filmu jsem se tedy jenom domnívala o čem se tak hrdinové můžou bavit. Obecně mi to přišlo trochu zdlouhavé a nudné, především ze začátku. Také mi vadilo, že afričané zde byli vyobrazeni jako naprosté "gorily", neschopné až na jednoho z nich normálně komunikovat. Přes všechny zápory musím vyzdvihnout herecké výkony, jen já prostě nejsem na ty klasické americké velkofilmy.

plakát

Český žurnál - Matrix AB (2015) (epizoda) 

Povinný film pro každého, komu není české politické dění úplně ukradené. Těm, kteři dosud nevěděli, oči otevírá a těm, kteří věděli, je doslova "vyrvává". Neuvěřitelný pohled do soukromí Andreje, včetně zachycení naprosto arogantního vystupování i vůči svým podporovatelům v rámci volební kampaně, rozdávání koblih a komického výstupu pana Babiše na promítání samotného filmu.