Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (12)

plakát

Exil (2016) odpad!

Pokud rádi sledujete denodenní bídu kambodzskeho venkova, kde se živí korinky, krysami a brouky a k tomu posloucháte citáty Předsedy Maa ve francouzštině, je to přesně pro vás! Aneb i o zásadní události se dá natočit opravdu špatný film...

plakát

T.O.U.H.A (2009) 

Miluju francouzské a italské filmy. Ale, co s vámi je, lidi? Je to WP, tak snad budou recenzenti varovat dost diváků a slečna režisérka zas půjde dělat něco, co umí (krátké filmy). Velmi dobrý námět, dobré kulisy, i hlavní herečka (jediná, tedy) je dobrá a zajímavá. Jen to provedení je katastroficky špatné. 55 minut trvá subjektivně tak tři hodiny. Zjevně nechybí peníze, ale talent za kamerou. Celé to nakonec ještě ke všemu ztratí smysl a rozpadne se jak příběhově, tak posledními kousíčky atmosféry. Jak ukázaly i restaurované snímky: musí se točit film, aby vzniklo umění. Když točíte samoúčelně umění, vznikne tohle. A musí se to především umět. [MFF KV] PS Sahání mužům do rozkroku je možná estetické, pokud ovšem ten muž není těžký rachetik. Stejně tak jeho samoúčelné nahé expozé je hloupá kvaziintelektuální póza. Slušnost velí zatleskat a odejít.

plakát

To nejdůležitější (2009) 

Naprostá pecka !!! Popisek je trochu zavádějící, ale nevadí, kluci jsou perfektní, ostatní taky. Zábava od začátku do konce i přes vlastně strašně smutný příběh. Excelentní ukázka toho, jak se dívat na vážné téma bez dusivého patosu. Za pár peněz, bez státního fondu a hodně, hodně, hodně muziky. Holt v Liverpoolu se daří všemu umění. [MFF KV] PS Pevně doufám, že tento film u nás nějaký osvícený distributor uvede, měl by obrovský úspěch!

plakát

Sladké zlo (2010) 

Debut nervózního francouzského režiséra, premiéru si sám uvedl a mluvil o svém egu. Francouz. Zajímavý nápad zabil bezradný scénárista, který jej nezvládl rozpracovat do uvěřitelné podoby a raději příběh napěchoval klišé. Místo plastických postav zbyly jen hloupé loutky s naprosto neuvěřitelným chováním. Postavy nezapadají do příběhu, naopak maňásci hrají příběh, Výsledkem je pak nuda a hlavně absolutně nevyužity potenciál. Škoda, po řemeslné stránce zcela perfektní :-( [MFF KV]

plakát

Truchlení pro Annu (2010) odpad!

Pokud máte uprostřed filmu potřebu raději si rozbít hlavu kovovou tyčí, než to snášet dál, něco není zcela ok. Tady není ok vůbec nic. Režisérka nezaplatila kameramana a celé to připomíná tutoriál ke stativu. Zoom bude nejspíš v sequelu. Co je horší, postavy ne, že se nechovají reálně a uvěřitelně (mám, bohužel, své zkušenosti), ony se nechovají vůbec nijak. Nejlepší herecký výkon podává zmrzlý králík, tím, že rozmrzne. Hrdinka začne zvracet a sál jásá, že se něco děje. Celkem pronesou asi 20 vět (všichni dohromady). Scénář byla nejspíš taková tenká brožurka. Dal by se z toho vystříhat 15ti minutový krraťas a zbytek prodat na Discovery Channel do nočního vysílání. Hlavní soutěž? Wow, tohle skutečně křičí "jsem vážný umělecký film, dej mi cenu, nebo jsi ignorant." Hloupé, že úvodní krátký skeč s cenou za celoživotní dílo měl trojnásobně dlouhý potlesk. Nevěřil jsem, že lze u filmu fyzicky trpět, alespoň už teď chápu princip mučení v Mechanickém pomeranči. Zlo. Absolutní zlo. [MFF KV]

plakát

Twilight sága: Nový měsíc (2009) odpad!

Tento film je N E B E Z P E C N Y a mel by dostat Rkovy rating, nez si slecny zacnou myslet, ze takhle se maji chovat v realu, ze je to normalni. A co v tom proboha dela Tony Blair?

plakát

Stmívání (2008) odpad!

Kamaradka se me zeptala jak moc se jeste jsme schopni posmivat Twilightu? ... HODNE :o)

plakát

Quantum of Solace (2008) 

Olga Kurylenko je ošklivá, je ošklivá, je ošklivá. Hraje jako dřevo a chytrosti a šarmu nepobrala. Škoda, že nedostala raději prostor Gemma Arterton. Craig střídá svůj škleb č. 2 a č. 5. Proti třeba Zlatému oku z 90s je to jednoduše slabé. Chybí tomu styl... a tentokrát i scénárista.

plakát

Star Trek (2009) 

Je to barevné, je to hezké, je to našlápnuté a vrací to Star Trek zpět do hry, jenže ... tohle není Star Trek. Všechny "pyžamové" seriály, které máme tak rádi stojí na universu v tomhle filmu překopaném do podoby pro dnešní Lost generaci. Pěkně na vlně kapitánky s inteligencí delfína a ochočenou borgskou modelkou. Všechno jinak, scénář na druhé místo, zábava a patos na první. Nic proti, Původní seriály jsou mrtvé, nikdo by na ně nekoukal. Jenom to už holt není ST.