Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Sci-Fi

Deníček (36)

Eliška a Damián TV Prima

Opravdu jsem se snažil  vidět celé díly.

TV tvorba je zboží. Neexistuje neprodejné zboží, jen špatně nabízené zboží.
Některé je novinkou a některé ve výprodeji, některé cenným předmětem, některé starožitností.
Vše má svou cenu a najde si kupce, je potřeba mu jen vyjít vstříc.

Dobří zkušení herci, herečky - a nezkušení, bez vlastního kouzla, leč zvolení pro ozdobu a plakáty.
Večerní hlavní čas, to pro hodinovou nevýraznou nálož nebude.

Spávná nabídka bude v čase odpoledního trávení u zákusku, žehlení, dětí v družině...
Na to zbývá 20 minut. Hodinové díly rozumný promotér (po zkušebním promítnutí) tedy rozdělí, přestříhá, doplní.

Dotočí scény, kdy se Elišce úvodní rvačka i zachránce Damián jen zdály - ráno se ale probudí s bolestí hlavy.
Damián se jí začne zjevovat i v realitě. Později i babičce a to už bude podezřelé.

Nicméně zajímavé nápady scénárist/ka/é měli a rozesít je lze, postav je dost. V třetině nyní 36 dílného seriálu (třetiny dílu: 12*3) zjistíme, že i to byl sen a Eliška leží na oddělení pro závažné úrazy mozku. Trneme, kdy se uzdraví.

Přesto pokračuje Damiánovo záhadné cestování časem, abysme ve 25. dílu zjistili, že jeho přítel alchymista je instrumentář, vdavek-chtivá princezna vrchní sestra, sestra Damiána láskou vrchní sestry a Damián sličný chirurg.

Na moderním superpočítači zachycoval Eliščiny myšlenky a viděl se v nich jako princ v dávné době.
To ho přivedlo k vlastní myšlence cestovat jejím vědomím (vtipně to občas domotat) s cílem přivést ji opět do současné reality.

Tím se rozroste prostředí o oblíbenou nemocnici. Dál psát mi brání slzy dojetí a zvlhlá klávesnice.

Na nože: Glass Onion

No, víte, pozval jsem se na druhý příběh a zatím jen vím, že je škodolibý. Ke svým předlohám či spíše terčům, jako Indy a Jumanji, k postavám, co si v nich lámou hlavy hlavolamy - a taky k postavám jako jejich představitelům. Nutí je chovat se víc typově a podtrhuje to jak výpravou, tak fyzickými přednostmi. Hned od počátku mne tohle bavilo. ... Teď je potřeba uvést, že příběh filmu má vpodstatě čtyři části. Stále kratší až k poslední snad čtyřminutové. ... Druhá je napínavým retrem, třetí uvolněnou emocí a čtvrtá to splachuje do klozetové mísy. .... Jak se Tarantino pomstil dětem květin za vraždu Sharon Tate, tak tady je obnažení génia bezskrupulózního zisku jen pro oko. Bezzubý závěr. ... To všechno jménem Glass Onion je výtvorem české sklárny, českých mistrů.

Uncharted 2022

Údajně prequel her s Nathanem Drakem. Koukáme na fikci o fikci, nemyslíme hlavou. ... ... Je to smotek Indyho Jonese, Roberta Langdona a Benjamina F. Gatese. Plus přihlouple podivné dialogy. ... Těšil jsem se a bylo to zbytečné!

Smrt na Nilu 2022

Opulentní. Velké plátno, obrovské celky, krásná velká řeka i velká bílá svítící loď, větší než minule. Hned na začátku se dozvíme, jak je Poirot chytrý a jeho kapitán hloupý. Také o nejpraštěnějším kníru. Pak už příběh drží směr, jen nemá to Christieovské kouzlo. ..... Branagh opakovaně nevychytal zvláštnost Poirotova odhalování záhady. ..... Skoro jsem zapoměl, že je zde naplánování vraždy, jako na Nilu vždy, opět nepravděpodobné.

ZOO 2022 seroš Prima

Tak pecka. Salvatore proplouvá mezi slunečnou zoo - a další potřební. Píčovinka.

Dvojka na zblití.

Kapitánka zocelená výcvikem natřásá ve znělce kotlík. Férovej chlap po tahu vystrčil ptákovej prostředník z taxi. Po takovém vtipném začátku už nejde postrčit laťku výš. Jedno podpětí stíhá druhé - Kdo vyřeší vraždu??? Kolovrátek s literárními pseudonymy .....Tohle bylo poslední podívání, co šlo snést.. Držte se.

.....

Protože manželka tomu chtěla dát šanci, soustředil jsem se na vedlejší postavy. Zatím nejlepší empatická scénka předání izolepy chlapci v čekárně psycholožky. Pánové Lichý a Štajndler, komicky nechutná dvojka. Někteří se zapomněli v minulých seriálech, někteří mají jen necelé minuty na obrazovce.

...

Proč jim nedali rovnou tu gáži (podporu) a neposlali domů..?

1. Mise E03 (2021)

Třetí díl začíná komickým napadenim dvou neschopnych vojáků nesmyslnou sprejerskou akcí. Ostatní děj je recyklace s malou obměnou - cvičiště. Mezi mladými otravuje tvář proflaklá v Ulici a Datartu rychlosti flešblesku. Závažné zdravotní stavy nevzbuzují žádná napětí ani očekávání, po útočníkovi pátrají mimo děj. Objekt Leichtová na pódiu.

Inkognito TV Prima

Sama soutěž má známý a lákavý koncept. Dá se ale vylepšit nebo naopak pokazit výstupy účinkujících. Bouček zde nahradil Vondráčka, čtyři původní hadači z pořadu Hádej kdo jsem se ukázali zpočátku nahraditelní špatně. Plno přihlouplých bláznivých průpovídek zřejmě zvýší poslechovost. ... Přesto láká konceptem hadače. ... Postupně přicházím na chuť chytrému Prachařovi a trefně vtipnému Genzerovi. Kazí to Pokorný hloupými otázkami.

Smrtihlav 1998

Proč plné hodnocení. Za prvé za to, že nevnucuje každý detail, nemaluje bez pochybností váš vjem o prostředí a jeho logice. Naopak, postupně si myslíte, že dochazíte k pochopení, ale to nemusí být jednoznačné. Podání je čím dál víc divadelní, archaickými, téměř barokně secesními znaky. Výpověď o realitě nemá jasnou hranici, jako nemá hranici temno a jas, uvědomění a existence...

Crossworld Mysteries

Tajemné křížovky - od prvního jsem byl zvědavý na další. Dvě hlavní role, které jsou sympaticky obsazeny; doplněno o sladkosti milujícího taťku detektiva a správně vybraný počet ostatních postav - aby se nepletly. Sem tam slabší scénka, spíše ta ke konci, ale celek je zajímavý. Žádné divoké policejní přestřelky, spíš slovní ale bez urážek.

The Expanse 2015-2020

Konečně velké Sci-Fi. Vyváženě obsahuje politiku, militantní snahy, sociál a dobře vizuálně podané science fiction - s hrdiny příběhu mezi vědeckou záhadou a mocenskými tlaky okolí.

Cesta na Měsíc 3D (2008)

Při zkoušce registrace na iPrima jsem náhodně spustil tento animák a bylo to dobré, úsměvné - Štraussův valčík je synonymem beztížného stavu. Dobytí Měsíce ma sílu vždy.

Božena 2020

e03 - Tak schválně, jestli se trefím: Božena Němcová hraje Aňu Geislerovou. ... A přiznávám, netrefil jsem.

Druhá série Altered Carbon

Altered Carbon S2 - 80%: Na rozdíl od první série, která je detektivkou i komediální SciFi, je druhá série temnější psycho drama s častou akcí typu Ranger Walker. Velmi kolísavá je úroveň mluveného slova, od přihlouplých "odborných" po hřejivě lidskou filosofii - kupodivu podávanou virtuální postavou hoteliéra Poea. Opět nejzajímavější postava. Nejslabší jsou přelidněné ateliérové scény. Příběh má hodně zvratů a to je dobré, ten se mi líbil a stále překvapoval. Zároveň jsem pojal podezření na politickou agitaci, kdy není důležitý vzhled jedince, rasa, pohlaví, ale jeho "Báze" neboli záznamník intelektu - on tam skoro nikdo není lidská bytost, jen schránka s otiskem obsahu mozku vložená do umělého těla. Takže poslání "všichni jsme lidé ať už jakékoli rasy" je vlastně negováno. No a postava, která je středobodem vývoje možná i dalších sérií, je vlastně takový (taková) Che Guevara - profesionální vývozce (vývozkyně) revoluce.

Pán přílivu

Nechápu, proč jsem na něj zapomněl ve výčtu oblíbených. Připomněl se mi televizí a znovu jsem sledoval Nicka a sebe-chválenou Barbru.

Dvojí hra

2009 Deset roku stara v TV videna Dvoji hra je vtipne poskladany komplot prumyslove spionaze s dobrou pribehovou kostrou ale unavujicimi radoby promyslenymi kecy. Jedine plánované napeti - superkonspiracni hledání síťové kopírky IT expertem, mno, téměř srandovní.

Another Life

2019 s1e01: 50% - Měl by to být splněný sen fanouška Stanislawa Lema a jeho mezihvězdných cest lidstva. .... V prvním dílu je skoro vše. Hlavně opsáno a podáváno v nové jednodušší variaci: Šlachovitá Katee Sackhoff (Niko) z Battlestar Galactica se stálým křečovitým úsměvem v exaltované tváři. Artefakty jak ve filmu... Příchozí; Vesmírná Odyssea; Annihilation; Blízkých setkání třetího druhu; Ráma; Pasažéři; Vetřelec; Červený trpaslík; Interstellar... Komunikační zařízení zprostředkující videorozhovor mezi Zemí a kosmickou lodí lépe než v Interstellar ze soukromého IoT tabletu bez časového prodlení?! A to je zásadní! Když tuto technologii mají, proč nevyšlou kosmickou loď s virtuální posádkou řízenou v reálném čase dálkově?

...

s1e02: Zatím co hodnocení nejdříve snižovala přehnaně popisná akčnost, nyní nuda. Jsou v maléru od setkání se Sirius-A, a letí bez orientace, bez vodíku a bez kyslíku. Katee Sackhoff je tvrdší a zarputilejší. Jak v Malém princi našli bludnou planetu a těží pár desítek kil krystalů pro obnovu zásob podpory života celé lodi. Rozepře jsou buď výbušné nebo je zatloukají. Halucinogení holo-android. Na Zemi zatím nevědí, co Artefakt vykonává a ani nemají zprávy. Například o další inspiraci Vetřelcem.

... s1e03: Budou nás provázet retrovzpomínky i souběžný děj rodiných příslušníků (Niko) na Zemi. Napětí na kosmické lodi stupňuje výrazná infekční indispozice, průlet rojem meteorů a vzájemná agresivita. Posádka nejen nepotřebuje uniformy, ona dělá dojem, že ani není vyškolena a vybrána pro svůj obtížný úkol. Nejvíce potěšil nápad nechat čtenářům "facebooku" luštit, na co nemohou přijít vědci.

... s1e04: Napínáky začátků jsou zakončením předchozích epizod. Tam se napjaté mimické svaly Katee (Niko) opravdu hodí. Tvůrci si přejí, abysme se v každé epizodě hodně báli; asi jako v Horizont událostí. Konečně zajímavé nápady. Niko řeší své zasunuté problémy v hybernačním spánku, ze kterého se nemůže probrat - první  originální nápad.

... s1e05 a e06:  Posádka navštíví planetu s bohatou vegetací (opět se otřeme o Annihilation) a s artefaktem, který rozehraje další zápletku. Zato dialogy jsou často vytržené obsahem i podáním z předchozích souvislostí a to je současný problém nadprodukce filmové zábavy. Holčičí štěbetání proložené ohrožením života. Úsměvné škleby Niko jsou horší než vnímat JayR Tinaco vydávajícího se za ženu.

... s1e07 až e10: Další vývoj s artefaktem na Zemi. Mne to zaujalo ale nic z toho v e07 nevzešlo. Je únavné se přemlouvat k dalšímu sledování tohoto seriálu. Přesto se dál něco konečně děje ale je jasné, že to chce jiného režiséra, scénáristu a některé herce včetně výměny hlavní role. Poslední epizoda - pane jo! - jak snadné je mezi "přáteli" vyvolat válku.

 

CGI je na dobré úrovni, co není jsou požadované kompozice, které vypadají někdy směšně.

Vyznění celku - Měl jsem často dojem, že materiálu natočili daleko víc a pak udělali sestřih, který z vývoje dialogů i stavů duše a nálad nesmyslně nabídl jen vzorky.

Alita: Bojový anděl

Pohádka o Alitě začíná verneovsky. Prostředí a hejblata se mi líbí. Postavy a děj spěchají něco předvést a zapomínají vtahovat do příběhu..... My nebudeme zlí, to jen naší roboti. Podívaná může zvětšit tržby v pokračování. 68%

Hra o trůny

(Se1-8) Knihy jsem nečetl, proto je toto pozdní seznámení s celým seriálem ovlivňováno spoilery. První dva díly první série jsem shlédl bez nadšení, že ještě čeká aspoň 100 dílů. Toužil jsem po dějové zkratce. Pak jsem se chytil, i díky možnosti shlédnout tři díly naráz.....

Základy civilizace v době, kdy jedinou energií jsou přírodní a nadpřirozené síly, boj o moc a pokračování rodové linie, intriky, zabíjení a souložení, uspokojování hrdými a úchylnými činy. Zatím co na hlavním kontinentu jde o mnohostranný souboj několika rodů, za severní hranicí, zdí, čekají většinou jednoznačné hrozby od mimocivilizačních zájmových skupin. Zpoza moře se blíží a narůstá moc starého ale zdecimovaného královského rodu.....

Moc dobrý seriál!

Aquaman

(2019) Efekty a malebnost světel, barev a hloubky prostoru omamující. Varianta Supermana omlouvá prohřešky vůči fyzikálním zákonům univerza. Pohádkovost naráží na realitu. Atlanťané hovoří anglicky jako američané! Pro ne řecky?.... Příšery z hlubin... óóó... Animace jsou tedy maximální a nedovedu si představit lepší! Převedení do hraného filmu zaslouží Odpad, "co by mohlo být víc než král? Vrestler MMA!", přesto jsem od "nikdy víc!" málem přešel k "byla to blbost ale to jsme se nasmáli".