Cortesz

okres Olomouc
již pracuji

ICQ: 327-598-802

4 body

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 8 14 21 27
    • 23.1.2011  16:48
    Red (2010)

Vedle Stalloneho Expendables nejlepší akční podívaná roku 2010, která má jedno velké plus, a tím je prvek komedie. Při sledování jsem si připadal, jako kdybych koukal na nějakou "old school" akční komedii ve stylu Smrtonosné zbraně apod. Já byl maximálně spokojen, obsazení na jedničku, nemám výhrad, dostal jsem vše, co jsem od tohoto snímku čekal, nevím, co bych měl dát psát. Zkrátka spokojenost.

• 22.1.2011  11:50
    Na lince je vrah (2006)

Docela průměrný snímek, který má velkou výhodu v tom, že ho natočil obstojnej režisér. Po celou dobu se téměř nic neděje, ale i přesto má snímek slušnou hororovou atmosféru, které, bohužel, ke konci doputuje až k totální trapnosti, a to proto, že se najednou z vraha, který po celou dobu působí velmi chytře až mazaně, stane totální idiot. Nebýt právě toho konce, byl bych ochoten přidat i 1* navíc, tedy spíše jen půlku, kdyby to bylo možné.

• 22.1.2011  10:47
    Muži, co zírají na kozy (2009)

Tento film je z řady, dle mého názoru, rozporuplných, neboť se ve mě po shlédnutí mísila celá řada různých pocitů. Myslí,. že 3 hvězdy, což je průměr, je optimální hodnocení. Sice jsem se bavil, ale je zde spousta hluchých míst, někdy i trapných. Hodně vysoko to pozvedá herecké obsazení (Clooney, McGregor atd.), nebýt jich, dopadne to hůř.

• 19.1.2011  16:43
    Imaginárium Dr. Parnasse (2009)

Gilliam je opravdu pozoruhodný tvůrce, když ho napadne něco tak ujetého, samozřejmě to myslím v tom nejlepším slova smyslu. Dějově to sice není nic extra, ale celkové zpracování a především vizuální stránka je něco úchvatného. K tomu všemu rozhodně napomáhá herecké obsazení, jejichž výkony jsou na velmi vysoké úrovni v čele s Ledgerem (tohohle chlapa je vážně škoda), Deppem a Plummerem. Na 5* to sice není, protože to má pár hluchých míst, a to díky průměrnému ději, ale to zastiňuje fascinující vizuální stránka.

• 17.1.2011  19:42
    Dům u hřbitova (1981)

Byl jsem zvědav na toto dílo, protože se řadím mezi fandy žánru. Fulci je údajně další klasik italského hororu, hned vedle Argenta. Můj verdikt ale nakonec je, že italské horory nejsou můj šálek kávy a ani tento snímek to nedokázal změnit. Atmosféru to sice má, ale mě to nudilo, konec sice byl masakr, ale to nic nemění na tom, že jsem po shlédnutí byl spíše zklamán, proto to hodnocení.

• 5.12.2010  14:33
    Cemetery Junction (2010)

Sice jsem v případě tohoto filmu, když jsem viděl jména tvůrců, čekal komedii, ovšem v tomto případě mi to ani tolik nevadilo, spíše naopak. Příjemné drama s pár vtipnými momenty, s výbornými a neokoukanými herci a především se skvělou dobovou atmosférou. Milé překvapení.

• 5.12.2010  14:27
    Stvoření (2009)

Další z rádoby hororů s šokující pointou. Ovšem v tomto případě je ta pointa spíše směšná, než šokující, takže celkově jde o velmi špatný horor, který je hororem jen ve velmi přehlédnutelných ohledech a po většinu stopáže jen nudí.

• 21.11.2010  13:42
    Loudilové (2009)

Opravdu 61 % ??? No, abych se přiznal, někdy jsem opravdu zaskočen, jaké stupidity zde mají docela slušné hodnocení. Dle mého je toto obyčejná "teenage komedie" spíše velmi podprůměrná, s klasickým schématem, kdy kluci, co si chtěj užít s pár holkama, udělaj snad úplně vše a proto jsou ochotni vlézt do týmu roztleskávaček. Úvodní dvojice spíše nesympatická, ale holek je zde hromada a je na co se koukat, za což jsem ochoten dát 1 *.

• 21.11.2010  13:37
    Víla Zuběnka (2010)

Vyložená blbost to není, děti to určitě pobaví, nepopírám, že jsem se občas nepobavil, ale nechápu, proč Dwayne Johnson má zapotřebí hrát v takovém to typu filmu. Napřed to byl Útěk na Horu čarodějnic a teď tohle. Na druhou stranu má výhodu v tom, že má dokonce talent a občas i hraje, což by ale i tak mohl uplatnit trochu v jiných filmech, než v této dětské blbůstce. Škoda, uvidíme, snad si brzo napraví reputaci, protože má rozhodně na víc.

• 21.11.2010  13:30
    Expendables: Postradatelní (2010)

Z mého pohledu je to jasných 5 *, protože tato „oldschool akce“ splnila přesně to, co od ní každý očekával a tím bylo to, že půjde o akční nářez a já se odvažuji tvrdit, že jde o akční film roku. Stallone je zkrátka frajer, jak na place, tak i na režisérské židli, o to víc jsem byl šokován, když jsem se zjistil, kolik mu vlastně je roků, netipoval bych ho na takový vysoký věk, a je obdivuhodné, co ve svém věku ještě zvládne. Po dějové stránce je to ploché, jednoduché, ale na tom absolutně nesejde, přímočarost děje jsem spíše uvítal, Stallone to zkrátka natočil ve stylu „oldchool akčňáků“ 80. a 90. let, a také se mu to podařilo, samozřejmě s dnešním „lookem“ akčních filmů a samozřejmě zde Stallone přimíchal brutalitu, což se dalo čekat, protože už nám ji nabídl v jeho comebackovém Rambo: Do pekla a zpět, což jsem taktéž uvítal. K tomu všemu se zde nachází sebranka těch největších frajerů akčního filmového plátna z 90 let, kteří hláškují a navzájem se shazují a obstarávají tu vtipnější část + Statham, dle mého, největší akční hvězda současnosti Jason Statham. Nemám absolutně žádnou výtku proti tomuto akčnímu nářezu roku a dávám, jak jsem již zmínil, plný počet.

• 21.11.2010  09:37
    Princ z Persie: Písky času (2010)

A tak tedy nakonec jo, povedlo se. Proto jsem schopen této pohádce na motivy počítačové hry, a to hry, kterou znám, měl jsem možnost hrát a byla velmi zábavná. Film je taktéž zábavný, obsahuje hlavní atributy, které hra obsahovala a díky kterým byla zábavná (souboje, různá comba atd.). Tento snímek má výhodu v tom, že po scénáristické stránce je dosti jednoduchý, a proč ne, vždyť jde, přece jenom, o pohádku, kterou pochopí každý a i ti, kteří neměli možnost hrát herní předlohu. Hereckého obsazení jsem se mírně obával, protože Gyllenhaal mi nepřišel jako ta nejlepší volba, a to ne proto, že by byl špatný herec, ba naopak, ale spíše proto, že se mi na roli Prince z Persie příliš nehodil. Nakonec konstatuji, že tento tah byl více, než výborný, Gyllenhaal zahrál skvěle, ostatní taktéž (Kingsley, patřičně slizkej záporák).

• 21.11.2010  09:17
    Doktor od jezera hrochů (2010)

Naprostá katastrofa. Film absolutně o ničem, bez vtipu, což je u komedie dosti smůla. Herci, a to i když jich zde pár dobrých je (např. Holubová, Langmajer), se jen tupě pitvoří a odříkávají text. Už po 15 minutách jsem měl nutkání tento blábol vypnout, ale nakonec jsem to nechal, ovšem způsobem takovým, že jsem přitom stihnul podělat kopu ostatních věcí, což je špatné, o to více špatné to je v případě, že se jedná o komedii, což byl Troškův záměr, ovšem se mu to opět nepodařilo zrealizovat. 100 % odpad.

• 20.11.2010  11:17
    Jonah Hex (2010)

Na tento snímek jsem se opravdu těšil, protože měl velice atraktivní námět. O to více sem byl zklamán po jeho dokoukání. Co si bundem povídat, je to katastrofa. Scénář je nulovej, což by tak u filmu tohoto typu nevadilo, ale tohle bylo vážně špatné. Celková podoba působí dost lacině, až televizně, šokoval mě výběr režiséra, který už předtím svou prvotinou dokázal, že ani animáky mu moc nejdou, tak zkusil natočit westernovej horor podle komisům nechápu, kdo mu svěřil tento post a hlavně nechápu, kdo mu na to věnoval finanční prostředky. Tím největším šokem pro mě bylo obsazení. Nechápu, co tu dělají herci takových zvučných jmen, jako Brolin, Malkovich. Rozhodně spolu s Host Doder nejhorší film natočený podle komixu.

• 19.11.2010  17:04
    Dark Ride (2006)

Další rutinní vyvražďovací hororová záležitost, se síleným maniakem. Herci katastrofa, nemají co hrát, k tomu jsou absolutně nesympatičtí. Po hororové stránce chabé, překvapivá pointa byla průhledná a mě osobně došla tak v polovině filmu, takže její záměr překvapit se nekonal. Jedna hvězda jen za to, že jsem fanda hororu.

• 27.9.2010  12:18
    Percy Jackson: Zloděj blesku (2010)

Nejsem znalcem knižní předlohy a myslím, že i kdybych měl možnost se jim stát, tak bych nejspíše odmítnul. Ovšem v případě snímku jsem byl spokojenej. Nebudu zde pět žádné ódy na to, jak je to výborný film, protože není ani zdaleka, ale v daném žánru splňuje to, co splňovat a dětské publikum, pro které je tento film určen, rozhodně zaplesá. Bohužel v případě tohoto snímku se ta fanouškovská základna bude skládat dle mého jen z těch mladších, protože tento snímek nemá na to, aby zaujal i starší publikum tak, jak se to např. podařilo sérii Harry Potter, ale pár výjimek se určitě najde. Naštěstí pro film, já se řadím mezi tyto výjimky, ale v mém případě jde spíš o ujetost na filmové triky, kterých je zde mnoho. Dějová stránka, která je zde sice hloupoučká a míchá v sobě dohromady až moc velká sousta, ale přece jen jde s žánr fantasy, tak proč nad tím nějak bádat, vem to čert. Režie je rutinní, přece jen režíroval Columbus, tak se není čemu divit. Mé hodnocení je spíše něco mezi 3 a 4 *, ale pro tentokrát se přikláním ke 4 * a doufám v další pokračování, kterého by se mohl chopit Cuaron, jako v případě Potterovské série a povznést to někam výš, protože jak už jsem říkal, Columbus je až moc rutinní řemeslník, který do toho nedokáže dát nic navíc.

• 14.9.2010  14:26
    Skrytý (2009)

Velice špatný horor, který postrádá jak nějaký smysl, náznak děje, tak především charakteristické hororové prvky. Takže celkově je to ukrutně nudná rádoby "napodobenina" hororu s neznámými a velice špatnými herci. Odpad dávám proto, protože už je to asi 3 měsíce, co jsem to viděl, a už si nemůžu vzpomenout, o čem to vlastně bylo, což mluví za vše, jediné, co mi utkvělo v hlavě je to, co jsem zmiňoval výše, a to je to, že s hororem to opravdu moc společného nemělo, proto dávám odpad.

• 14.9.2010  14:15
    Přicházím s deštěm (2008)

Zručně natočení thriller, říznutý mystery prvky, který v sobě má pár slušných scén, na které si určitě ještě někdy vzpomenu, ale postrádá to dle mého názoru nějaký děj, natož tak nějaký hlubší děj, což by mi popravdě ani tolik nevadilo, jen kdyby se netvářil tak hlubokomyslně. Od nižšího hodnocení to snad jen zachraňuje ten Hartnett, který sice v každém filmu hraje stejně, ale pořád to funguje. Ovšem film celkově má spíše tendenci nudit, sem tam upoutat, vyděsit, znechutit, ale převážně nudí.

• 14.9.2010  14:04
    Bitch Slap (2009)

Je sice pravda, že tento film má styl, je stylově natočen v duchu Sin City apod., takže se na něj sakra dobře kouká, ale pro mě postrádá celkově smysl, a to především po dějové stránce. Film je takovým mixem mezi již zmíněným Sin City a Tarantinovým Auto Zabiják, a to především velkým počtem ženských v hlavních rolích, což by mi nevadilo, ale jen kdyby se nechovaly tak, jak se chovají (kdo viděl, ví, kdo neví, snad uvidí). Finální pointa je naprosto směšná, proto dávám pouhou jednu hvězdu za ten vizuál, který už sice není žádným převratem, ale jak jsem již naznačil, dobře se na to kouká.

• 14.9.2010  13:48
    Cesta (2009)

Postapokalyptické drama, natočené spíše v komornějším duchu, což ale vůbec není na škodu, ba naopak, filmu to spíše prospělo. Dějově sice nic extra, spíše jde o to, jak přežít a o budování vztahu otce a syna v pustošeném postapokalyptickém světě, kde bojují o přežití. Tím nelepším na celém snímku je beze sporu výkon Mortensena, který to svým projevem drží v lehce nadprůměrných vodách.

• 8.8.2010  13:36
    Ulovit miliardáře (2009)

Další z řady zbytečných filmů, které neví, jestli být komedií nebo dramatem. Tak proto Vorel patlá oba tyto žánry dohromady a výsledek je přímo katastrofální. Více k tomu nemám co dodat. Po herecké stránce nevýrazné až na pár výjimek (Mádl, Etzler) a v některých případech až směšné, trapné (Janečková, Sedláková). Jedna jediná hvězda, kterou jsem ochoten dát, je za to minimum vtipných scén, ale aspoň něco.

• 8.8.2010  13:25
    Dům ďábla (2009)

Nechápu to vysoké hodnocení, protože tento rádoby horor, kromě šokující pointy a toho retro stylu nenabízí vůbec nic, co by se od hororu čekalo. Asi tak 2x jsem při sledování usnul, což se mi nestává, takže opravdu o nesnesitelnou nudu, tudíž dávám pouze jen 1* za tu pointu, ale jinak jde o naprostou utopii.

• 28.5.2010  14:08
    Bratři (2009)

Příjemné drama, které je sice jen remakem dánského originálu, který jsem neviděl, ale v případě tohoto amerického kousku se jedná o opravdu výbornej snímek. Sice z něj dýchá nádech TV tvorby, avšak to zastiňují herecké projevy hlavních představitelů v čele s famózním Maguirem, který dokazuje, že je skvělý herec a nejen Spiderman. Ale i tak nedávám plný počet hvězd, a to díky jedinému důvodu, kterým je už zmiňované téměř televizní zpracování a občasná nuda.

• 28.5.2010  13:18
    Kongo (1995)

Mé hodnocení přesně odpovídá zdejšímu celkovému hodnocení, což je průměrných 50 %. V případě konga jde o velmi hloupej film, co se týče scénáře, ovšem přece jen jde o čistě fantasy akční dobrodružství, a v tomto případě to snad od druhá polovina splňuje. Samozřejmě je zde mnoho nevýhod, které kazí celkový požitek z filmu, jako například prosťounký scénář, ale také nevýrazní herci a příliš dlouhý a nudný rozjezd, ale pokud tohle všechno divák přehlédne, tak jako v mém případě, tak se skvěle pobaví a poslední půlhodina je nabytá akcí a rozhodně stojí za to.

• 28.5.2010  13:12
    Souboj Titánů (2010)

Další velké zklamání tohoto roku. Vyloženě o špatný film přímo nejde, co se týče trikové a vizuální stránky. Ovšem, co se týče stránky dějové a scénáristické, tak jde téměř o katastrofu, ovšem tou největší nevýhodou je až příliš krátká stopáž a tudíž z toho vyplývající uspěchanost jednotlivých scén, které mohly být delší (viz. většina akčních scén), a proto působí perseovo bájné putování za jeho cílem jako kdyby trvalo opravdu 90 minut a odpoledne nebo k večeru už měl volno. Veliká škoda. Nechápu, že se dá tak zpackat něco, co vesměs kopíruje původní film. Stačilo zanechat původní kostru, délku a jen se věnovat vizuální podobě a mohl tím tedy vzniknout ceněny 100 % remake, který by sice zase všichni považovali za prach obyčejnou kopii, ale aspoň by to stálo za to, protože původní film je beze sporu výborný a rozhodně mnohem lepší než tento rádoby remake, který nedopadl tak, jak měl a jedná se o velmi špatnou a především zbytečně uspěchanou kopii.

• 15.5.2010  09:50
    Čtvrtý druh (2009)

V případě tohoto snímku jde spíše o thriller, než-li o horor, který ve mě evokoval hned při titulcích nechuť konstatováním, že jde o pravdivý příběh, ale budiž. Filmy tohoto typu, které se zabývají "UFO" tématikou, únosy lidí mimozemšťany apod. alá Akta - X, mě docela lákají, a tak jsem byl v jádru docela spokojenej. V hlavní roli mimo jiné září a zároveň překvapila MIla Jovovich, která zde dokázala, že ji jde i jiný typ herectví, než na jaké jsme od ní zvyklí. Zde dokázalo, že herectví vážnějších a složitějších rolí zvládá a je příjemným zpestřením celkového dojmu tohoto lehce nadprůměrného "UFO" thrilleru.

• 15.5.2010  09:37
    Devítky (2007)

Asi jsem tupej, ale moc jsem tento snímek nepochopil. Jediné, co stojí za zmínku je herecký výstup Reynoldse. Sice se v jeho případě nejedná o výstup, za který by si zasloužil nějaké ocenění, to v žádném případě, ale ten chlápek mí zkrátka charisma, na kterém dokázal utáhnout téměř celý tento rádoby sci-fi snímek. Ovšem tím výčet kladů, nebo spíše kladu končí. Zbytek je jen nuda, která se snaží zaujmout zamotaným a jak již bylo zmíněné výše, šokující pointou. To se ovšem nestalo, protože scénář je až moc plytký a děravý a samotné zpracování je absolutně nijaké, na úrovni televizního snímku, takže obrovská nuda.

• 15.5.2010  09:31
    Triangle (2009)

Solidní mystery thriller, říznutý prvky hororu a sci-fi, jehož slabinami je nedořešený a předvídatelný scénář a samozřejmě špatní herci. Doladit tyto nedostatky, tak by se tento snímek zařadil mezi ty zapamatovatelné, avšak tak jen vyšumí do ztracena, coz je škoda, protože předpoklady k tomu, aby se stal zapamatovatelným by tu byly.

• 8.5.2010  10:42
    Pevné pouto (2009)

Rozhodně jde o kvalitní snímek, co se týká vizuální stránky ( Jackson se nezapře, je to pan hračička), ale to je tak asi vše. Pevné pouto je totiž, dle mého názoru film, u kterého těžce zvítězila forma nad obsahem, protože, co se týče děje, tak ten je dost chabej a místy, díky dlouhé stopáži, nudil. Řekl bych, že v případě Pevného Pouta jde o první Jacksnovo šlápnutí vedle, což je velké zklamání, a to nejen pro mě, ale i pro ostatní fandy jeho tvorby, mezi které se rozhodně řadím. Pravdou ovšem je, že je to skvěle zahráno ze strany herců.

• 8.5.2010  10:35
    Ve skladišti (2009)

Rozhodně nejde o typický horor, ani o horor jako takový, spíše thriller, který má ovšem solidní myšlenku a i hlavní pointu, která je sice šokující, ale čekal jsem nějakou jinou, což neznamená, že ta, co byla ve filmu, není špatná. Herecké obaszení je bída, tak, jak i celé zpracování filmu. Celkově to zachraňuje slušná pointa, krvavý závěr a rychle ubíhající tempo, které nemá téměř žádné hluché místo, slušnej průměr.

• 8.5.2010  10:31
    Legie (2010)

Celková myšlenka tohoto snímku byla solidní, ale scénář je odfláknutý maximálním stylem. Film sází především na akci. Celkově tento tah není špatný, ale akce zde není nijak působivá (i když je zde pár zapamatovatelných scén), takže těžkej průměr, což je škoda. Představoval jsem si něco jiného, a po scénáristické stránce něco duchaplnějšího, takže zklamání a známější herecké osazenství to rozhodně nevytrhne.

<< předchozí 1 2 3 4 8 14 21 27