Reklama

Reklama

Všichni ve městě mu vyhlásili válku. A tak začal bojovat... Navenek obyčejný muž jménem William Foster jednoho dne uvízne v dopravní zácpě. To postihuje čas od času každého průměrného člověka. Avšak pro Fostera je to poslední kapka. Muž vezme kufřík, vystoupí z auta a pěšky se vydá na cestu „domů“. Od té chvíle odstraňuje z cesty všechno, co mu brání v dosažení cíle. Rozzuří se na korejského prodavače kvůli předražené kokakole, baseballovou pálkou zmlátí dva chuligány, kteří ho chtěli okrást. A shodou okolností se dostane ke sportovní tašce, plné střelných zbraní. Pořád chce jen jediné, dostat se ke své bývalé manželce a k dcerce, která ten den slaví narozeniny. Jenže je tu problém: je to opravdu jen obyčejný úředník, nebo spíš nebezpečný psychopat? Jeho bývalá žena ví své… Vynikající kriminální drama natočil režisér Joel Schumacher v roce 1992. Příběh jeho filmu je fiktivní, avšak nepochybně inspirovaný mnoha skutečnými případy. V nezvyklém dramatu s prvky černého humoru vzbudil pozornost představitel hlavní role Michael Douglas, který se představil ve zcela nezvyklé poloze. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 095)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tomhule filmu jsem se dlouho programově vyhýbal a teď vím vlastně proč. Protože mi zkrátka onen moment, po kterém se Michael Douglas vydá na svou smrtonosnou pouť městem, nepřijde moc věrohodný. Automobilová zácpa, jistě, pak pár křičících dětí a otravná moucha, ale IMHO je celá zápletka jaksi bachrlatá. O to víc mě z hlediska příběhu potěšilo vyprávění o "takovém obyčejném" poldovi v podání Roberta Duvalla, který má nakonec se zabijákem nejvíc práce. Nicméně jeho civilní projev a nejlepší scéna ze snímku (děti radí, jak mířit a vystřelit) bohužel nemohla vytáhnout mé hodnocení výš... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

William Foster (Michael Douglas) se během letního slunečního dne zasekne v dopravní zácpě. Jeho nervy to nevydrží a tak se jenom s kufříkem vydává přes celé město ke své bývalé ženě, aby mohl předat dárek své dceři. Během cesty sledujeme jeho vývoj z obyčejného člověka v po zuby ozbrojeného muže, který jen bránil svá práva. Jedna z nejlepších rolí Michael Douglase, který zahrál psychicky postiženého muže a jeho vývoj na výbornou. Společně s 8 MM nejlepší snímek legendy Joela Schumachera..... ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Joela Schumachera, nejlepší film Michaela Douglase. Geniální scénář. Navíc je tento skoro psychothriller o člověku, kterému rupne v bedně a s arzenálem zbraní kráčí městem, obohacen o velkou dávku černočerného humoru. Douglas neudělal z postavy D-Fense karikaturu, divák mu fandí, i se ho bojí, i s ním soucítí. Mistrovská je i práce Františka Němce, který ho netradičně, ale skvěle daboval. Svou roličku neonacisty si vychutnal Frederic Forrest a nenápadnou, ale kvalitní práci odvedl i Robert Duvall. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Chytře napsaný příběh o chlápkovi, kterému ruplo v bedně a chce si to vyřídit s celým světem a my mu při tom držíme palce. Výborný Michael Douglas a neméně skvělý Robert Duvall (nevím, co proti němu každej má, obzvláště v tomto filmu). Skvělý film, který mne sice neposadil na prodloužená záda (i když závěr k tomu neměl daleko), ale bylo mi v jeho společnosti příjemně. 75%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne srdcová záležitosť, film ktorý som videl nespočetne krát a stále ma nenudí. Životná rola M.Douglasa, film o človeku na ktorého sa toho nakopilo naraz veľa a nezvládol to.Takéto ťažké dni zažijeme občas všetci,preto prijať a vcítiť sa do tejto postavy nieje vôbec problém.Výborné gradovanie deja až do "westernového" finále.Krásny a dojímavý hudobný doprovod.Viac takýchto filmov.100% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (29)

  • Když Elizabeth (Barbara Hershey) s dcerou (Joey Singer) utíkají z domu před manželem, je branka otevřená, přitom ji chvíli předtím Elizabeth zavřela i zamkla. (Marek.Handl)

Související novinky

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Reklama

Reklama