Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (1 311)

plakát

Benny a Joon (1993) 

Příjemná romantická komedie, jenž má dobrou režii Jeremiah S. Chechika (VÁNOČNÍ PRÁZDNINY) a slušné herecké výkony. Hlavně tedy Johnny Depp a Mary Stuart Masterson mají velmi pěkné role. Příběh, v tomto žánru nevšední, krásně plyne bez nějakých laciných útoků na city a nejednou ho ozdobí hezká písnička (mj. "I´M Gonna Be (500 Miles)" od The Proclaimers). Pohoda. A v neposlední řadě potěší řada známých herců ve vedlejších partech a nebo recept na to, jak se dají taky dělat tousty.

plakát

Omámení a zmatení (1993) 

70%.. Richard Linklater v tomto filmu vzpomíná na svoje školská léta a je to vzpomínání zábavné a nanejvýš pohodové. K té pohodě hodně přispívá velmi vkusný písničkový doprovod (Aerosmith, Deep Purple, Alice Cooper, Nazareth, Black Sabbath, Sweet, ZZ Top, Peter Frampton, Kiss, Lynyrd Skynyrd a další) a v neposlední řadě potěší herecké obsazení, tehdy začínajících a dnes mnohdy hodně známých herců..))

plakát

Super finta (2001) 

Oddechovka, ve které se snaží dva maníci s proříznutou pusou alá Eddie Murphy o něco, bohužel zmatená zápletka - děj, jim to dokonale hatí..))

plakát

Aguirre, hněv Boží (1972) 

50%.. FITZCARRALDO je mnohem poutavější, napínavější a dobrodružnější..)) Projekt 100 - 2008

plakát

Plynové lampy (1944) 

Perfektní thriller nebo chcete-li film-noir. Atmosféra, psychický terror, Charles Boyer a to všechno. Klasika. // p.s. v roli služky Nancy se představila tehdy mladičká Angela Lansbury, dnes známá zejména z detektivního serálu "TO JE VRAŽDA, NAPSALA".

plakát

Holka na roztrhání (2002) 

Ke konci v několika momentech vyloženě trapná romantická komedie, kterou táhne Reese Witherspoon seč jí síly stačí. Patrick Dempsey bohužel pouze v dekorativní roli, může jen vzpomínat na doby (a já s ním), kdy LÁSKA NENÍ V CENĚ..))

plakát

Volný pád (1993) 

Napoprvé snad napínavý, napodruhé už zevšeho nejvíc zatraceně zábavný thriller. Navíc Michael Douglas si zaslouží držet palce jako nikdy předtím, je skvělý..)) p.s. při druhém shlédnutí jsem si dokonale vychutnal celou řadu zajímavých vedlejších postav, nejlepší byl zřejmě Frederic Forrest coby nácek z armyshopu..))

plakát

Žhavé výstřely 2 (1993) 

50%.. Zábavnější pokračování, ve ketrém nechybí spousta dobrých nápadů a odkazů, přesto se však docela vleče..))

plakát

Will Penny (1967) 

Dnes už zapomenutý western s Charltnem Hestnem, jenž potěší zejména hezkým příběhem a třeba také zábavně vypadajícím Donaldem Pleasencem v roli padoucha. Osamělou ženu Catherine ztvárnila půvabná Joan Hackett..))

plakát

Východní přísliby (2007) 

90%.. žádné překvapení.. David Cronenberg je holt kvalitka..))