Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Horor

Obsahy (9)

Vliv gama paprsků na měsíček zahradní

Vliv gama paprsků na měsíček zahradní (1972)

Matka roku. Tak zní jeden z podtitulů příběhu Beatrice Hunsdorferové (Joanne Woodward) a jejích dvou dcer, Ruth a Matildy. Neúplná rodina žije ve společnosti, do které se nedokáže zařadit. Excentrická vdova Beatrice viní okolní svět za svůj neutěšený život. Posedává ve svém neudržovaném domě, čte noviny, kouří a sní nereálný sen o otevření čajovny. Starší dcera Ruth trpící epilepsií prožívá své období vzdoru. Bojí se osudu své matky, přičemž je však sama na nejlepší cestě pokračovat v jejích šlépějích. Mladší, přemýšlivá a idealistická Matilda nachází klid v práci na školních projektech, včetně toho, který nese název filmu. Vliv gama paprsků na měsíček zahradní je metaforou vlivu pochmurné životní situace na lidské osudy. Některé zahynou, některé vyrostou do zvláštních, avšak krásných tvarů.

Příšera s pěti prsty

Příšera s pěti prsty (1946)

Hrůza svírá malé italské městečko. Po smrti podivínského pianisty se jeho rozlehlé sídlo stává dějištěm strašlivého vraždění. Údajným vrahem je levá ruka zesnulého pianisty!

Černý anděl

Černý anděl (1946)

Kirk Bennett je odsouzen k smrti za vraždu barové zpěvačky. Jeho žena se pokouší prokázat jeho nevinu za pomoci exmanžela oběti. Dvojice pátrá po broži ve tvaru srdce, jejíž poslední vlastník bude zároveň i vrahem. Pátrání je zavádí do nočního klubu, který vlastní pochybný Marko (Peter Lorre). Ústřední pár se postupem času čím dál tím víc sbližuje, vše však končí překvapivým, alkoholovým oparem zahaleným finále.

Volání smrti

Volání smrti (1970)

Anglie sedmnáctého století. Lord Edward Whitman (Vincent Price) vede ve svém panství neutuchající boj s pohanským čarodějnickým kultem, který ztrpčuje život jeho poddaným. Počíná si však velmi krutým a nevybíravým způsobem, který nakonec vede k tomu, že je sám proklet i s celým svým rodem. Oona (Elisabeth Bergner), kněžka kultu, povolá nemrtvého služebníka Banshee, který postupně likviduje členy Whitmanova domu.

Blacula

Blacula (1972)

Transylvánie roku 1870. Princ černošského afrického kmene jménem Manuwalde (William Marshall) a jeho manželka Tuva (Vonetta McGee) večeří se samotným hrabětem Draculou na jeho zámku. Oba však nemají ani tušení, že mají býti jeho hlavním chodem. Když Manuwalde klade odpor, hrabě Dracula ho prokleje stejnou kletbou, jakou je sžírán on sám. Manuwalde bude žít věčně jako krev sající monstrum známé jako Blacula! Los Angeles roku 1970. Blacula je po sto letech vysvobozen ze své rakve párem homosexuálů, ze kterých obratem vysaje všechnu krev. Při honbě za další potravou v ulicích L.A. potkává Tinu, kterou považuje za reinkarnaci své milované zemřelé manželky. Může nově vznikající milostný cit vyléčit Manuwaldeho z jeho prokletí?

Muž v bílém obleku

Muž v bílém obleku (1951)

Sidney Stratton (Alec Guinness) je skromný, ale zapálený vynálezce, který po mnoha peripetiích objeví zázračné nezničitelné vlákno, které se nedá ušpinit a ani zničit. Z tohoto revolučního vynálezu však nejsou nadšeni ani vlastníci velkých textilních závodů ani prostí dělníci. Obě skupiny se pokusí ze strachu o svou holou existenci nevyzpytatelného vynálezce lapit za každou cenu.

Kápo

Kápo (1959)

Čtrnáctiletá Edith (Susan Strasberg) a její rodiče jsou Židé žijící v Paříži. Náhle jsou posláni do koncentračního tábora, kde rodiče umírají. Edith se podaří přežít, když jí doktor koncentračního tábora změní jméno a dá jí nežidovskou identitu. Z naivní Edith se tak postupně stává bezskrupulní Nichol, která neváhá prodávat své tělo dozorcům za trochu jídla navíc. Nakonec je povýšena do pozice kápa, osoby, která nevybíravým způsobem velí svým bývalým spoluvězňům. Když jsou v táboře internováni ruští zajatci v čele s pohledným Sašou, dochází k osudnému střetnutí.

Náš člověk v Havaně

Náš člověk v Havaně (1959)

Děj filmu se odehrává na Kubě těsně před převratem Fidela Castra. Zdejší prodavač vysavačů James Wormold (Alec Guinness) je zrekrutován agentem britské tajné služby, aby na Kubě vytvořil síť špionů. Wormold však tuto práci přijme jen pro peníze na rozmary své krásné dcery. Do Anglie posílá smyšlené zprávy a jeho špionážní síť existuje pouze na papíře. Situace se však náhle zkomplikuje, když pod své velení musí přijmout britského radistu a sličnou sekretářku. Zachovat přetvářku je stále těžší a o Wormoldovy aktivity začíná projevovat zájem i jiná síla než britské impérium.

Gwendoline

Gwendoline (1984)

Gwendoline je sličná a odvážná dívka z vyšší společnosti, která se za doprovodu své služebné Beth vydává na nebezpečné pátrání po svém zmizelém otci, jehož stopa končí v Číně. Ihned po příjezdu jsou ovšem hrdinky zajaty zlovolným majitelem jednoho nočního klubu. Z jeho spárů jsou však záhy vysvobozeny pohledným námořníkem Willardem, který je i přes svou počáteční nechuť doprovází na strastiplné pouti až do tajemné země Yek Yeuk, kde vládne tvrdou rukou královna Amazonek, chystající nepříjemné překvapení...
Dobrodná pouť plná napětí, akce, lásky a erotiky může započít. Nalezne Gwendoline to, co skutečně hledá?

Reklama