Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Obsahy (5)

Jak se Vám líbí

Jak se Vám líbí (2006)

Kenneth Branagh si po dlouhé době opět odskočil od herecké kariéry k režisérskému křeslu a nebyl by to on, aby nenatočil další příběh na motivy díla Williama Shakespeara. AS YOU LIKE IT, neboli Jak se vám líbí, je inspirována komedií slavného autora. Vypůjčuje si z jeho díla zápletku a postavy, ale příběh situuje do Japonska konce 19. století. Rosalinda, dcera vyhnaného vývody, se zamiluje do Orlanda, který vyhrává souboj nad největším zápasníkem u dvora Charlesem. Jeho bratr ho nemá příliš v lásce a chce ho zabít, aby se ho navždy zbavil. Vévoda Frederik vyhání Rosalindu, protože si uvědomuje, že lid jí miluje a stává se více a více populární. S Rosalindou utíká jeho dcera Célie, která je Rosalindě nejlepší přítelkyní. Orlando se dozvídá o úmyslech svého bratra a taktéž prchá. Seznámí se s vyhnaným vévodou, čímž se nastartuje série událostí, které obrátí celé vévodství naruby.

Confucius

Confucius (2010)

Epický příběh z 6. století př. n. l. nám vypráví příběh slavného státníka, sociálního politika a především nejvýznamnějšího filozofa čínské historie Konfucia. Čínští autoři s Yun-Fat Chowem v hlavní roli se nám pokusí poodhalit dobu z časů Konfucia, období přerodu čínské společnosti, doby největších reforem. Ne vždy se dařilo uspět tam, kde chyběla vůle něco změnit. Přesto Konfuciovy filozofické úvahy dokázaly změnit podobu Číny i celého světa. Po staletí formovaly náboženství a úspěšně zasahovaly do vývoje lidského chování ve východní Asii.

Malá Dorritka

Malá Dorritka (2008) (seriál)

Malá Amy Dorritová se narodí ve vězení pro dlužníky, kde je uvězněn její otec i s celou rodinou. Vězení je pro ni domovem, kde vyroste v naprosté chudobě. Z denních starostí o otce, sestru-herečku a věčně nezaměstnaného bratra jí vyvede až paní Clennamová, která Amy nabídne práci u ní v domě. Zde se spřátelí s jejím synem Arthurem, který se vrací z dalekých cest, aby zjistil tajemství své rodiny. Arthur má o rodinu Dorritů zájem a snaží se vypátrat, z jakého důvodu spatřuje jeho matka zájem v malé Dorritové a jakým způsobem Amy zapadá do záhad kolem jeho rodiny. Jeho snaha objevit rodinné tajemství dopomůže panu Dorritovi v opětovném získání značného majetku, který ale mnohým štěstí nepřinese.

Kings

Kings (2009) (seriál)

Moderní zpracování biblického krále Davida. Válku mezi dvěma zeměmi ukončuje až odvážný čin obyčejného farmáře Davida, který se nebojí postavit před nepřátelský tank. Jeho čin ho dostává až ke dvoru krále Silase, krále království Gilboa, a stává se významným článkem ve vyjednávání mírové dohody s Gathy. David je několikrát podroben královi zkouškami a ani Bůh ho nezapomene pořádně prověřit. Stane se z Davida následovník krále? Zamiluje se do někoho krásná princezna? Uvidíme, jak se biblický příběh vyvine v moderní době, kdy se neválčí praky, ale tanky.

Humanity's End

Humanity's End (2009)

Lidstvo je po tisíciletí ovlivňováno rasou Nephilim. Jejich jediným cílem je vymazání lidského DNA z vesmíru. Nephilim se roku 2834 rozhodnou ke konečnému řešení, podniknou útok na všechny lidské kolonie a zničí veškeré lidstvo. Přežije pouze kapitán Derasi Vorde a Contessa, poslední žena. Bude mít Derasi Vorde v galaxii plné nepřátel šanci přežít? Čím se jeho loď stane důležitou?

Reklama