Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (4)

plakát

Metr X (2000) (amatérský film) 

To byla hrozná kravina! Ale vtipné jak cyp, děcka si z toho udělaly super srandu. A na tu dobu se začátkem internetu a na nevyzrálou domácí techniku fakt cením dlouhometráž, dabing (i když byl fakt otřesný), střihy, maskování, kostýmy i přidávání zvuků. Herci dobrý, ale nejvíc se mi líbil Morfeus. To byla klasa. Bylo moc fajn vidět po domácku udělaný metrix. Zejména v Brně. A na konci šalina v Lišni? Moje srdcovka. A nostalgie. Reklamy taky supr přídavek. Trochu cringe no. Ale i tak věřím, že děcka si natáčení určitě užily :)... To sedlo!

plakát

Vychovatel ke strachu (1989) (amatérský film) 

Nemám moc ráda filmy surrealistického typu. Vždy mě děsily. Tento splnil svůj účel. Z filmové pásky se staly velice povedené vystřihovánky. V divákovi film určitě zanechá hluboké myšlenky. Vychoval mě ke strachu? Nejspíš ano. Moje ADHD už to však ve druhé polovině nedávalo a každou chvíli jsem měla pocit, že mi bouchne hlava jako té šachové figurce. Nesnesu otravné zvuky - v tomhle snímku to bylo hlasité, lapavé dýchání, melodie pořád dokola a divné zvuky. Mám ráda ASMR, ale tady to nešlo. Dávám 4*. Kdybych si k tomu šňupla nějaký ten cukr, nebo byla švihlý výtvarník, třeba bych ten film více pochopila. Ale jednou to stačilo.

plakát

Pejsek Čokl (1936) (amatérský film) 

Na svou dobu to skutečně nebylo špatné. Animace pěkná, příběh pochopitelný a hravý.

plakát

Oliver Twist (1948) 

Moc pěkné černobílé zpracování filmu podle románu od Dickense.    Děj vygradovaný od začátku do konce, přidává na napětí, oceňuji i pohrávání si s diváckými emoci - když se Oliver ztratil, smutní stařečci, láska k dítěti, radost dítěte a konec mě taky rozplakal.    Prostředí začmoudlého temného Londýna dodává nádech do dobové atmošky, a ty herecké výkony? No já zírala. Malý John Howard Davies byl tak roztomilý, jeho štěněčí oči mě málem rozplakaly, Francis L. Sullivan byl pořádná sviňa, Robert Newton - toho z hlavy už asi nevyženu, nebo spíše nevyženu z hlavy vražednou scénu, která byla na černobílý film dost drastická. Newton opravdu psychopat na úrovni - soudím také dle toho, že i já sama z něj měla strach, když vyhrožoval všem bouchačkou, a jak měl ten pes ze strachu naježené chlupy a vyvalené oči...vzkaz pro ty, co mají opravdu slabost pro psy (a jiná zvířata) nebo obecně pro citlivky, hrozí, že se z toho budete ještě rok vzpamatovávat v Bohnicích.    Speciální odstavec však patří Alecu Guinessovi, aka starému Obi-Wanu Kenobimu. Člověk by opravdu nepoznal, že takový milý jedijský dědeček bude proradný židovský Fagin. Maskéři si opravdu dali velice záležet. Co bych tedy vytkla na té masce, přišla mi skoro až divadelní, takový velký nos snad nikdo nemá. Na jednu stranu jsem se nad ní pousmála, páč mi přijde, že se tvůrci inspirovali ze starých německých učebnic, kde popisují, jak poznáš Žida.  Myslím, že filmové zpracování by ocenil i samotný Dickens. Není to tedy úplně podle románu, ale to není snad žádný film. Přijde mi, že z románu si tvůrci vytrhli tu první polovinu, nebo jim došel matroš a nebo jim to přišlo fakt dlouhý... Kdo ví, konspirovat můžeme donekonečna a stejně se už nic z toho nedozvíme (pardon za černotu). Dávám krásné ****