Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Recenze (222)

plakát

Do boje (2018) 

Založit firmu ve Francii je sebevražda.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Byl jednou jeden režisér, který měl rád brakové filmy 60tých let a tak z nich navaří šizený (fake) guláš pro příznivce retro a všechny, kteří sežerou cokoli, co jim tento "kultovní" režisér připraví, bez ohledu na ingredience.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Dokonalá ukolébavka. Zaspal jsem několikrát, a tak se shlédnutí protáhlo na tři dny.

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Vizuálně úžasné, skutečně pohádkové, ale nemohu dát více než 2 hvězdy. Přes muzikálovou podobu jsem byl schopen se kupodivu přenést. Nebyl jsem ale schopen skousnout magakorektnost, která začala už před úvodními titulky multikulturním bálem. Když už zaznělo, že si princ "na své bály zval samé překrásné lidi", nemohly přece chybět černošky v barokních šatech (a to v téměř kvótovém poměru 50:50), jakkoli je to dobový nesmysl. Když se na scéně objevil černošský kněz jako jediný vzdělanec ve francouzské vsi, který krásce pomocí knih rozšiřoval obzory, tak jsem si říkal, za chvíli tady máme teplouše. A taky že jo. Skoro bych se vsadil, že se do 20 let dočkáme adaptace, ve které se všemi odsuzované a utrápené zvíře promění v krásného černocha. Pak nastane multikulturní ráj a vše bude dokonalé ... dokonale trapné, postavené na hlavu, dokonale zmanipulované a vymyté. No nic, musíme si spravit chuť Pannou a netvorem od Juraje Herze. P.S. Právě běží upoutávky na Louskáček 2018 od stejného týmu jako Kráska a zvíře. Dějuji Disney, že jste mi tímto oznámením ušetřili čas.

plakát

Dunkerk (2017) 

Nejpřeceňovanější a nejnudnější válečný film, který jsem viděl. Ubohý, zcela přímočarý scénář, otřesný střih (na druhou stranu nebýt tohoto střihu, tak prázdnost filmu vynikne ještě víc), zcela zbytečné dialogy, nemožnost si vytvořit k jakékoli postavě nějaký vztah, známí herci nemají co hrát - Branagh nevelí, ale celou dobu jen bezradně čumí, Murphyho jedinou akcí je, že omylem zabije svého krajana - nevojáka, který ho zachránil (proč tam tato epizoda vůbec byla?) a Hardy je celou dobu za maskou, pilota mohl zahrát kdokoli včetně dramatické starosti o palivo, které nakonec překvapivě dojde, kdo by to čekal, že?. A "hlavní hrdina"? O tom škoda mluvit. Co je to za hrdinu, který udělá cokoli, aby se dostal na druhou stranu, tu si zahraje na zdravotníka, tu skočí do vody a předstírá, že je ze zasažené lodi. Někdo na konci řady to odnesl za něj.

plakát

Tajemná záře nad Pacifikem (1980) 

Naprosto převažuje dojem propagandistického videa, které má stejný účel jako vojenská přehlídka na Rudém náměstí. Až ve druhé řadě je do toho napasovan nějaký příběh. To, že je na téma cestování v čase, je naprosto nepodstatné, mohlo by to být cokoli jiného. Renomovaní herci coby taháci mají role na úrovni statistů.

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Výrazně nadprůměrný seriál, škoda jen, že se na jeho realizaci podílely dva různé týmy. Dvojice Zachariáš (režie) / Kučera (kamera) je o třídu výše než Nellis / Cibulka. Pro mě to bylo jasně rozpoznatelné, aniž bych četl úvodní titulky a dost mi to pokazilo celkový dojem,

plakát

Michael Moore in TrumpLand (2016) (divadelní záznam) 

Moore vstoupil do jámy lvové, formou stand-upu vystoupil v republikánském doupěti, kde agituje za Hillary a publikum ždímá tak, že nejedna z přítomných dam uroní slzu. Netušil ale, že jeho snaha vyjde přesně naopak. Někdo totiž vypreparoval pasáž, ve které se Moore personifikuje do role republikánského voliče a video postnul na youtube, kde má přes milión zhlédnutí. A vypadá to jakoby Moore volil Trumpa (nepředstavitelné, že?), přičemž většina netuší, co ve stand-upu následuje - fiktivní dokument o rozpadu Spojených států, pokud by vyhrál Trump. Jedno je jisté, ať vyhraje kdokoli, Moore to má dobré na obou stranách.

plakát

Everest (2015) 

Film nijak nevybočuje z řady horolezeckých filmů, takže v něm najdete přesně to, co se dá očekávat, to znamená pár mrtvých a pár zmrzlých prstů u těch přeživších. Kormákurovi se nepodařilo vytvořit žádné drama, v paměti utkví snad jen žebříková scéna z traileru, celkově film působil až dokumentárně. Jediným přínosem pro mě byly některé scenérie umocněné 3D zážitkem, takže na tuto horu už nemusím :)

plakát

Cesta do školy (2013) 

Místy inscenovaný, ale poutavě natočený dokument. Pustil jsem jej bez komentáře v přítomnosti kluků 8 a 10 let. Po chvíli přestali blbnout a začali jej se mnou se zaujetím sledovat. Dialogům sice moc nerozuměli (bylo to v originálním znění s anglickými titulky), ale sami se aktivně vyptávali a po skončení jsme o něm, o škole a životě v jiných koncích světa ještě 10 minut diskutovali. Takže to, co jsem od něj očekával, beze zbytku splnil. Škola a vzdělání nejsou povinností, ale privilegiem.