Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Naprosto geniální záležitost a dnes již kultovní legenda. Terminátor 2 je zkrátka nejlepší sci-fi všech dob a dosud nepřekonán, jen se k tomu přiblížil Matrix. Nemám prostě žádnou výtku. Je zde vše dokonalé: Příběh, děj, herci, hudba, kamera, režie prostě vše, ten film je dokonalý. Navíc po shlédnutí režisérské edice bych přidal dalších 5 hvězd.

Lví král

Lví král (1994)

Nejlepší animák, který znám. Má to vše. Legendární a srdcová záležitost z dětství, která neomrzí ani v dospělosti, ba naopak.

12 opic

12 opic (1995)

Tento film jsem viděl snad už po několikáte a pokaždé mě ta jeho náročnost odradila a nikdy jsem neměl sílu to dokoukat dokonce až včera jsem se rozhodl, že díky TV primě, která film rozkouskovala a filmu t prospělo, protože během reklam jsem mohl promyslet každých uplynulých 20 minut promyslet u cigarety. A nakonec musím prohlásit, že jde rozhodně o jedno z nejlepších sci-fi a možná i o to nejlepší, které jsem viděl. Sice není natočeno nějak velkolepě a megalománsky jako třeba Star Wars nebo Matrix, ale příběhem a závěrečnou pointou tento sci-fi snímek dává na prdel všem možným sci-fi s hlubokejma myšlenkama a zamyšlením. Skloubení z nejlepších žánrových témat což je apokalypsa, postapokalyptický svět, cestování v časem dalo za vznik tohoto geniálního snímku, kterej mě dostal hned od úvodních titulek u kterých hrála skvělá, a vtíravě vlezlá skladba na harmoniku, která mi pořád leží v hlavě a nějak si ji pořád musím pískat. Režie Terry Gilliam je zvládnutá na výbornou, ale co je zde rozhodně skvělé a co stojí rozhodně za největší povšimnutí jsou herecké výkony a to především úuhlavní trojice Bruce Willies, Madeleine Stowe a především Brad Pitt, kterej je zde naprosto úchavtnej a nepřekonatelnej a jeho ztvárnění toho blázna bylo fascinující a to co pouštěl z huby bylo vše na zamyšlení a přitom měl pravdu skoro ve všem hlavně když mluvil o televizi. Tento film mě dostal ve všech aspektech a ohledech a těším se až budu mít možnost ho shlédnout znovu a znovu a znovu a znovu a neščetněkrát znovu a budu na něm hledat věci, kterých jsem si nevšimnul apod. Protože tento film je nabit tolika myšlenkama nad, kterejma když se člověk zamyslí tak mu běhá mráz po zádech a navíc ty skvělé herecké výkony, které člověka prostě baví. Rozhodně kultovní záležitost v žánru sci-fi.

Neúplatní

Neúplatní (1987)

Výborný snímek na mé oblíbené téma. Nemůžu jinak než za 5*. Výborně obsazené ( i ten Costner hraje dobře). Navíc geniální scéna na schodech nádraží, která byla skvělle sparodována. K tomu hraje výborná hudba.

Planeta opic

Planeta opic (1968)

Když jsem byl dítě, tak jsem byl alergický nejen na tento první díl, ale na celou opičí sérii. Ovšem s postupem času jsem si k tomu vybudoval přízeň a posléze i obdiv. Tento sci-fi snímek je rozhodně kultovní záležitostí a téměř po čtyřiceti letech od svého vzniku neztratil nic, co ho dělá tak geniálním. Ať je to nadčasový příběh o šílené a přitom tak geniální vizi budocnosti, tak i masky, skvělí herci v čele s Hestonem, ale především šokující a dech beroucí závěrečná deprimující pointa, která je jednou z nejslavnějších, která kdy spatřila světlo světa. Ne náhodou jsem si tento snímek zařadil do své TOPky.